Cara milih teleskop

pandhuan babagan cara milih teleskop

Kanggo kabeh wong sing seneng ndeleng langit wengi, luwih becik sampeyan duwe teleskop sing apik. Piranti pengamatan iki nduweni macem-macem ciri sing kudu disesuaikan karo saben wong. Ana ewonan variabel sing kudu dipikirake lan akeh model ing pasar kanthi rega sing beda. Mula, ing kene kita bakal mulang sampeyan carane milih teleskop ngrampungake kabeh ciri sing kudu sampeyan pikirake lan tujuan utama sing bakal digunakake.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake babagan cara milih teleskop sing ana hubungane karo kualitas lan rega sing dibutuhake.

Cara milih teleskop miturut anggaran sampeyan

carane milih teleskop

Sing pertama kudu dipikirake yaiku anggaran. Iki minangka faktor sing paling penting. Ora ana gunane yen sampeyan duwe luwih akeh babagan pangamatan langit, astronomi, lsp. Yen sampeyan ora duwe cukup dhuwit kanggo tuku teleskop berkualitas tinggi. Kita bakal nyoba mbagi teleskop sing beda-beda sing bisa mbantu kita miturut macem-macem anggaran sing bisa dipercaya.

Teleskop 200 euro utawa kurang

Pancen langka kita bisa nemokake teleskop sing murah ing rega kasebut. Sampeyan kudu mikir manawa yen kita tuku teleskop dhasar kaya ngono lan ngerti manawa sampeyan kepengin banget babagan astronomi, sampeyan bakal langsung nuli tuku sing luwih apik lan 200 sing bakal ora migunani iki. Nanging, yen sampeyan nyimpen lan tuku sing luwih apik, sampeyan bisa njupuk kauntungan luwih suwe lan entuk luwih akeh investasi sampeyan.

Elinga yen rega iki ora cukup kanggo duwe teleskop lengkap sing apik sing nduweni tripod lan mount. Biasane duwe optik sing ala banget utawa sing ora stabil. Iki minangka aspek dhasar kanggo njamin langit sing apik. Disaranake teropong sing apik nanging butuh luwih akeh wektu kanggo miwiti yaiku nggambarake sawetara lintang sing paling penting.

Teleskop nganti 500 euro

Ngrusak anggaran sing rada cukup. Iki minangka band anggaran Iki bisa menehi rasa seneng lan rasa kuciwa sing gedhe. Ing jumlah kasebut, kita ora bisa nemokake sawetara bahan sing apik banget lan sawetara perkara sing ala banget. Iki sebabe sampeyan kudu ngerti carane milih kanthi apik. Ing kisaran rega iki, kita bisa nemokake teleskop sing sampurna kanggo diwiwiti ing astronomi sing cukup stabil lan kanthi aperture gedhe. Biasane gampang ditangani, sanajan ora duwe motor. Dheweke ora valid kanggo astrofotografi lan rada abot.

Kita uga bisa nemokake sawetara sing cukup anggere nalika totoan ing azimuth lan teleskop berkualitas.

Teleskop nganti 800 euro

Iki minangka salah sawijining anggaran paling cocog kanggo sing anyar babagan astronomi. Kita pindhah ing sawetara rega sing bisa ditemokake sawetara peralatan kanthi kualitas. Amarga macem-macem model sing tuwuh, keputusane bakal luwih gumantung karo rasa, minat lan pilihan. Minangka rega sing isih ana beboyo, kita bisa nemokake peralatan sing apik banget, nanging sing liya ora adaptasi karo sing digoleki.

Teleskop saka 1000 euro

Ing endi semesta kemungkinan mbukak. Kita bisa nemokake gunung kanthi kualitas dhuwur sing ngidini kita duwe sawetara teleskop sing bisa digunakake ing siji gunung. Sanajan bisa miwiti jagad astrofotografi kanthi luwih nyenengake.. Kita uga bisa nemokake sawetara teleskop sing bisa dioperasikake nganggo ponsel lan bakal mbukak cangkeme.

Cara milih teleskop miturut wektu pengamatan

pengamatan langit

Salah sawijining aspek dhasar kanggo sinau cara milih teleskop yaiku wektu sing bakal sampeyan lakoni kanggo ngawasi langit. Yen sampeyan arep nindakake pengamatan sing cekak lan sporadis, mula ora kudu nandur wektu akeh banget. Saliyane, yen sampeyan arep ngenteni bengi-bengi pengamatan yen luwih becik sampeyan duwe teleskop sing apik. Kudu ngenteni pirang-pirang jam kanggo ngawasi, ora padha karo nggawe pengamatan cepet saka omah ing papan sing cedhak kanggo ndeleng lintang-lintang utama.

Umpama kita ngaturake rong jam kanggo hobi iki. Ora ana gunane teleskop kanthi bagean sing akeh banget sing duwe gunung khatulistiwa utawa sing butuh wektu suwe kanggo aklimatisasi. Teleskop iki cukup rumit lan kudu dilebokake ing stasiun amarga akeh bagean. Mula, kita bakal mbutuhake wektu sing dawa banget kanggo mbongkar lan mbatalake amarga pungkasane kita ora bakal cukup seneng pengamatan.

Yen kita kepengin ngetrapake wektu luwih sithik, luwih becik kudu miwiti wektu kasebut. Luwih becik duwe teleskop genggam sing nduweni garan altazimuth. Ing pangertèn iki, merek Dobson minangka pemenang paling gedhe ing ajang iki.

Cara milih teleskop adhedhasar pengamatan

jinis pengamatan

Elinga yen sampeyan seneng pengamatan tradisional utawa teknologi digital. Ana sing seneng urip astronomi kanthi cara tradisional kaya para astronom hebat jaman biyen. Ing kasus iki, kanthi teleskop manual lan sawetara diagram langit sing bisa kita lakoni pirang-pirang taun ing langit. Ana sing luwih seneng ngandelake teknologi lan seneng ide ngoperasikake teleskop saka ponsel lan ndeleng gambar ing komputer.

Kita bisa nemokake obyek ing langit kanthi manual utawa nggawe teleskop nindakake kabeh perkara kanggo kita. Masalah karo teknologi yaiku bisa dadi unsur sing ora jujur. Panganggone bisa nggawe kita luwih kepenak lan nggawe kita ora sinau langit utawa ora ngerti cara nangani teleskop kanthi awake dhewe. Saliyane, teleskop manual bisa nggawe wiwitane rada angel, nanging kudu dingerteni yen nemokake galaksi taun cahya kanthi biasane nggawe rasa seneng lan kesadaran sing nyenengake.

Kaloro kombinasi kasebut ditampa nanging angel dikombinasikake ing tim sing padha. Kita kudu milih siji utawa liyane. Yen anggaran sing diduweni ora akeh banget, kita ora bakal duwe pilihan liyane kajaba nggunakake teleskop manual. Yen anggaran luwih gedhe, kita wis bisa milih luwih nyaman.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan cara milih teleskop.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.