carane milih teleskop

Cara milih teleskop

Kita menehi tips paling apik babagan cara milih teleskop miturut anggaran, fitur lan pengalaman. Sinau luwih lengkap ing kene

sabuk asteroid

Sabuk asteroid

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan sabuk asteroid lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan tata surya ing kene.

klompok lintang

Apa sing diarani galaksi

Ing artikel iki, sampeyan menehi katrangan babagan apa galaksi lan apa ciri lan jinis sing ana. Sinau luwih lengkap babagan alam semesta ing kene.

Kasus probe

Proyèk Cassini

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan probe Cassini lan panemuane. Sinau luwih lengkap babagan kene.

helikopter kanggo lelungan menyang mars

Mars kepinteran

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Ingenuity Mars lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan njelajah Mars ing kene.

apa srengenge

Apa srengenge

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni sunar srengenge lan ciri khas apa. Sinau luwih lengkap babagan kene.

geminidas lan ciri-cirine

Geminid

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Geminid lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

gemini rasi

Gemini rasi

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan rasi lintang Gemini lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

lintang padhang ing langit wengi

Star Vega

Kita ngandhani kanthi jero babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan lintang Vega lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Lintang utama Virgo

Rasi lintang Virgo

Ing artikel iki, kita mulang babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan konstelasi Virgo lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Rasi lintang

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan rasi bintang Leo lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan lintang ing langit ing kene.

komet Neowise

Komet Neowise

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake babagan Comet Neowise. Sinau luwih lengkap babagan kene.

kalajengking rasi

Rasi lintang Scorpio

Kita pitutur marang kowe kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan konstelasi Scorpio lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Star Shooting

Star Star

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan bintang pemotretan, asal usul lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

panjaluk rasi lintang

Pleiades

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan rasi lintang Pleiades lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

diagram hertzsprung-russell

Diagram Hertzsprung-Russell

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo interpretasi diagram Hertzsprung-Russell. Sinau luwih lengkap babagan lintang ing kene.

wuwuh lintang

Lintang Neutron

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan lintang neutron. Sinau luwih lengkap babagan kene.

accretion

Apa iku akretion

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan accretion lan pentinge pembentukan bintang. Sinau babagan kene.

planit sing surem saka tata surya

Planet Rocky

Kita ngandhani kabeh karakteristik lan klasifikasi planet sing akeh. Sinau kabeh babagan kene.

bolongan ireng

Cakrawala acara

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan cakrawala acara lan pentinge nemokake bolongan ireng.

Kerdil putih

Kerdil putih

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan dwarf putih, ciri lan formasi kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene

raksasa gas

Planet gas

Kita pitutur marang kowe kabeh sing perlu dingerteni babagan planet gas lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

ombak gravitasi

Gelombang gravitasi

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan gelombang gravitasi, ciri lan pentinge. Ngerti kabeh kene.

lintang dobel

Lintang dobel

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan lintang dobel lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan astronomi.

jinis lintang lan ciri

Jinis lintang

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh ciri lan klasifikasi macem-macem jinis bintang sing ana.

fitur galaksi spiral

Galaksi spiral

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan galaksi spiral lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

kerdil coklat

Kurcaci coklat

Kita ngandhani ciri, formasi, lan rasa penasaran saka kurcaci coklat. Sinau luwih lengkap babagan obyek langit iki.

satelit alam

Satelit Jupiter

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan satelit Jupiter lan ciri-cirine. Sinau luwih lengkap babagan kene.

nasa lan astronot

NASA

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan NASA lan misi luar angkasa paling apik ing sejarah. Sinau kabeh babagan kene.

transit saka venus

Transit saka Venus

Kita nyritakake babagan transit Venus lan kepiye cara sampeyan ndeleng. Sinau luwih lengkap babagan fenomena astronomi iki.

jajaran planet sing unik

Alignment planet

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan keselarasan planet. Sinau luwih lengkap babagan nalika kedadeyan iki kedadeyan.

balapan angkasa

Balapan ruang

Kita ngandhani langkah demi langkah kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan balapan luar angkasa lan kemajuane manungsa.

