Efek perubahan iklim mbesuk

ombak panas bakal nyebabake akeh wong tiwas

Efek saka perubahan iklim saya cetha. Ana akeh gelombang panas sing saya kuat, badai tropis luwih akeh, topan liyane, lsp. Supaya bisa ngetung kerusakan sing diarepake ing mbesuk kanthi nambah fenomena meteorologi ekstrem kasebut sawijining panliten wis ditindakake lan wis diterbitake ing jurnal "Kesehatan Lancet Planetis".

Miturut panliten kasebut, bencana iklim derajat iki bisa nyebabake 152.000 wong mati saben taun ing saindenging Eropa antara taun 2071 lan 2100. Iki tegese loro saka saben telung wong sing manggon ing Eropa ing pungkasan abad iki bisa dipengaruhi dening kedadeyan iklim sing ekstrim lan kemungkinan pati.

Tambah ing acara ekstrem

Panaliten iki fokus kanggo nganalisa pengaruh efek perubahan iklim sing bisa kedadeyan ing wektu sing ora suwe. Antarane kabeh efek perubahan iklim, panliten kasebut fokus ing pitung bencana sing paling mbebayani: ombak panas, ombak adhem, kobongan alas, kahanan garing, banjir lan badai salju.

Sanajan kesadharan durung nyebar ing saindenging jagad, perubahan iklim minangka ancaman paling gedhe tumrap kesehatan manungsa ing abad kaping XNUMX. Ana akeh risiko sing nyebabake kutha lan kabeh kegiatan ekonomi manungsa. Kabeh bebaya kasebut saya akeh digandhengake karo bencana sing gumantung karo cuaca.

Kajaba pamanasan global dikurangi kanthi cepet lan ditindakake, udakara 350 yuta wong Eropa bisa uga kena pengaruh cuaca ekstrem saben taun ing pungkasan abad kasebut.

Minangka bagean saka panelitiane, klompok Forzieri nganalisa cathetan 2.300 bencana iklim sing kedadeyan ing Eropa antara taun 1981 lan 2010, kanggo nemtokake kerentanan populasi.

Kaya sing wis dianalisis ing artikel liyane, Sanajan target Perjanjian Paris wis bisa dipenuhi, kita bisa mandheg anget global ing ndhuwur 2 ° C. Panliten kasebut nyatakake yen gelombang panas bakal dadi fenomena paling memateni sing bisa nyebabake meh kabeh mayoritas tiwas.

Kaya sing sampeyan ngerteni, perubahan iklim saya saya tambah saya tenanan lan ramalan sing diarepake ora nyengkuyung babar pisan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.