Dowser lan dowsing

Pendulo

Kamanungsan mesthi pengin ngerti kepiye kabeh bisa digunakake, lan iki digawe akeh teori, sawetara sing luwih sukses tinimbang liyane, lan wis ana akeh praktik sing asring ditindakake, lan terus dilakoni saiki, kita kepengin weruh apa papane ing jagad raya.

Wiwit saka iki, salah sawijining kegiyatan yaiku dowsing, sing adhedhasar negesake manawa awak manungsa bisa ngerteni rangsangan elektromagnetik lan listrik, saliyane magnetisme lan radiasi awak sing ngetokake liwat piranti sing ora stabil, kayata pendulum, garpu utawa rod ing bentuk L

Apa tegese dowsing? Lan dowser?

Ilustrasi

Yen sampeyan durung nate krungu rong tembung iki, aja padha sumelang. Sabanjure, kita bakal ngerti apa tegese:

  • Dowsing: tembung iki dibangun saka rong istilah: Latin radium apa sing diarani radiasi lan Yunani estesia yaiku pemahaman dening indra. Mangkono, dowsing bisa diterjemahake minangka kemampuan sing dikepengini sawetara wong ngaku kudu nemokake alam semesta sing energik ing sekitar kita.
    Tembung iki bakal katon kaping pisanan ing taun 30-an, asale saka radiésthesie Prancis sing digawe udakara taun 1890 dening abbot Alexis Bouly.
  • Dowser- Dowser, kadhangkala diarani dowser utawa dowser, yaiku wong sing ngaku bisa ndeteksi perubahan elektromagnetisme liwat gerakan obyek sederhana kayata pendulum utawa rod. Jarene bisa ndeteksi lepen, tlaga bawah tanah, lan mineral.

Asal lan riwayat dowsing

Dowsing minangka praktik sing wis ditindakake pirang-pirang ewu taun. Wis mlebu ing Mesir Kuno (udakara 5000 taun kepungkur) dipercaya manawa manungsa, lan sing luwih khusus Firaun, duwe kekuwatan kanggo ngrangsang stimulus, amarga dipercaya manawa dheweke putrane Gusti Allah. Penggalian arkeologi nemokake rod lan pendulo sing papane tetep kanggo pirang-pirang firaun: Lembah Para Raja.

Nanging ora mung dianakake ing Negara Nil, nanging uga ing China. Ing kana, ukiran ditemokake nuduhake Kaisar Yu, saka Dinasti Hsia, sing mrentah antarane taun 2205 lan 2197 SM. C., nganggo rod loro.

Nanging, praktik modern kayane asale saka Jerman abad kaping XNUMX. Nalika semana, dowsers sibuk golek logam. Sanajan ora gampang ditindakake: wis ing taun 1518 Martin Luther nganggep kegiatan iki minangka tumindak ilmu sihir, lan iki kabukten ing karyane Decem Praecepta.

Taun mengko, ing 1662, Yesuit Gaspar Schott negesake manawa praktike kasebut ora liya yaiku takhayul sing bisa uga setan, sanajan mengko dheweke ujar manawa dheweke ora yakin yen setan sing mesthi ngacungake tongkat kasebut.

Sekolah dowsing

Ana rong jinis sekolah dowsing, yaiku:

  • Sekolah Sekolah Fisik: Iki adhedhasar kasunyatan manawa kabeh ngetokake gelombang elektromagnetik, lan operator dadi panrima gelombang kasebut sing bisa ngerteni berkat rod utawa pendulum sing bisa mbantu dheweke ngerteni.
  • Sekolah Psikis utawa Pikiran Mental: Iki sing nganggep manawa dowsing minangka fenomena sing ora sadhar sing ngasilake refleks neuromuskular sing ngidini reaksi bisa dibuktekake.

Kaya sing dipraktekke?

Dowser

Dowser

Sanajan ora mesthi nggunakake elemen, biasane sing nggunakake rod sayur utawa logam, utawa pendulo, sing dadi stimulus kanggo ngerteni energi ing papan tartamtu.

Sing nggunakake garpu wit, tahan nganggo cara ing ngisor iki:

  • Sirahe rada miring mudhun.
  • Tangan diselehake ing pucuk garpu.
  • Tangane cenderung, saengga garpu cedhak karo praktisi, ing ndhuwur weteng.
  • Siji sikil, biasane kiwa, ditekuk karo sikil ing lemah.

Miturut sampeyan, apa sing dienggo wong sing nggunakake dowsing?

Pendulum dowsing minangka teknik obat alternatif sing dimaksudake kanggo digunakake kanggo diagnosis. Nanging saliyane iku, ngaku duwe panggunaan liyane kayata golek banyu, barang sing ilang, mineral, wong utawa kewan; angka guess lan kombinasi; nemokake titik radiasi energi; prédhiksi kahanan urip saiki utawa mbesuk utawa entuk pangukuran sing pas.

Disiplin iki ana gandheng cenenge Akupunktur, ing homeopati, ing terapi kembang, sing Reiki, ing terapi kristal lan liya-liyane. Uga ndhukung Feng Shui lan Tarot.

Apa pancen bisa?

Wangsulane ora. Sawetara panaliten wis rampung babagan iki lan ora ana sing asile positif. Sawetara kalebu:

  • Taun 1948. Sinau sing diterbitake ing New Zealand Journal of Science and Technology 30 ing endi kemampuan 58 dowser kanggo ndeteksi banyu dievaluasi.
  • Taun 1990: A sinau ditindakake dening Hans-Dieter Betz lan ilmuwan liyane ing Munich.
  • Taun 1995. James Randi nerbitake buku kanthi irah-irahan »Paranormal Frauds», saka omah penerbitan Tikal.

Apa sampeyan wis krungu babagan dowsers lan dowsing?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.