exoplanet

Exoplanet

Kita ngandhani kanthi rinci babagan apa eksoplanet lan ciri khas utamane. Sinau cara kanggo nemokake.

warna planet tata surya

Werna planet tata surya

Ngerti warna sejatine planet tata surya lan sababe. Temokake ing kene apa asale warna kasebut.

satelit saka venus

Satelit saka venus

Ing artikel iki, kita nyritakake sawetara teori babagan satelit Venus lan yen sampeyan bisa duwe. Ketemu misteri ing kene.

lintang ing langit

Lintang apa

Ing artikel iki, sampeyan bakal menehi katrangan kanthi rinci babagan lintang lan cara nggawe. Sinau luwih lengkap babagan alam semesta ing kene.

perseids ing Agustus

Perseid

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan Perseid lan asale. Sinau luwih lengkap babagan Pancuran Meteor.

galaksi ora teratur

Galaksi ora teratur

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni galaksi sing ora teratur lan tatanan kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

saturn lan cincin

Planet kanthi dering

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri lan komposisi planet kanthi cincin. Sinau luwih lengkap babagan kene.

carane nggunakake planet langit

Rencana langit

Ing artikel iki, kita pitutur marang kowe apa planisphere langit, cara nggunakake lan cara nggawe. Sinau babagan ngamati langit.

rasi andromeda

Rasi lintang Andromeda

Kita ngandhani kanthi rinci babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan rasi lintang Andromeda. Sinau luwih lengkap babagan pirang-pirang lintang ing langit.

jinis galaksi

Jinis galaksi

Kita ngandhani kabeh ciri lan klasifikasi macem-macem jinis galaksi sing ana. Sinau luwih lengkap babagan alam semesta ing kene.

Pesenan planet

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan urutan planet lan karakteristik sistem tata surya.

srengenge lan lintang-lintang

Karakteristik srengenge

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri srengenge, uga lapisan, asal, lan komponene. Sinau luwih lengkap babagan kene

rasi lintang

Rasi lintang Aries

Kita crita kabeh babagan rasi lintang Aries ing langit. Sinau luwih lengkap babagan mitologi lan asal mula klompok bintang iki.

Rasi lintang Aquarius

Rasi lintang Aquarius

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, asal usul lan mitologi konstelasi Aquarius. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Satelit buatan

Kita ngandhani kabeh ciri, pentinge lan panggunaan sing diwenehake menyang satelit buatan. Sinau luwih lengkap babagan kene.

satelit alam rembulan

Satelit alami

Ing kiriman iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan satelit alam lan ciri utamane. Sinau luwih lengkap ing kene

sesanti planet njaba

Planet njaba

Kita pitutur marang kowe apa planet njaba lan ciri utamane. Sinau luwih lengkap babagan kabeh tata surya.

Planet njero

Ing kiriman iki, sampeyan nuduhake planet internal lan ciri khas utamane. Sinau luwih lengkap babagan kene.

ciri badai surya

Badai surya

Ing artikel iki, kita pitutur marang kowe apa badai surya lan carane mengaruhi Bumi. Sinau kabeh babagan fenomena kasebut ing kene.

Rasi lintang Circumpolar

Ing kiriman iki, kita bakal ngandhani kabeh karakteristik lan cara ngenali rasi lintang. Sinau luwih lengkap babagan astronomi ing kene.

Cara ngenali rasi lintang Pisces

Pisces konstelasi

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan kabeh sing perlu dingerteni babagan rasi lintang Pisces. Sinau luwih lengkap babagan cara nggoleki ing langit.

Rasi lintang Sagitarius

Rasi lintang Sagitarius

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan rasi lintang Sagittarius. Sinau ing kene kabeh ciri lan mitologi klompok bintang iki

Suhu srengenge lan padhangé

Suhu srengenge

Ing artikel iki, kita nerangake apa suhu srengenge lan carane ngitung. Sinau luwih lengkap babagan lintang sing dominasi tata surya kita.

