Cakrawala acara

bolongan ireng

Nalika ngomong babagan foto pertama bolongan ireng sing digawe, istilah sing dikenal minangka cakrawala acara. Iki minangka bayangan pungkasan sadurunge ireng tuwa sing bisa ngulu kabeh cahya supaya ora ngeculake maneh. Akeh wong sing kepengin weruh apa tegese iki.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, asal usul lan pentinge cakrawala acara kasebut.

Apa cakrawala acara kasebut?

bolongan ireng foto nyata

Sampeyan kudu negesake manawa bolongan ireng bisa njebak kabeh prekara lan ruang-ruang ing njero. Ora mung bisa nyekel cahya, nanging minangka pusat kanthi gravitasi sing bisa nambah kabeh sing wis kasebut. Bolongan ing awake dhewe pancen ireng lan tanpa fitur apa wae. Nganti saiki dheweke durung bisa mulih amarga efek sing gedhe banget sing ditindakake ing sakiwa tengene. Dheweke uga wis misuwur amarga energi sing diwenehake.

Iki sebabe kenapa kaping pisanan kontak karo bolongan ireng amarga nggunakake jaringan radioskop. Radioskop iki bisa ngukur radiasi saka angkasa. Ora nuduhake kita alam semesta kaya teleskop. Kanggo ndeteksi khusus rong bolongan ireng, fluoroskop wis digunakake. Salah sijine yaiku bolongan ireng supermasif ing tengah galaksi kita. Sing liyane minangka inti galaksi M87.

Thanks kanggo program komputer saiki, kita bisa nerjemahake data sing disedhiyakake dening teleskop radio dadi gambar. Amarga iki, foto pertama bolongan ireng digawe.

Titik ora bali

cakrawala acara

Elinga yen sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa ing bolongan ireng. Kita mung bisa ndeleng tilase energi sing diluncurake dening gas sing muter ing lingkungane. Jarene gas iku super panas lan ngetokake radiasi akeh. Radiasi bisa ngliwati mega bledug ing kabeh bolongan ireng. Bayangan sing bisa dideleng menehi sawetara informasi babagan cara mbuwang wektu ing lingkungan bolongan ireng.

Sawise kabeh bagean iki minangka cakrawala acara. Sampeyan kudu dicathet maneh yen sampeyan ora bisa ngarep-arep ndeleng lampu utawa strip sing bisa dituduhake. Lan cakrawala acara iki minangka wates imajinasi. Yen bisa ngliwati cakrawala acara, mula ora bakal ana pangowahan. Iki amarga dudu permukaan alami, nanging bolongan kasebut ora bisa ngasilake maneh. Titik iki tegese, saka kana, mung ana siji kemungkinan: supaya kita terus tiba ing bolongan tanpa kemungkinan bisa dibalik.

Kekuwatan gravitasi gedhe sing ana ing bolongan ireng narik kabeh sing ana ing njero ati. Yaiku jumlah massa lan kerapatan sing nyebabake tekanan gedhe banget.

Penjelasan teoritis babagan cakrawala acara

cakrawala acara bolongan ireng

Kita bakal menehi panjelasan teoritis kanggo nyoba nggambarake karakteristik lan inti saka cakrawala acara kasebut. Elinga yen cakrawala kedadeyan bolongan ireng digandhengake karo kacepetan uwal obyek kasebut. Babagan kacepetan yen hipotetis bakal mlebu bolongan ireng. Kacepetan iki iku kudu ngatasi tarikan gravitasi bolongan ireng. Yen luwih cedhak karo bolongan ireng, luwih akeh kacepetan supaya bisa uwal saka gaya gravitasi.

Cakrawala acara bisa diarani minangka ambang ing bolongan ireng sing kecepatan uwal ngluwihi kacepetan cahya. Nganti saiki, kita durung nemokake apa-apa sing duwe kecepatan luwih gedhe tinimbang kacepetan cahya. Iki ditemokake ing teori relativitas khusus Einstein. Amarga miturut teori, ora ana sing bisa lelungan luwih cepet, tegese cakrawala kedadeyan bolongan ireng intine minangka titik sing ora ana sing bisa bali. Jeneng kasebut nuduhake yen ora bisa nyekseni kedadeyan sing kedadeyan ing wates kasebut, cakrawala ngluwihi sing ora bisa dideleng.

Ayo dadi nganggep manawa ana lelungan hipotesis sing ngluwihi cakrawala acara. Saka kene, teori kasebut ngandhakake yen kabeh massa obyek kasebut iku ambruk dadi jembar sing tanpa wates. Iki tegese kain ruang lan wektu kaya sing wis dingerteni. Lan iku wis ditekuk kanthi derajat tanpa wates. Ing njero bolongan ireng iki, kepungkur saka cakrawala acara, ukum fisika sing kita ngerti miturut teori Einstein ora ana.

Panemuan total

Para ilmuwan wis bisa foto foto sing ora dikira-kira lan ora ana. Nganti saiki, bolongan ireng dianggep ora mung teori liyane sing nerangake pola tartamtu ing jagad iki. Nanging, amarga teknologi saiki, kita bisa duwe foto pertama bolongan ireng.

Kasunyatane manawa kanggo jagad ilmu pengetahuan, tegese wis maju banget. Elinga yen akeh buku teks sing ana hubungane karo alam semesta kudu ditulis maneh. Akeh informasi sing saiki dakwenehake babagan jaman biyen, tegese kita kudu terus nganyari.

Bolongan ireng ing galaksi kita misuwur bisa nyedhot apa wae sing bakal ana. Malah cahya ora bisa bali saka cakrawala acara. Pancen kabeh sing nyebrang ing iki Cakrawala pungkasane dadi cacat kaya ruang-wektu. Penasaran manawa ana papan ing jagad raya sing dingerteni yen ukum fisika kaya sing dingerteni ora bisa ditrapake, amarga ora ana.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cakrawala acara lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.