Cuaca ing 2016 ngilangi pirang-pirang rekaman

Topan Matius

Gambar - NASA

Taun kepungkur dadi sing paling anget wiwit data wiwit direkam ing taun 1880. Kanthi suhu 1,1ºC luwih dhuwur tinimbang jaman pra-industri, manungsa saiki nuju wilayah sing ora dingerteni, sing bakal mbebayani kahanane saiki. cara urip kajaba sampeyan njupuk tindakan penting kanggo nyegah.

Ayo ditinjau ing nyathet manawa cuaca nyebrang ing taun 2016.

Dina Selasa, 21 Maret 2017, WMO nerbitake laporan tahunan babagan kahanan iklim global, sing adhedhasar sawetara data internasional sing dipikolehi kanthi independen dening pusat analisis iklim global. Mangkono, amarga publikasi iki, kita bakal bisa ngerti apa sing kedadeyan ing planet iki kanthi sakabehe, lan ora mung ing wilayah sing kita urip.

Perubahan Iklim minangka kedadeyan global lan mulane mengaruhi kabeh planet. Miturut laporan kasebut, ora mung suhu rata-rata 1,1ºC ing ndhuwur pra-industri, yaiku 0,6ºC, nanging uga suhu lumahing segara luwih dhuwur tinimbang biasane.

Gambar - Twitter @WMO

Kanthi nambah tingkat karbon dioksida ing atmosfer, pengaruhe kegiyatan manungsa ing iklim saya akehujar Sekretaris Jenderal WMO, Petteri Taalas. Amarga alat komputasi modern saiki wis kasedhiya, sing bisa nglumpukake lan mbandhingake data, para ilmuwan bisa nduduhake manawa umume manungsa menehi kontribusi tumrap perubahan iklim.

Mula, kita bisa ngerti yen sajrone 16 taun pungkasan saben taun paling ora 0,4 1961.C luwih anget tinimbang taun sadurunge, dadi periode 1990-XNUMX minangka referensi. Sajrone fénoména El Niño saka 2015/2016, permukaan laut mundhak luwih akeh tinimbang biasane, nalika es ing cagak kasebut leleh. 

Kanthi suhu sing luwih anget, kedadeyan cuaca ekstrem, kayata kahanan garing banget ing Afrika kidul lan wétan lan ing Amerika Tengah. Uga ora bisa lali Topan Matius, sing tekan kategori 5 ing skala Saffir-Simpson lan nyebabake tiwas 1655 wong, umume ing Haiti. Ing sisih liya jagad, ing Asia, udan deres lan banjir kena pengaruh ing sisih wétan lan kidul bawana.

Sanajan 2016 wis suwe kliwat, taun iki, sanajan tanpa pengaruh El Niño, kedadeyan cuaca ekstrim bakal terus kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.