Pasuryan madhep rembulan

Kawah ing Bulan

Ing kiriman iki, kita nerangake kanthi rinci babagan kawah ing Bulan lan karakteristik ing permukaan lunar.

Rasi lintang Taurus

Rasi lintang Taurus

Ing kiriman iki sampeyan bisa nemokake informasi lengkap babagan rasi lintang Taurus. Sinau kanggo ngenali lan maknane.

Warisan

Teleskop Skywatcher

Kita nggawe pilihan teleskop Skywatcher sing paling apik lan bandhingna supaya sampeyan bisa milih sing cocog karo sampeyan.

Jarak saka Bumi lan rembulan

Kita mulang sampeyan babagan misteri jarak saka Bumi nganti rembulan. Sinau kanggo narjamahake jarak sing sejati ing antarane rong benda langit kasebut.

Planet cilik

Planet cilik

Kita mulang sampeyan apa planit kerdil saka tata surya kita. Sinau apa fitur sing ana ing kene.

Anaximander

Biografi Anaximander

Ing artikel iki, sampeyan bisa nemokake biografi lan prestasi filsuf lan astronom Anaximander sing paling penting. Aja nganti lali!

Endi watesan Roche

Watesan Roche

Sinau apa watesan Roche lan pentinge ing astronomi. Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan kanthi rinci.

