GAMBAR LAN VIDEO: Badai udan nyebabake bencana ing Spanyol

Totana (Murcia). Gambar - Totana.es

Totana (Murcia). Gambar - Totana.es

Wingi iku dina sing ora bakal gampang dilalekake. Curah udan luwih saka 120l / m2 nyebabake akeh dalan ing sisih kidul-wétan semenanjung lan Kapuloan Balearic kebanjiran banjir. Nanging ora mung banyune sing dadi masalah, uga angin.

Ana wektu nalika angin gedhe sing kuwat banget luwih saka 70km / jam, sing nambah udan deres, ngowahi sing bakal dadi dina Minggu sing mendhung, dadi dina Minggu sing akeh wong kudu njupuk mop kanggo mbusak banyu sing mlebu omah. Iki minangka video lan foto sing paling apik banget sing ditinggalake ing mangsa rendheng.

Apa sing nyebabake badai iki?

atmosfer kali

Kahanan atmosfer kaya ing ngisor iki:

  • Udakara 5500 meter saka ketinggian, DANA dibentuk tanggal 17 Desember, yaiku sing diarani Cold Drop utawa Depresi Isolasi ing Tingkat Tinggi ing Segara Mediterania, khusus ing Afrika Lor. Iki tegese ing dhuwuré ana kanthong udhara sing adhem tinimbang hawa sakiwa-tengené lan tekanan luwih murah.
  • Ing sisih kidul wétan semenanjung lan ing Kapuloan Balearic kita duwe sistem tekanan rendah sing narik hawa lembab amarga rute laut dawa sing dituduhake angin timur, mula nggawe aliran hawa lembab kanthi banyu sing akeh utawa, kanthi tembung liya, kali sing atmosfer. Kali iki tumuju menyang Valencia, Murcia, Almería sisih wétan lan Kapuloan Balearic.

Mangkono, kanthi nambah kabeh faktor kasebut, kahanan sing disenengi digawe supaya tiba luwih saka 120l / m2 mung sawetara jam ing sawetara poin. Menentang latar mburi iki, AEMET ngetokake kabar oranye sing isih berlaku nalika nerbitake artikel iki.

Rusak

Ing Komunitas Valencian, Murcia lan Kapuloan Balearic, udan deres lan nyebabake banjir. Akeh sekolah saiki wis ditutup amarga ora bisa ngakses, lan ing Murcia luwih saka 350 wong kudu ditulungi saka kendaraan lan omah. Ing Almería, udan deres meksa ngaktifake Rencana Darurat.

Nanging, saliyane banjir, sayangé kita uga kudu ngomong babagan almarhum. Iki sauntara wis mateni wong telu.

Foto lan video

Mangkene foto lan video sing ditindakake dening badai:

Foto

Dalan kebanjiran kebanjiran ing Orihuela (Alicante). Gambar - Morell

Dalan kebanjiran kebanjiran ing Orihuela (Alicante).
Gambar - Morell

 

Gambar - EFE

Kaloro buruh sing nyoba nglanggar bolongan ing dalan Teniente Flomesta, ing Murcia. Gambar - EFE

 

UME nyiptakake basis ing Los Alcázares (Murcia), ing ngendi akeh wong kudu diusir amarga kakehan kali Segura. Gambar - Felipe García Pagán

UME nyipta basis ing Los Alcázares (Murcia), ing kana akeh wong sing kudu diusir.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Truk ing Los Alcázares, salah sawijining kutha sing paling kena pengaruh. Gambar - Felipe García Pagán

Truk ing Los Alcázares, salah sawijining kutha sing paling kena pengaruh.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Los Alcázares, kebanjiran. Gambar - Felipe García Pagán

Los Alcázares, kebanjiran.
Gambar - Felipe García Pagán

 

Dalan banjir ing Ses Salines (Mallorca), esuk mau.

Dalan banjir ing Ses Salines (Mallorca), esuk mau.

Videos


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daviduuu ngandika

    Los Alcáceres minangka sawijining kutha sing dununge ing wilayah Mar Menor. Kali Segura adoh saka kana. Dakkandhakake kanthi katrangan foto UME.

    1.    Monica santos ngandika

      Dikoreksi