Ing Cirrocumulus

 

Sirkuit

Nutup bagean awan sing dhuwur, bebarengan karo Cirrus lan Cirroestratus, wektu iki kita ngrampungake Cirrocumulus utawa Cirrocumulus. Awan jinis iki kalebu bank, lapisan tipis utawa lembar awan putih, tanpa wayangan, kasusun saka unsur cilik banget kanthi bentuk biji-bijian, keriting, gumpalan, riak, siji utawa dipisahake lan disebar kanthi rutinitas sing luwih gedhe utawa kurang. Umume unsur duwe jembar sing jelas <1º.

 

Dheweke arupa kristal es, duwe proses formasi sing padha karo Cirrus lan Cirrostratus. Beda karo dheweke, Cirrocumulus ngiyanati anane kahanan ora stabil ing level sing ana, lan sing menehi awan iki katon kumuliform. Awan Cirrocumulus minangka salah sawijining mega sing paling ayu lan biasa, lan uga sing paling angel disakseni, amarga frekuensi sing kurang ing langit. Dheweke paling dhuwur 7-12Km.

 

Kajaba yen tambah suwe saya suwe, umume ora bakal nuduhake pangowahan wektu. Liyane
kadang katon digandhengake karo lepen jet dhuwure (Jet Stream). Aja bingung karo Altocumulus, padha karo rupane nanging ngisor, abu-abu lan unsur konstituen luwih gedhe.

 

putra masalah motret, luwih-luwih yen sampeyan pengin ngemot elemen terrestrial referensi, wiwit
amarga digawe saka "biji-bijian" sing cilik banget, sing ora bisa dibedakake kanthi visual, kajaba kanthi vertikal
saka pengamat, foto sampeyan kudu dijupuk ing posisi paling dhuwur. Filter Polarisasi bakal nambah
bedane karo langit.

 

4 spesies bisa dibedakake (Stratiformis, Lenticulares, Castellanus lan Floccus) lan 2 jinis (Undulatus lan Lacunosus).

 

sumber: AEMET

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.