Galaksi sing kita urip diarani Milky Way.  Mesthi sampeyan wis ngerti.  Nanging sepira sampeyan ngerti babagan galaksi sing kita urip?  Ana pirang-pirang ciri, rasa penasaran lan sudhut sing nggawe Milky Way minangka galaksi khusus.  Nanging, iki minangka omah swarga kita, amarga dununge tata surya lan kabeh planet sing ngerti.  Galaksi sing kita urip iki dikepung karo lintang, supernova, nebula, energi, lan prakara peteng.  Nanging, ana akeh perkara sing isih dadi misteri para ilmuwan.  Kita bakal ngandhani akeh babagan Cara Bima Sakti, wiwit saka ciri nganti penasaran lan misteri.  Profil Bima Sakti Iki galaksi sing nggawe omah kita ing alam semesta.  Morfologi kasebut biasane khas spiral kanthi 4 tangan utama ing disk.  Dumadi saka milyaran lintang kanthi kabeh jinis lan ukuran.  Salah sawijining lintang yaiku Sun.  Thanks kanggo srengenge yen ana lan urip wis digawe kaya sing dingerteni.  Pusat galaksi ing jarak 26.000 taun cahya saka planet kita.  Ora ngerti manawa ana liyane, nanging dingerteni paling ora ana siji bolongan supermassive ing tengah Bima Sakti.  Bolongan ireng dadi pusat galaksi kita lan dijenengi Sagittarius A.  Galaksi kita wiwit dibentuk udakara 13.000 yuta taun kepungkur lan kalebu bagean saka klompok 50 galaksi sing dikenal minangka Grup Lokal.  Galaksi tetanggan kita, sing diarani Andromeda, uga minangka bagean saka klompok galaksi sing luwih cilik iki sing uga kalebu Awan Magellan.  Isih kalebu klasifikasi sing digawe manungsa.  Spesies sing, yen sampeyan nganalisa konteks kabeh jagad lan ekstensi, ora ana apa-apa.  Grup Lokal sing kasebut ing ndhuwur minangka bagean saka pakumpulan galaksi sing luwih gedhe.  Diarani supercluster Virgo.  Jeneng galaksi kita dijenengi miturut cahya sing bisa dideleng saka lintang lan mega gas sing ngluwihi langit ing saindenging Bumi.  Sanajan Bumi ana ing Bima Sakti, kita ora bisa ngerti babagan galaksi kaya sawetara sistem bintang njaba.  Umume galaksi didhelikake kanthi lebu lebu interstellar sing kandel.  Debu iki ora ngidini teleskop optik fokus kanthi apik lan nemokake apa sing ana.  Kita bisa nemtokake struktur kanthi nggunakake teleskop kanthi gelombang radio utawa inframerah.  Nanging, kita ora bisa ngerti kanthi yakin apa sing ana ing wilayah sing ditemokake bledug interstellar.  Kita mung bisa ndeteksi bentuk radiasi sing nembus materi peteng.  Karakteristik utama Kita bakal nganalisa sawetara karakteristik utama saka Milky Way.  Babagan pisanan sing bakal dianalisis yaiku dimensi.  Wangun kaya spiral alangan lan dhiameter 100.000-180.000 taun cahya.  Kaya sing wis dikandhakake sadurunge, jarak menyang tengah galaksi udakara 26.000 taun cahya.  Jarak iki minangka perkara sing manungsa ora bakal bisa lelungan kanthi ngarep-arep lan teknologi sing ana saiki.  Umur pembentukan kira-kira 13.600 milyar taun, udakara 400 yuta taun sawise Big Bang (link).  Nomer lintang galaksi iki angel dietung.  Kita ora bisa siji-siji ngetung kabeh lintang sing ana, amarga ora pati migunani yen ngerti kanthi tepat.  Mung ana sekitar 400.000 milyar lintang ing Milky Way.  Salah sawijining rasa penasaran sing ana ing galaksi iki yaiku meh rata.  Wong sing negesake manawa Bumi rata bakal bangga yen mangkono uga.  Lan galaksi kasebut ambané 100.000 taun cahya nanging kandelé mung 1.000 taun cahya.  Kayane disk sing rata lan bengkong ing endi planet-planet kasebut dipasang ing lengen lengkung gas lan bledug.  Kaya ngono yaiku tata surya, klompok planet lan bledug kanthi srengenge ing tengah sing nduwe 26.000 taun cahya saka pusat galaksi sing rame.  Sapa sing nemokake Bima Sakti?  Pancen angel dingerteni sapa sing wis nemokake Cara Bima Sakti.  Wis dingerteni manawa Galileo Galilei (link) minangka sing pertama sing ngakoni anane pita cahya ing galaksi kita minangka lintang-lintang individu ing taun 1610.  Iki minangka tes nyata pertama sing diwiwiti nalika astronom ngarah teleskop pertamane menyang langit lan bisa ndeleng manawa galaksi kita digawe saka lintang sing ora kaetung.  Ing wiwitan taun 1920, Edwin Hubble (link) minangka salah sawijining bukti sing cukup kanggo ngerti yen nebula spiral ing langit sejatine kabeh galaksi.  Kasunyatan kasebut mbantu banget mangertos sejatine lan bentuk Milky Way.  Iki uga mbantu nemokake ukuran sejatine lan ngerti ukuran alam semesta sing kita lebokake.  Kita uga ora yakin bab pira bintang Milky Way, nanging uga ora pati ngerti.  Cacah kasebut minangka tugas sing mokal.  Ahli astronomi nyoba nemokake cara paling apik kanggo nindakake.  Nanging, teleskop mung bisa ndeleng siji lintang luwih padhang tinimbang liyane.  Akeh lintang sing ndhelik ing mburi mega gas lan bledug sing wis kasebut sadurunge.  Salah sawijining teknik sing digunakake kanggo ngramal cacahe lintang yaiku ngamati sepira cepeting lintang ing orbit kasebut.  Iki rada nuduhake tarikan gravitasi lan massa.  Misahake massa galaksi kanthi ukuran rata-rata lintang, kita bakal duwe wangsulan.

Bima Sakti

Kita ngandhani kabeh sing paling kepengin ngerti babagan Bima Sakti, galaksi kita. Ketik ing kene kanggo sinau luwih lengkap babagan alam semesta ing endi kita urip.

