Cara milih teropong

carane kanggo milih teropong

Pasar nawakake katalog teropong ekstensif ing ngendi kita bisa mbandhingake lan milih teropong sing paling apik kanggo macem-macem aplikasi kalebu nonton manuk, prahu, kemah, mburu, olahraga, konser, pengawasan, astronomi, lan liya-liyane. Kanggo sinau carane kanggo milih teropong bisa dadi rada rumit. Apa wae kabutuhan pangguna, ana teropong kanthi desain lan kinerja sing cocog kanggo tujuane. Kanggo milih teropong sing paling cocok, kita kudu nganggep macem-macem variabel kayata lingkungan, preferensi tartamtu, aktivitas, lsp.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani sampeyan carane milih teropong, karakteristik lan pentinge.

Cara milih teropong

jinis teropong

Padhang lan kajelasan gambar sing katon liwat teropong, utamane, ditemtokake dening macem-macem faktor. Pembesaran, perawatan lensa lan diameter obyektif mung sawetara faktor sing mengaruhi kinerja teropong.

Nanging, kritéria dhasar kanggo teropong yaiku kualitas optik. Celestron minangka merek regane dhuwit sing nawakake optik kualitas dhuwur amarga kaca tingal lan perawatan optik sing dipilih kanthi teliti, proses manufaktur sing tepat lan kontrol kualitas sing ekstensif.

Tambah

Magnifikasi yaiku derajat perbesaran obyek sing diamati. Contone, ing teropong 7x42, angka 7 tegese "perbesaran instrumen." 7x teropong nggedhekake obyek 7 kaping relatif kanggo mripat manungsa. Pembesaran mengaruhi padhange gambar, dadi luwih murah perbesaran teropong, gambar sing luwih padhang. Minangka aturan umum, paningkatan ing magnification nyebabake lapangan tampilan suda.

Diameter lensa objektif

Lensa obyektif teropong dumunung ing ngarep lan duwe diameter paling gedhe. Dhiameter (ing milimeter) salah sawijining lensa minangka nomer teropong karakteristik nomer loro. Ing kasus iki, Teropong 7x42 nduweni objektif diameter 42mm. Dhiameter lensa objektif nemtokake kemampuan ngumpulake cahya teropong, saengga luwih gedhe diametere, gambar sing luwih cerah lan luwih alus. Iki utamané migunani ing kahanan kurang cahya lan ing wayah wengi.

Iki bisa nyebabake sampeyan nganggep manawa diametere luwih gedhe, luwih apik instrumen kasebut, nanging ing kasunyatan, diameter lensa bebarengan karo paramèter liyane kayata murid metu lan nggunakake teropong kudu dianggep kanggo nemtokake paramèter sing paling cocok.

murid metu

"Murid metu" bisa ditetepake minangka diameter, ing milimeter, sinar cahya sing metu saka eyepiece saka teropong. Sing luwih gedhe pupil metu, luwih padhang gambar sing diasilake. Duwe murid metu sing luwih gedhe nggawe luwih gampang kanggo ndeleng ing wayah wengi lan ing cahya sing kurang. Ing aplikasi astronomi, murid metu saka teropong kudu padha karo derajat sing murid pengamat dilates nalika nyetel menyang peteng.

Kanggo ngetung murid metu, dibagi diameter obyek kanthi faktor pembesaran. Contone, teropong 7x42 duwe murid metu 6mm.

Field of View (FOV)

teropong

Wilayah sing katon liwat teropong diarani lapangan pandang. Bidang pandang biasane ditampilake ing njaba teropong lan diukur ing derajat. Bidang pandang linier yaiku area sing katon ing 1000 yard (915 meter), diukur ing kaki. Bidang tampilan sing luwih gedhe nerjemahake menyang area sing luwih gedhe sing katon liwat teropong.

Bidang pandang ana gegayutane karo pembesaran, sing luwih dhuwur perbesaran, luwih cilik bidang pandang. Salajengipun, lapangan tampilan sing luwih gedhe nyebabake nyuda jarak mripat / mripat. Bidang tampilan sing wiyar migunani ing kahanan obyek sing obah. Kanggo ngetung bidang tampilan linier, kalikan sudut lapangan kanthi 52,5. Contone, teropong kanthi bidang pandang 8o nutupi bidang pandang linier 420 kaki (126 meter).

Jarak lensa / mripat

Konsep iki nuduhake jarak (ing milimeter) sing teropong bisa dipisahake saka mripat nalika njaga lapangan pandang sing nyaman. Sing nganggo tontonan bakal entuk manfaat saka jarak sing adoh.

Jarak fokus minimal

Iku jarak antarane teropong lan obyek paling cedhak sing bisa fokus nalika njaga gambar apik.

Lemah

Kemampuan binokular kanggo nangkep lan ngirimake cahya sing cukup kanggo ngasilake gambar sing padhang lan cetha nemtokake padhange. Cahya teropong uga nambah bedane antarane warna ing gambar sing diamati.

Relative Brightness Index (RBI), Twilight Index lan Relative Light Efficiency (RLE) yaiku indeks umum digunakake ing industri binocular, nanging ing akeh kasus lagi misunderstood utawa konsep tanpa makna.

Padhang minangka konsep sing kudu dianggep nalika milih teropong, nanging dudu faktor sing paling penting.

Cahya gumantung ing sawetara paramèter, kalebu diameter obyek, pembesaran, jinis lan kualitas kaca sing digunakake, pangolahan optik, lan jinis prisma sing digunakake. Umumé, diameter gedhe, daya kurang utawa medium, lensa multi-dilapisi kanthi lengkap paling cocog.

Prisma

carane kanggo milih gambar teropong

Prisma ing teropong digunakake kanggo ngowahi gambar lan duwe rong desain: atap lan kutub. Prisma atap luwih entheng lan luwih kompak kanthi desain. Prisma kasebut dijenengi BK7 (borosilikat) lan BaK-4 (kaca barium). Loro-lorone murah lan efektif banget. Kaca desainer BaK-4 nduweni kapadhetan sing luwih dhuwur (indeks bias) sing meh ngilangake cahya sing nyasar internal, ngasilake gambar definisi dhuwur.

kontras

Kontras yaiku derajat sing bedane rong obyek cahya lan peteng saka latar mburi gambar. Kontras dhuwur mbantu ndeleng obyek sing surem lan ngerteni rincian sing apik. Kontras kena pengaruh resolusi.

Sing luwih dhuwur resolusi, sing luwih dhuwur kontras. Pangolahan optik kualitas dhuwur nyedhiyakake gambar kontras dhuwur. Faktor liyane sing mengaruhi kontras yaiku kolimasi, turbulensi udara, lan kualitas obyektif, prisma, lan lensa mata.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara milih teropong lan apa sing kudu digatekake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.