Carane ndeleng satelit Starlink

carane ndeleng satelit starlink saka ngarep

We nerangake apa lagi lan carane ndeleng satelit starlink, sawijining rasi lintang satelit sing diduweni dening Elon Musk sing tujuane nggawa internet menyang endi wae ing Bumi. Bisa uga ana kasus nalika sampeyan bisa ndeleng rasi lintang satelit sing ngliwati langit lan sampeyan ora ngerti apa iku. Teknologi iki pancen revolusioner lan nduweni tujuan kanggo nggawa internet menyang level liyane.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani sampeyan carane ndeleng satelit Starlink, apa ciri lan penasarane.

Apa Starlink lan satelit sawijining

carane ndeleng satelit starlink

Starlink minangka layanan Internet satelit sing dikembangake dening SpaceX Elon Musk. Ide perusahaan yaiku duwe sekitar 12.000 satelit ing orbit banjur mbayar ragad saben wulan kanggo nyambung saka ngendi wae karo piranti sing diduweni. Iki ora babagan saingan karo serat utawa konektivitas 5G, nanging babagan ngukir ceruk ing antarane perusahaan konektivitas satelit liyane ing wilayah sing ora duwe jangkoan jaringan tetep.

Starlink njanjeni kacepetan saka antarane 50 Mbps lan 250 Mbps ing layanan standar, utawa antarane 150 lan 500 Mbps ing mode paling larang, loro-lorone kanthi latensi antarane 20 lan 40 milidetik. Sistem kalebu kit sing kudu diinstal ing ngarep kanggo nampa sinyal saka satelit, supaya iku ora jaringan sing bisa nyambung saka telpon, nanging jaringan kanggo omah.

Ide iki yaiku antena kit konektivitas sampeyan komunikasi karo satelit Starlink kanggo ijol-ijolan data, mula perusahaan pengin duwe satelit sabisa ing orbit supaya bisa nutupi kabeh pojok planet. kanggo komunikasi iki panyebaran gelombang elektromagnetik ing vakum bakal digunakake kanggo ngirim sinyal.

Kaya sing kasebut ing situs web Starlink, antena kit kudu diselehake ing lokasi sing dhuwur lan/utawa bebas saka alangan kayata wit, cerobong asep, utawa kutub sarana. Sembarang alangan iki bisa ngganggu sambungan lan nyegah sampeyan nyambungake.

Babagan rega, Starlink duwe tarif 99 euro saben wulan, lan kit konektivitas kudu dituku kanthi rega 639 euro.. Dadi, iki dudu alternatif sing murah banget, nanging bisa uga migunani ing wilayah sing adoh sing penting kanggo nyambung.

Karakteristik utama

satelit elon musk

Satelit diluncurake ing batch 60, lan dina sawise diluncurake paling apik kanggo ndeleng, amarga nalika iku nggambarake sinar srengenge sing paling akeh, lan isih cedhak, mula paling menarik kanggo nonton, kaya cartwheel. saka Santa Claus munggah ing langit. Swara wektu, satelit pindhah loro lan nyetel kanggo macem-macem dhuwur lan inclinations, ngurangi kamungkinan kanggo ndeleng wong.

Nalika warga biasa golek menarik kanggo nggoleki satelit ing langit, astronom nganggep bodho, wiwit atusan satelit wis diluncurake lan bakal tekan 42,000 ing mangsa ngarep, ngganggu akeh pusat pengamatan. Keprigelan paling gedhe yaiku Observatorium Rubin, sing bakal nggawe peta kabeh langit saben telung dina kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing langit.

Komunitas astronomi nuntut langkah-langkah supaya langit tetep resik lan peteng, beda banget karo nglebokake 30.000 satelit ing orbit ing taun 2023, nambahake kegiatan perusahaan liyane lan gagasan armada EU dhewe sing nggawe dheweke luwih angel. Satelit sing diarep-arep saya tambah akeh, kanthi jumlah total bakal tekan 100.000 mung sepuluh taun.

SpaceX saiki wis setya nindakake owah-owahan kanggo nyegah pantulan kasebut, kalebu nggunakake lapisan sing luwih peteng kanggo nyuda pantulan, uga dikenal minangka albedo, wiwit taun 2020. Dheweke uga rada ngganti miring lan nempelake tameng kasebut minangka kacamata srengenge, sing sepisanan katon. misale jek sampeyan ora weruh wong-wong mau.

Nalika padha nindakake owah-owahan, saben sasi kita bisa ndeleng rembulan ngliwati Spanyol, ing wayah awan nalika srengenge cukup nanging isih wengi, kaya sawise surup utawa sadurunge srengenge. Sawise saben diluncurake, dheweke meh bisa katon tanpa masalah ing sawijining dina, katon "tiba-tiba" ing langit nalika sinar srengenge wiwit kena, lan ilang nalika cahya mandheg. Tindakake, ana rong panggonan sing becik.

Carane ndeleng satelit Starlink

satelit kanggo nambah internet

Kanggo ndeleng satelit Starlink, sampeyan kudu ngerti kapan bakal ngliwati kutha sampeyan. Kanggo nindakake, bukak situs web FindStarlink.com lan isi jeneng negara lan kutha sampeyan. Nalika sampeyan miwiti ngetik jeneng, sampeyan bakal weruh dhaptar kutha, lan yen sampeyan ora katon, sampeyan bisa milih kutha paling cedhak.

Iki bakal nggawa sampeyan menyang kaca sing nampilake tanggal lan wektu satelit Starlink bakal ngliwati kutha sampeyan. Kajaba iku, dheweke bakal menehi katrangan babagan asale lan ing ngendi goleki. Contone, ing panangkepan sampeyan bisa ndeleng sing ngandika saka lor-kulon kanggo kidul-wétan, kang tegese saka lor-kulon kanggo kidul-wétan. Nanging sing paling penting, data kasebut dipérang dadi telung dhaptar adhedhasar visibilitas. Sing penting yaiku dhaptar kanthi header biru, nanging kita ngandhani apa tegese:

  • Wektu Visibilitas Apik: Iki minangka wektu nalika visibilitas satelit apik. Ing wektu iki, yen langit cerah, sampeyan bakal weruh wong-wong mau liwat tanpa masalah amarga bakal padhang banget. Mulane, wektu kanggo katon ing dhaptar biru tansah paling apik.
  • Wektu visibilitas rata-rata: Jam visibilitas rata-rata. Yen langit cetha, sampeyan kudu bisa ndeleng satelit ing paling wektu, sanajan sampeyan kudu katon rapet amarga padha ora padhang. Disaranake pindhah menyang dhaptar biru, nanging kaping dhaptar kuning iki uga bisa migunani kanggo sampeyan.
  • Wektu visibilitas kurang: Wektu nalika visibilitas kurang. Satelit bakal liwat, nanging ora gampang kanggo ndeleng ing langit. Disaranake ora mbuwang akeh wektu sajrone wektu kasebut.

Mulane, dianjurake kanggo takon wektu lan tanggal langit ing dhaptar kaping kanthi visibilitas sing apik, amarga ing dina iku satelit bakal katon kanthi cetha ing langit. Elinga yen situs kasebut uga ngandhani ing basa Inggris babagan lintasan sing bakal ditindakake, lan uga dhuwure, sanajan ing dina kanthi visibilitas sing apik, sampeyan ora bakal duwe masalah. Elinga, sampeyan kudu ndeleng ing langit sing kurang polusi cahya, sing ora ana lampu lan ing ngendi sampeyan bisa ndeleng lintang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara ndeleng satelit Starlink lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.