Salah sawijining lapisan swasana sing nglindhungi kita yaiku ionosfer.  Iki minangka wilayah sing ngemot akeh atom lan molekul sing dikenani listrik.  Partikel muatan kasebut digawe amarga radiasi sing asale saka njaba angkasa, utamane saka lintang kita Sun.  Radiasi iki nyerang atom lan molekul udara sing netral ing swasana lan banjur diisi nganggo listrik.  Ionosfer penting banget kanggo manungsa, mula kita bakal ngaturake kabeh postingan kasebut.  Kita bakal nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan ciri, operasi lan pentinge ionosfer.  Fitur utama Nalika srengenge katon padhang terus-terusan, sajrone kegiyatan ngasilake radiasi elektromagnetik sing akeh.  Radiasi iki nyebabake lapisan planet kita, ngisi atom lan molekul kanthi listrik.  Sawise kabeh partikel diisi daya, lapisan bakal diarani ionosfer.  Lapisan iki dununge ing antarane mesosfera, termosfer lan eksosfera.  Kurang luwih sampeyan bisa ndeleng yen diwiwiti ing dhuwur udakara 50 km ing ndhuwur permukaan bumi.  Sanajan diwiwiti ing titik iki, sing dadi luwih lengkap lan penting luwih saka 80 km.  Ing wilayah sing ditemokake ing sisih ndhuwur ionosfer, kita bisa ndeleng atusan kilometer ing sadhuwure permukaan sing puluhan ewu kilometer menyang angkasa yaiku sing diarani magnetosferfer.  Magnetosfer minangka lapisan swasana sing kita sebut kanthi cara iki amarga polah tingkah lakune amarga medan magnet (ikatan) Bumi lan tumindak srengenge.  Ionosfer lan magnetosfat digandhengake karo muatan partikel kasebut.  Sing siji duwe muatan listrik lan sing liyane duwe muatan magnetik.  Lapisan ionosfer Kaya sing wis kasebut sadurunge, sanajan ionosfer diwiwiti 50 km, nanging lapisan kasebut beda-beda gumantung karo konsentrasi lan komposisi ion sing mbentuk.  Sadurunge, ionosfer dianggep digawe saka sawetara lapisan sing beda sing diidentifikasi karo huruf D, E, lan F.  Lapisan F dipérang dadi rong wilayah sing luwih rinci yaiku F1 lan F2.  Saiki, luwih akeh ilmu sing kasedhiya ing ionosfer amarga pangembangan teknologi lan dingerteni manawa lapisan kasebut ora beda banget.  Nanging, supaya ora nyenengake wong, skema asli sing wis ana ing wiwitan dijaga.  Kita bakal nganalisa kanthi beda-beda kanthi beda lapisan ionosfer kanggo ndeleng kanthi rinci babagan komposisi lan pentinge.  Wilayah D Iki minangka bagean paling ngisor ing kabeh ionosfer.  Udakara ing antarane 70 nganti 90 km.  Wilayah D nduweni ciri khas sing beda tinimbang wilayah E lan F.  Iki amarga elektron bebas meh kabeh ilang sewengi.  Dheweke cenderung ilang nalika gabung karo ion oksigen kanggo mbentuk molekul oksigen sing netral listrik.  Wilayah E Iki minangka lapisan sing uga dikenal kanthi jeneng Kennekky-Heaviside.  Jeneng iki diwenehake kanggo ngurmati insinyur Amerika Arthur E.  Kennelly lan fisikawan Inggris Oliver Heaviside.  Lapisan iki ngluwihi kurang luwih saka 90 km, ing endi lapisan D pungkasane nganti 160 km.  Bedane beda karo wilayah D lan yaiku ionisasi ing wayah wengi.  Sampeyan kudu nyebutake yen uga nyuda.  Wilayah F Nduweni ketinggian udakara 160 km nganti pungkasan.  Iki minangka bagean sing duwe konsentrasi elektron bebas paling dhuwur amarga paling cedhak karo srengenge.  Mula, bisa ndeleng radiasi liyane.  Gelar ionisasi ora akeh owah-owahan sajrone wengi, amarga ana owah-owahan distribusi ion.  Ing wayah awan, kita bisa ndeleng rong lapisan: lapisan sing luwih cilik sing dikenal minangka F1 sing luwih dhuwur lan, lapisan dominan liyane sing terionisasi sing dikenal minangka F2.  Sajrone wengi, kalorone gabung ing level lapisan F2 sing dikenal kanthi jeneng Appleton.  Peran lan pentinge ionosfer Kanggo umume, duwe lapisan atmosfer sing diisi daya listrik bisa uga ora ateges apa-apa.  Nanging, ionosfer penting banget kanggo pangembangan kemanusiaan.  Contone, amarga lapisan iki, kita bisa nyebar gelombang radio menyang macem-macem papan ing planet iki.  Kita uga bisa ngirim sinyal ing antarane satelit lan Bumi.  Salah sawijining faktor sing paling penting kenapa ionosfer penting kanggo manungsa yaiku amarga nglindhungi kita saka radiasi mbebayani saka njaba angkasa.  Thanks kanggo ionosfer, kita bisa ndeleng fenomena alam sing apik kayata Lampu Lor (link).  Iki uga nglindhungi planet kita saka massa rock langit sing mlebu swasana.  Termosfera mbantu kita nglindhungi awake dhewe lan ngatur suhu ing Bumi kanthi nyedhot radiasi UV lan sinar-X sing dipancarkan dening Srengenge.  Saliyane, eksosfera minangka garis pertahanan pertama ing antarane planet lan sinar srengenge.  Suhu ing lapisan sing dibutuhake banget.  Ing sawetara titik, kita bisa nemokake 1.500 derajat Celcius.  Ing suhu iki, saliyane kasunyatan sing mokal kanggo urip, nanging bakal ngobong saben elemen manungsa sing liwat.  Iki sing nyebabake sebagian besar meteorit sing nyerang planet kita dadi bubar lan mbentuk lintang-lintang sing nembak.  Lan nalika watu kasebut kena kontak karo ionosfer lan suhu dhuwur sing ditemokake ing sawetara titik, kita nemokake obyek kasebut dadi rada pijar lan diubengi geni nganti pungkasane bubar.  Pancen minangka lapisan sing penting banget kanggo urip manungsa kaya sing dingerteni saiki.  Amarga iku, kudu luwih ngerti dheweke kanthi tliti lan sinaoni prilaku dheweke, amarga kita ora bisa urip tanpa dheweke.

