Iklim lan alergi

pangowahan cuaca lan alergi

Sistem kekebalan manungsa bisa gagal germin wong lan acara tartamtu lan ngasilake alergi. Babagan sing paling normal yaiku alergi nyebabake wahing terus-terusan lan skandal, sesak irung lan irung sing terus-terusan, ing antarane efek liyane. Ing cuaca lan alergi padha gegandhengan karo akeh wong. Lan ana wong sing duwe alergi marang perubahan cuaca.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan reaksi sing umum kanggo cuaca lan alergi.

Iklim lan alergi

kahanan serbuk sari

Ing jinis wong iki, reaksi alergi sing paling umum biasane rhinitis, konjungtivitis alergi lan sawetara gejala kayata dermatitis utawa sawetara kahanan sing luwih abot. Nalika ngomong babagan rhinitis, tegese wahing terus-terusan sing biasane mengaruhi kita nalika lagi kena, rame ing njerone irung sing ora bisa ambegan kanthi apik lan netes terus ing irung. Rhinitis minangka salah sawijining gejala alergi sing paling nyenengake. Dheweke minangka gejala sing ngganggu sing, kadang ora ngidini kita urip normal. Terus masak, wahing lan kudu ngambung irunge iku ora kepenak.

Gejala liyane ing cuaca lan alergi yaiku konjungtivitis. Biasane duwe gejala kayata mripat sing gatel lan iritasi. Ana wong sing matane ngowahi warna abang sing jero. Ing dermatitis, eksim ing kulit lan gatal-gatal bisa disebabake. Pungkasan, sawetara kahanan cuaca lan alergi bisa dadi luwih serius lan nyerang sistem pencernaan lan pernafasan kayata asma bronkial

Panyebab cuaca lan alergi

Duwe alergi marang perubahan cuaca diwiwiti saka beban genetik lan lingkungan sing ana ing sekitar kita. Kita kabeh duwe kecenderungan genetik kanggo nandhang lara utawa ora nandhang alergi marang macem-macem jinis alergen. Sawetara organisme bisa digabung kanthi cara supaya sistem kekebalan awak bisa dadi siji ngasilake respon sing berlebihan lan negatif tumrap rangsangan utawa zat tartamtu sing diarani alergen. Nalika pasien kena agen kasebut, pasien ngalami hipersensitivitas kanggo sawetara seri sel lan biokimia sing ngasilake reaksi kanthi macem-macem cara miturut saben wong.

Gejala sing paling umum yaiku sing kasebut ing ndhuwur, nanging intensitas lan frekuensi gumantung saka saben jinis wong lan tingkat paparan alergen. Alergi minangka agen sing tanggung jawab kanggo alergi. Iki bisa kalebu: panganan, obat-obatan, partikel udara kayata polen, bahan kimia, jamur, jamur, tungau lan bulu kewan, lsp. Nalika alergen kasebut dadi kontak karo organisme, sistem kekebalan awak ngakoni minangka zat sing mbebayani lan mbela awake dhewe kanthi serangan, sing minangka reaksi saka katrangan sing wis kasebut ing ndhuwur.

Angin sing tanggung jawab nyebarake serbuk sari tanduran kanggo nggedhekake wilayah distribusi tanduran. Pramila pangowahan cuaca bisa nyebabake alergi. Lan nalika ngganti musim, semono uga angin, intensitas lan arah saliyane iku tanduran miwiti tahap kembang. Iki minangka tahap kembang nalika ngasilake polen supaya bisa nyebar ing wilayah kasebut.

Variabel meteorologi sing ana gandhengane

Saiki kita ngerti manawa alergen tanggung jawab yen gejala alergi, ayo ndeleng apa sing ana hubungane karo cuaca lan alergi. Kita kudu ngerti yen alergi marang perubahan cuaca kasebut ora ana. Kita ora bakal ngalami gejala sadurunge ngganti sawetara variabel meteorologi sing nggambarake lingkungan utawa lingkungan wong ing wektu tartamtu. Iki dudu alergen. Akeh kedadeyan, perubahan iklim minangka pemicu paningkatan konsentrasi agen alergi tartamtu ing udhara, sing nyebabake reaksi mukosa ing panandhang alergi.

Kita bakal nganalisis variabel meteorologi sing paling gegandhengan karo gejala kasebut. Perubahan suhu udhara lan asor sing dumadakan biasane ngasilake sawetara gejala tumrap panandhang alergi. Lan iki amarga mukosa menehi reaksi skenario iki. Pangowahan suhu udara lan asor bisa nyebabake pembengkakan. Siji tangane, suhu sithik nyebabake owah-owahan pilihan hidung lan bronkial. Iki tegese duweke dheweke bakal kontrak tembok lan nyuda mekanisme pertahanan lumrahe nganggo udhara. Pangowahan kasebut nyebabake infeksi virus pernapasan.

Yen lunga menyang arah liyane, kita bakal weruh manawa musim semi saya ngarepake tekane, amarga ana sawetara panliten sing negesake Wit godhong-godhongan enom ing Spanyol tuwuh udakara 20 dina luwih awal tinimbang 50 taun kepungkur. Pangowahan iki ngowahi pangembangan tanduran kanthi periode polinasi sing luwih dawa. Elinga yen yen terus, luwih akeh wong sing alergi marang polen bakal ngalami masalah iki luwih suwe saben taun.

Efek angin

Nalika kasebut minangka salah sawijining paramèter meteorologi sing paling penting sing kudu dipikirake. Iki tanggung jawab kanggo mobilisasi spora jamur lan serbuk sari ing udara. Ing dina yen akeh banget angin semi, ora disaranake metu ing njaba kanggo kabeh wong sing ngalami alergi. Dispersi lan konsentrasi alergen gumantung saka campuran sing diasilake ing angin. Gumantung saka arah lan kacepetan, jumlah partikel sing digantung bisa ditindakake lan kualitas udara ditliti kanggo ngembangake ramalan waspada kanggo mupangat panandhang alergi.

Thanks kanggo sing, Dina iki kita duwe data sing nuduhake jumlah serbuk sari ing udara saiki saben dina kanggo ngerti manawa kita kudu ngati-ati utawa luwih becik nginep ing omah supaya ora ana reaksi ing mukosa.

Cuaca lan alergi uga ana gandhengane jumlah asor, udan lan beku ing lingkungan. Lan proses meteorologi kasebut nyebabake penyaringan utawa pemurnian lingkungan. Iki tegese pari-parian sari dijupuk saka tetesan udan lan, yen luwih abot, ambruk ing lemah lan tetep setor. Umume bisa dimangerteni manawa panandhang alergi ing musim semi nggawe gejala kasebut luwih parah nalika srengenge lan hawa, nalika nambah nalika udan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan hubungan antara cuaca lan alergi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.