Fauna eosen

Fauna eosen

La Zaman eosen yaiku salah sawijining sing mbentuk periode Paleogene ing Jaman cenozoic. Sajrone wektu kasebut, ana pangowahan gedhe saka sudut pandang geologis lan biologis, amarga jajaran gunung gedhe dibentuk amarga tabrakan bawana. Gerakan bawana kasebut nyebabake Fauna eosen bisa dikembangake lan dianeka macem-macem.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani babagan kabeh ciri lan pangembangan fauna Eosen.

Karakteristik utama

Zaman Eosen iku udakara udakara 23 yuta taun. Iki disebarake ing umur 4 sing ditandhani karo sawetara perubahan iklim, geologis lan faunal. Iki dianggep minangka jaman pangowahan nalika planet iki ngalami sawetara modifikasi ing level geologi wiwit benua super Pangea disebabake pecah. Mangkene carane benua dibentuk kaya sing wis dingerteni saiki.

Ana akeh owah-owahan iklim sing penting banget amarga ana sawetara kedadeyan sing nglawan Paleogene. Contone, kita duwe acara Azolla sing nyebabake kenaikan suhu lingkungan global kanthi cara nggawe kahanan liyane sing kudu adaptasi makhluk urip. Uga ana owah-owahan fluktuasi suhu sing nyebabake penurunan. Kaloro kedadeyan iklim kasebut nyebabake konsekuensi kanggo makhluk urip sing ngenggoni planet iki sajrone wektu iki.

Manuk minangka salah sawijining klompok sing ngalami diversifikasi paling gedhe saiki. Akeh wong sing manggon ing planet iki minangka predator sing medeni ukurane gedhe banget. Pecahan total benua super Pangea yaiku sebab utawa macem-macem macem-macem jinis kewan lan tanduran.

Kita bakal nganalisa kepiye flora lan fauna Eosen wis berkembang.

Flora

Sajrone wektu kasebut, kahanan lingkungan planet iki ngidini pangembangan macem-macem spesies tanduran lan kewan. Minangka jaman nalika keanekaragaman hayati akeh banget amarga iklim lembab lan anget.

Analisis flora sing ditemokake minangka pangowahan sing cukup nyata. Nalika suhu panas lan lembab nalika wiwitan Eosen, planet iki duwe alas lan alas sing akeh. Ana bukti sing ujar manawa tiang kasebut uga duwe alas sajrone wektu kasebut. Babagan bersatu sing njaga sithik tanduran yaiku ekosistem ara-ara samun ing pedalaman bawana.

Tanduran sing paling akeh tuwuh ing wektu iki yaiku metasequoia lan kulawarga cupresaceae. Sing terakhir yaiku kalebu klompok gymnosperma, sing biasane dadi conifers. Minangka klompok tanduran sing cukup fleksibel amarga bisa dadi cilik lan gedhe. Godhonge padha karo sisik lan ditata cedhak banget. Sawetara wong ngeculake sing luwih nyenengake.

Fauna eosen

Manuk Euna Eosen

Ing kene kita fokus ing fauna Eosen. Kita bisa ujar manawa fauna ing wektu iki akeh macem-macem. Klompok mamalia lan manuk minangka sing paling misuwur. Kita bakal nganalisa kabeh klompok.

Invertebrata

Pancen terus beda banget utamane ing lingkungan segara. Ana pirang-pirang moluska, ing antarane gastropods, bivalves, echinodermans lan cnidarians misuwur. Artropoda uga berkembang sajrone wektu kasebut, lan semut dadi wakil paling utama.

Aves

Manuk minangka spesies sing berkembang paling akeh amarga kondhisi lingkungan sing apik. Sawetara spesies minangka predator galak menehi rong klompok makhluk urip lan wedi banget nalika semana. Antarane spesies manuk sing paling akeh berkembang lan paling akeh yaiku: Phorusrhacidae, Gastornis lan penguin. Kita bakal njlentrehake karakteristik masing-masing:

  • Phorusrhacidae: Yaiku klompok manuk sing duwe ciri khas ukuran gedhe. Sawetara spesimen dhuwuré nganti 3 meter. Bisa diverifikasi berkat akeh cathetan fosil sing ana wiwit saiki. Bubar iki, sawetara tengkorak kewan iki bisa ditemokake supaya bisa luwih dingerteni. Karakteristik wing liyane yaiku kemampuan mabur. Nanging, dheweke bisa ngrampungake kanthi cepet. Dipikir yen tekan kecepatan nganti 50 kilometer per jam. Dheweke minangka predator kewan cilik sing prigel, kalebu sawetara mamalia.
  • Gastornis: Dikenal minangka manuk teror. Iki amarga dheweke katon cukup medeni. Antarane ciri khas sing paling misuwur bisa ditemokake ukuran gedhe, kanthi sawetara spesimen nganti 2 meter lan bobote luwih saka 100 kilo. Sirah sing gedhe lan awake cekak lan kuwat nggawe dheweke keweden. Cucuk padha karo parrot saiki. Kekuwatan estetis kasebut nyengsemake lan bisa nyekel mangsane. Sanajan ora mabur, kecepatane cepet banget.
  • Penguin: Iki kalebu klompok bass sing ora mabur. Klompok iki isih urip nganti saiki lan mapan ing Antartika ing kutub kidul. Ing wektu iki dipercaya manawa dheweke ngenggoni bawana Amerika Selatan. Iki dingerteni amarga sawetara fosil sing wis ditemokake saka situs kasebut. Ana sawetara spesimen sing diukur nganti 1.5 uga liyane sing luwih cilik.

Euna Euna: Reptil lan Mamalia

Reptil ana lan dikembangake kanthi cepet. Sing paling akeh ana yaiku ula gedhe, dawane luwih saka 10 meter ing sawetara spesimen.

Minangka mamalia, klompok iki dadi saya beda, utamane ungulate, cetacean lan sawetara karnivora gedhe. Ayo analisa masing-masing:

  • Ungulate: Ciri khas yaiku supaya bisa obah sing didhukung ing pucuk driji. Ing kene kita duwe babi, unta, sapi, wedhus lan wedhus.
  • Cetaceans: dheweke tuwuh ing lingkungan segara lan ana spesies kayata archaeocetos. Iki minangka sing pertama ngembangake karakteristik sing ngidini adaptasi karo urip akuatik.
  • Ambulocetids: minangka paus pisanan sing ana ing planet iki. Dawane luwih saka 3 meter lan bobote bisa udakara 120 kg. Wujude mirip karo baya sanajan tungkak sing luwih dawa. Anggota awak iki dadi sirip kanggo obah. Panganane karnivora.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan fauna Eosen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.