Ionosfer

Ing kiriman iki, kita nuduhake apa ciri khas ionosfer lan pentinge manungsa.

Katalog Messier

Charles Messier

Ing artikel iki, sampeyan nuduhake biografi lan eksploitasi Charles Messier. Sinau ing kene kabeh babagan urip para astronom iki.

Wulan mars

Wulan mars

Ing kiriman iki, kita critakake apa wulan Mars, ciri khas, asal usul lan penasaran. Aja lali maneh!

Edmund Halley Biografi

Edmund halley

Ing kiriman iki, kita nuduhake biografi Edmund Halley. Ketik ing kene kanggo ngerti kabeh sumbangan ing ilmu pengetahuan lan panemune.

Dering Saturnus

Wulan sate

Ngerti kabeh sing kudu sampeyan ngerteni lan ora ngerti babagan wulan Saturnus. Planet sing ana ing jero iki ditemokake kanthi jero ing kiriman iki. Aja nganti lali!

Supernova padhang

supernova

Kita nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni supernova. Ketik ing kene kanggo sinau rasa penasaran lan rahasia jeblugan bintang.

Rembulan lan permukaané

Misi Apollo

Ing artikel iki, kita bakal nerangake ciri lan pentinge misi Apollo kanggo umat manungsa.

Aristarchus saka Samos ing patung

Aristarkus saka Samos

Ing artikel iki, kita nerangake eksploitasi lan biografi Aristarco de Samos. Ketik ing kene kanggo sinau babagan matématikawan lan astronom iki.

Pasuryan rembulan sing mung bisa dideleng

Gerakan rembulan

Ing kene kita nerangake kanthi rinci babagan apa gerakane rembulan lan akibate ing planet Bumi. Sinau kanthi lengkap.

asteroid

Asteroid

Ing artikel iki, kita mulang babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan asteroid lan tatanan kasebut. Kita uga nerangake keraguan babagan meteorit.

