Cabañuelas

Cabañuelas

Dina iki kita bakal mbahas babagan metode prediksi meteorologi sing digunakake ing wilayah pedesaan lan sing dadi luwih relevan. Babagan babagan kaabahasa. Kanggo wong sing wis gedhe ing kutha, konsep iki luwih dingerteni. Nanging, kanggo wong-wong sing urip utawa wis urip ing negara kasebut, tembung kasebut digunakake ing wulan kaping pisanan taun. Lan minangka salah sawijining metode sing mbantu ramalan meteorologi taun kasebut.

Cabañuelas isih digunakake saiki lan dadi saya sukses. Apa sampeyan pengin ngerti cara ngrumusake lan apa prediksi kanggo taun 2018 iki?

Asal saka cabañuelas

saya akeh cabañuelas tartamtu

Cabañuelas digunakake ing Spanyol kidul lan ing Amerika. Asal-usulé saka Babul kuno. Peradaban Meksiko nggunakake ilmu iki liwat wong Maya. Kaloro tanggalan kasebut kalebu 18 wulan lan 20 dina. Sajrone 18 dina pisanan wulan Januari, wulan ing taun lan rong dina isih ana kanggo fénoména liyane. Tanggal 19 Januari digunakake kanggo ramalan musim panas solstis lan tanggal 20 kanggo musim salju.

Sampeyan bisa verifikasi hubungan antarane cabañuelas lan dina pisanan Agustus. Wiwit saiki, kita bisa ngerti fenomena iklim sing bakal ditindakake sajrone taun iki. Ora kabeh papan sing dianakake cabañuelas kalebu conto wulan Agustus. Contone, ing Amerika Selatan, nggunakake wulan Januari kanggo prakiraan cuaca. Kosok baline, umat Hindhu nggunakake wulan pertengahan musim salju.

Fitur lan mode prediksi

ramalan cuaca nganggo metode iki

Cara sing digunakake kanggo nggawe pitungan sing kurang luwih bener bisa uga rumit. Sampeyan kudu cukup sabar lan memori yen pengin kanthi bener.

Kita wiwiti kanthi nerangake cabañuelas saka ida. Babagan evaluasi 12 dina pisanan taun. Dheweke mesthine bakal ngandhani babagan iklim sing bakal ditindakake sajrone rolas wulan taun iki. Yaiku, tanggal 1 Januari ora bakal nuduhake wektu Januari, XNUMX Januari, lan liya-liyane.

Saliyane, dheweke pancen bener cabañuelas bali. Iki kedadeyan wiwit tanggal 13 Januari. Iki digunakake kanggo prédhiksi cuaca ing wulan kanthi mudhun. Yaiku, tanggal 13 Januari dadi wayah Desember, 15 Januari ing Oktober, lsp. Wiwit tanggal 25 nganti 30 Januari, kita bakal ngobrol babagan cuaca sing padha saben rong wulan. Yaiku, tanggal 25 Januari nuduhake wulan Januari lan Februari, tanggal 26 padha karo wulan Maret lan April, lsp.

Banjur dijupuk tanggal 31 Januari lan dipérang dadi interval rong jam kanthi urutan mudhun. Saka 12 nganti 2 yaiku wulan Desember, saka 2 nganti 4 wulan November, lan liya-liyane.

Sawise wulan Januari rampung, iklim saben langkah sing ditindakake bakal ditindakake lan rata-rata ditindakake. Asil iki bakal nuduhake cuaca ing wulan sing dikarepake. Contone, kanggo prédhiksi cuaca ing wulan Februari, kudu dipikirake cuaca ing tanggal 2 Januari + cuaca tanggal 23 Januari + cuaca tanggal 25 Januari + cuaca ing tanggal 31 Januari antara 8 lan 10 ing wayah wengi .

Cabañuelas ing wulan Agustus

Agustus Cabañuelas

Akeh sing bakal nemokake cara iki cukup rumit. Kajaba iku, ora duwe ilmu ilmiah, wiwit wulan Januari utawa Agustus ora ana gandhengane karo sisa taun kasebut. Kita ngomongake babagan tradhisi populer sing digawe wiwit jaman biyen. Nalika meteorologi ora dingerteni utawa meh ora maju, cabañuelas minangka cara sing apik kanggo prédhiksi cuaca.

Iki minangka cara sing menarik kanggo mriksa banjur priksa, sajrone taun, derajat sukses sing sampeyan lakoni. Uga ana cabañuelas ing wulan Agustus. Cara kasebut padha, nanging ditindakake ing wulan Agustus kanggo prédhiksi taun sabanjure. Dheweke adhedhasar tanggalan Zaragoza. Dheweke dipérang dadi rong periode, wiwit tanggal 1 nganti 13 Agustus ing fénoména sing bakal kedadeyan ing rong minggu pisanan saka Januari nganti Desember, lan saka tanggal 13 nganti 24 Agustus, sing bakal kelakon ing paruh kapindho taun kasebut.

Prediksi Cabañuelas kanggo taun 2018

cabanuelas-2017-2018

Wong sing pengin ngetung cuaca nggunakake metode iki diarani cabañuelista. Ing wulan Agustus 2017, Juan Manuel de los Santos, guru Menengah lan Kimia saka Valverde del Camino (Huelva), nerangake ramalane ing taun 2018.

Kaabahasa prédhiksi seterus musim panas ekstrem ing taun 2018 lan ora bakal ana kemungkinan udan nalika dina-dina pertama wulan Januari. Dheweke ngelingake yen iki bakal dadi musim meteorologis sing paling ala. Iku taun garing total. Nanging, sajrone wulan taun 2018, udan deres banget taun iki. Dheweke wis entuk jumlah nganti Spanyol bisa pulih saka 37% waduk dadi 72%. Iki tegese, rata-rata waduk Spanyol 72%.

Saliyane, ahli liyane ing cabañuelas nelpon Alfonso Cuenca prediksi asil sing beda banget. Kanggo dheweke, 2018 bakal dadi udan ekstrem. Dadi sing endi sing bener? Sepira umume cabañuelas bener? Kita kudu eling yen iku cara lawas lan ora duwe dhukungan ilmiah. Mula, akurasi kasebut gumantung karo akeh faktor.

Apa cabañuelas bener?

Cabañuelas

Gumantung saka wong sing nindakake metode prediksi, siji utawa liyane asil bakal metu. Sejatine yen njupuk prediksi Alfonso, iku bakal bener, nanging yen milih Santos, ora.

Kasunyatane yaiku cabañuelas dadi saya relevan amarga sistem cuaca luwih bisa ditebak. Iki amarga ana perubahan iklim. Pemanasan global nambah frekuensi lan intensitas musim panas, mula ora angel banget prédhiksi yen setaun bakal garing.

Cabañuelas 2016-2017

Kanggo taun 2016-2017, cabañuelista kita Alfonso Cuenca prédhiksi kasebut udan bakal udan deres banget. Mung nalika musim semi lan Paskah. Suwene taun iki bakal garing banget. Ing kasus iki, kaloro taun iki paling panas lan paling garing wiwit udan kacathet.

Ing kene, sampeyan menehi tanggalan prediksi sajrone rong taun iki:

Cabañuelas 2016-2017

Muga-muga sampeyan seneng informasi babagan cabañuelas lan tetep ngenteni taun 2019!

Yen sampeyan pengin ngerti kepiye meteorologi prédhiksi cuaca, klik ing kene:

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye meteorologis bisa ngramalake cuaca ing sawetara taun?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   PacoR ngandika

    Kanggo nalika artikel homeopati?