Asam sulfat bisa udan ing Bumi amarga saka Donald Trump

Stephen Hawking

Presiden Amerika Serikat, Donald TrumpYen dheweke terus kaya iki, dheweke bakal dadi sejarah nalika dadi presiden sing paling ora ngurus planet iki. Ora ana gandhengane, yen suhu rata-rata global saya tambah lan es ing kutub iki mencair (prekara sing dheweke nolak, nanging uga bakal mengaruhi negarane). Iki mundur saka Perjanjian Paris amarga, ora muspra, Dheweke ora percaya karo perubahan iklim lan kajaba manawa manungsa ndadekake dheweke luwih parah.

Sikap kasebut ora nyenengake para ilmuwan terkenal, kayata astrofisika sing misuwur Stephen Hawking. Miturut dheweke, amarga Trump kita bisa mungkasi 'duwe' (kasunyatane, ora bakal ana urip) planet Bumi kanthi kahanan sing padha karo Venus, yaiku kanthi Suhu 250 derajat lan udan asam sulfat, kaya sing dijelasake karo BBC.

Ahli astrofisika pancen pesimis babagan masa depan umat manungsa. Miturut panemune, dina kita wis dietung. Ing umur 75 taun, dheweke percaya manawa keserakahan lan agresi wis mlebu ing genom manungsa. "Ora katon manawa konflik kasebut saya suda lan pangembangan teknologi militer lan senjata pemusnah massal bisa nyebabake bencana," jarene.

Solusi kanggo masalah iki yaiku liwat njajah planet liya, kaya Mars, yaiku sing kita ngerti saiki duwe kahanan sing kurang bisa ditampa kanggo nyengkuyung urip. Lan tegese, yen udakara 3.800-3.100 yuta taun kepungkur bisa nduwe banyu, kaya sing ditampilake gambar sing teka saka satelit NASA, Napa ora bisa nggabungake maneh ing jangka menengah utawa jangka panjang? 

Planet Mars

Nyatane, wis ana omongan planet abang terraforming, sing mesthi dadi topik sing menarik banget bisa nylametake manungsa saka punah.

Kanggo informasi luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.