Eratosthenes

Eratosthenes

Ing kiriman iki sampeyan bisa nemokake kabeh biografi Eratosthenes. Sinau babagan panemuan lan kontribusine kanggo ilmu pengetahuan.

Galileo Galilei lan sumbangan kanggo astronomi

Galileo Galilei

Kita ngandhani kanthi rinci babagan kabeh biografi Galileo Galilei. Ketik ing kene kanggo ndeleng kabeh urip lan makarya saka Galileo.

Tabrakan perkara lan antimateri

Antimatter

Ing kiriman iki sampeyan bisa nemokake kabeh sing gegandhengan karo antimateri. Ketik ing kene lan temokake rahasia lan misteri. Aja nganti lali!

Johannes kepler

Johannes kepler

Ketik ing kene kanggo ngerti kanthi rinci biografi Johannes Kepler. Temokake ilmuwan astronomi sing nyipta undang-undang Kepler.

astrolabe

Astrolabe

Ketik ing kene kanggo ngerteni apa astrolabe, ciri khas apa, cara kerjane lan jinis apa sing ana. Aja nganti lali!

Dinamika bolongan ireng

Bolongan ireng

Ing kiriman iki, kita nerangake apa bolongan ireng lan cara nggawe. Ketik ing kene kanggo ngilangi mitos saka bolongan ireng.

Pusat bumi jagad iki

Teori Geosentris

Ketik ing kene kanggo sinau babagan teori geosentris. Sinau ciri-cirine lan bandhingake sawetara aspek karo Alkitab.

Teori pusat jagad raya

Nicolaus Copernicus

Kita nerangake biografi Nicolás Copernicus kanthi rinci. Ketik ing kene lan sinaoni kabeh babagan makarya ing teori heliocentric.

Ukur jarak antarane lintang

Azimuth

Kita nerangake apa konsep azimuth, elevasi lan judhul, lan apa tujuane. Kajaba iku, kita mulang instrumen kanggo ngukur ing langit.

Posisi Bumi ing orbitane

Perihelion lan aphelion

Ketik ing kene lan sinaoni kabeh pentinge perihelion lan aphelion ing keseimbangan bumi. Kita ngandhani kabeh kanthi rinci.

Teleskop papan Hubble

Teleskop papan Hubble

Ketik ing kene kanggo sinau babagan ciri, evolusi, lan panemuan hebat sing digawa Hubble Space Teleskop menyang ilmu pengetahuan.

Eksistensi urip ing planet liya

Paradoks Fermi

Ing kiriman iki, kita nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan paradoks Fermi. Ketik lan ngerti solusi sing bisa ditindakake kanggo eksistensi urip.

Giordano Bruno

Giordano Bruno

Ing artikel iki, kita nerangake sejarah lan prestasi Giordano Bruno. Ketik lan sinau kabeh babagan urip lan pati sing kejem.

Karakteristik cacing

Cacing cacing

Ing artikel iki, kita nerangake apa cacing kasebut lan cara kerjane. Ketik ing kene lan sinau babagan lan yen bisa lelungan maneh ing wektu.

Gunung Olimpus

Gunung Olympus saka Mars

Gunung Olympus dununge ana ing planet Mars. Iki minangka sing paling gedhe ing kabeh tata surya. Ing kene kita bakal crita kanthi rinci babagan dheweke.

Planet neptune

Planet Neptunus

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan planet Neptunus. Iki minangka planet paling adoh saka Tata Surya. Ketik banjur temokake kabeh rahasia.

Wangun Cassiopeia W

Rasi lintang Cassiopeia

Cassiopeia minangka salah sawijining rasi lintang paling misuwur ing langit ing belahan langit sisih lor. Ketik ing kene lan ngerti kabeh ciri lan mitologi.

Komet Halley

Komet Halley

Komet Halley paling misuwur sing durung tau dideleng. Ing artikel iki, sampeyan bisa ngerti kabeh babagan dheweke lan asale.

biru bulan

Wulan biru

Bulan biru minangka kedadeyan astronomi nalika ana rong purnama ing wulan sing padha. Ketik ing kene lan ngerti kabeh babagan iki.

