Apa bencana alam sing paling mengaruhi jagad?

Rusak amarga gempa bumi

Bencana alam, kayata gempa bumi utawa siklon tropis, minangka bagean saka planet sing saiki urip. Siji terus diproduksi ing endi wae ing jagad iki. Sanajan bola-bali ora nyebabake kerusakan serius, mula suwe-suwe intensitas kasebut nyebabake kerugian sing signifikan.

Ing edisi anyar Atlas Planet Manungsa Pusat Riset Bersama Komisi Eropa, dicethakake manawa jumlah wong sing manggon ing zona gempa mung saya tambah, nganti ngramal yen ana 2.700 milyar sing mung kena lindhu.

Gelombang seismik

Atlas, sing nutupi enem bebaya alam sing paling penting, yaiku gempa bumi, gunung geni, angin siklon tropis, ombak siklon lan banjir, mriksa ekspos masarakat marang fenomena kasebut lan evolusi. ing 40 taun kepungkur. Mula, dheweke wis bisa verifikasi manawa akeh wong sing ngalami aktivitas gempa, malah luwih saka tsunami utawa bebaya liyane. Jumlah manungsa sing urip ing zona gempa mundhak 93% ing patang dekade iki, saka 1,4 milyar ing taun 1975 dadi 2,7 milyar ing taun 2015.

Ing Eropa, luwih saka 170 yuta wong sing bisa ngalami gempa bumi, sing nuduhake seperempat saka total populasi. Ing Italia, Rumania lan Yunani proporsi populasi sing kapapar saka total populasi ngluwihi 80%. Nanging gempa bumi ora mung dadi masalah kanggo wong Eropa: sewelas yuta wong-wong mau urip ing jarak 100 kilometer saka gunung geni aktif, sing jeblugan bisa nyebabake omah, transportasi udara lan rutinitas saben dinane.

Banjir ing Jepang

ing tsunami mengaruhi akeh wilayah pesisir, utamane ing Asia lan utamane ing Jepang, sing paling asring diprodhuksi dening China lan Amerika Serikat. Kosok baline, banjir minangka bencana alam sing asring banget ing Asia (76,9% saka populasi sing ana ing jagad) lan ing Afrika (12,2%).

Angin siklon tropis ngancam 1.600 milyar wong ing 89 negara600 yuta luwih akeh tinimbang ing taun 1975. Ing 2015, 640 yuta kena angin siklonik utamane kuwat, utamane ing China lan Jepang. Ing China, 50 yuta kena gelombang badai minangka akibat saka siklon kasebut, mundhak meh 20 yuta ing patang taun kepungkur.

Omah sing rusak ing Florida sawise Topan Katrina

Analisis global iki penting banget, amarga mbantu kita luwih ngerti pengaruh fenomena sing beda ing jagad iki. Sampeyan uga migunani kanggo pamrentah ing macem-macem negara kanggo njupuk langkah efektif kanggo nglindhungi pedunung.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.