Es Arktik lebur ing musim salju

Ngeculake ing Arktik

Sanajan bisa dadi penasaran, Es Arktik terus lebur nalika musim salju, kaya sing dicethakaké data paling anyar ing wulan Januari saka Pusat Salju dan Es Nasional (NSIC). Wulan kasebut rampung kanthi es 13,06 yuta kilometer persegi, kurang saka 1,36 yuta km2 tinimbang periode referensi wiwit taun 1981 nganti 2010.

Suhu ing pérangan jagad iki dadi panas banget supaya ora bisa dicekel es, mula Arktik samesthine bakal ditinggalake tanpa salju ing mbesuk.

Samodra Arktik nyathet suhu paling ora 3 derajat Celcius ing ndhuwur rata-rata. Ing segara Kara lan Barents, paningkatan iki nganti 9ºC. Ing sisih Pasifik, thermometer maca udakara 5ºC luwih saka rata-rata; beda, ing Siberia suhu nganti 4ºC luwih murah tinimbang biasane.

Pangowahan iki minangka asil pola sirkulasi atmosfer sing nggawa hawa luwih anget saka kidul lan ngeculake panas menyang atmosfer saka area banyu sing mbukak. Kajaba iku, tekanan permukaan laut luwih dhuwur tinimbang biasane ing Arktik tengah, saengga hawa panas saka Eurasia bisa ditransfer ing wilayah Arktik kasebut.

Peleburan Arktik

Gambar - NSIDC.org

Yen ora ana sing owah suhu rata-rata samesthine bakal mundhak nganti 4-5 derajat ing pertengahan abad, sing makili kaping pindho apa sing diarepake bakal tuwuh ing belahan langit sisih lor kanthi sakabehe. Minangka kanggo es, meh kabeh bisa ilang, kanthi kurang saka 1 yuta kilometer persegi, saben musim panas saka taun 2030an, sing mesthi lan sayangé bakal ngilangi bruwang kutub.

Kanggo informasi luwih lengkap, disaranake rampung klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.