Star Kutub

Star Kutub

Star Polar kalebu rasi lintang Ursa Minor. Ketik ing kene lan sinaoni kabeh babagan mupangate, sejarah lan cara ngenali.

Ing endi sunar srengenge

Ing endi sunar srengenge

Kita mesthi kepingin weruh ing endi Matahari terbit lan ing endi surup. Ing kiriman iki sampeyan bakal bisa ngerti kasunyatan babagan subyek. Mlebu lan sinau kabeh.

rasi lintang perseus ing langit

Sejarah rasi Perseus

Rasi lintang ingkang kita tingali ing awang-awang Perseus nduwe sejarah mitosologi Yunani. Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke? Ketik ing kene

lintang ing langit

Rasi lintang ing langit

Rasi lintang minangka wujud imajinasi sing dideleng saka lintang ing langit wengi. Ketik ing kene amarga kita nerangake kanthi rinci babagan kabeh.

pambentukan bumi

Kepiye Bumi digawe

Ing kiriman iki sampeyan bisa sinau babagan cara Bumi digawe. Sinau luwih lengkap babagan planet kita lan kepiye evolusi suwene taun.

Planet Uranus

Planet Uranus

Planet Uranus minangka salah sawijining bangunan surya, lan uga salah sawijining sing paling adoh. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan dheweke?

Kontribusi pangembangan jagad raya Hubble

Edwin hubble

Edwin Hubble minangka ilmuwan sing menehi kontribusi gedhe kanggo astronomi sing saiki isih ana. Ketik ing kene kanggo ngerti kabeh babagan dheweke.

Fase wulan

Fase wulan

Fase bulan sing paling misuwur yaiku wulan, wulan kaping pisanan, purnama lan kuartal pungkasan. Temokake kabeh babagan kene.

Pluto

"Planet" Pluto

Pluto dianggep dadi planet suwene 75 taun sawise ditemokake. Ngerti ing kene kabeh ciri lan penasaran.

Nebulae

Nebulae

Nebulae minangka mega bledug lan gas lintang sing ditemokake ing Alam Semesta. Ngerti latihan lan jinis ing kiriman iki.

Venus planet

Planet Venus

Planet Venus minangka sing nomer loro paling cedhak karo Surya ing tata surya kita. Kasedhiya karo planet kita. Apa sampeyan pengin nemokake babagan planet iki?

Planet Saturnus

Planet Saturnus

Planet Saturnus minangka salah sawijining sing paling apik ing kabeh tata surya lan misuwur amarga cincin kasebut. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan dheweke? Ketik ing kene

Planet Mars

Mars

Ing kiriman iki, kita nganalisa kanthi jero kabeh ciri planet Mars lan kemungkinan urip kasebut. Ketik lan sinau kabeh babagan dheweke.

Mercury Planet

Planet Merkurius

Planet Merkuri iku paling cilik lan paling cedhak karo Surya ing tata surya kita. Sinau kabeh ciri lan penasaran.

Planet Jupiter

Planet Jupiter

Planet Jupiter paling gedhe ing kabeh tata surya. Sinau kabeh ciri, komposisi lan dinamika ing artikel iki.

Great Bear

Great Bear

Big Dipper minangka rasi lintang paling misuwur ing saindenging jagad. Sinau kabeh sejarah, cara ndeleng lan ngendi ing artikel iki. Mlebu :)

Teori Big Bang

Teori Big Bang

Teori Big Bang kondhang ing saindenging jagad lan minangka teori sing nerangake asal usul jagad iki. Apa sampeyan pengin ngerti kanthi format rangkuman? Ketik ing kene

Sistem solar

Sistem tata surya

Tata surya kalebu koleksi planet, Surya, lan obyek liyane. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan bagean alam semesta sing kita urip?

Kalender lunar 2018

Kalender lunar 2018

Ing kene sampeyan bisa ngerti tanggal pas fase rembulan sing beda sajrone taun. Waca kirim yen sampeyan pengin ngerti tanggalan lunar 2018.