Beda antara Sunstroke lan Heat Stroke, kepiye cara nglindhungi awake dhewe

sunbathe

Dina kaya saiki, nalika tangi karo akeh komunitas otonom kanthi tandha-tandha suhu dhuwur, yaiku nalika awak paling gampang panas. Ana akeh tips lan saran kanggo nyuda efek sing ana. Hidrasi dhewe, ora mbuwang awake dhewe ing jam tengah kanggo olahraga utawa kerja, lsp.

Sejatine panas, sanajan langsung, ora mesthi nindakake kanthi cara sing padha, ora sisi siji. Amarga alasan iki, kita bakal bisa ndeleng apa bedane stroke panas lan stroke panas. Kalorone yaiku kelainan akut lan mbebayani ing endi sistem regulasi panas awak ora bisa digunakake.

Panas stroke

Heatstroke ana nalika awak suwe saya suwe saya suhu. Apa sing kedadeyan ing kasus iki yaiku awak ora bisa ilang panas kanthi bener, lan ora bisa mulihake suhu normal. Panas lemes minangka kelainan ringan lan bisa diiringi kram panas. Contone, otot-otot dadakan, kejang ing tangan utawa sikil lan sok-sok ing weteng.

Wong duwe panas

Kanggo bisa ngomong babagan stroke panas, suhu awak wong kudu 40ºC utawa liyane amarga panas lingkungan lan ringkih utawa ing kasus sing paling ala, thermoregulasi sing ora ana. Penting, aja bingung karo demam, amarga ing wektu iki dudu awak sing nambah suhu kanggo nglawan infeksi. Sampeyan mung ora bisa ndownload.

Insolasi

Heatstroke utawa sun stroke, sing gampang bingung karo stroke panas, Asale saka cahya srengenge sing suwe. Bisa didhisiki stroke panas, sing disebabake amarga ngilangi cairan lan uyah mineral sing gedhe banget amarga kringet. Iki nyebabake kelemahan awak sing kuwat. Iki nalika stroke panas dadi stroke panas, nalika awak ora bisa njaga suhu normal.

Panyebab stroke panas utawa panas panas

ngombe pantai banyu

Paparan sing suwe ing lingkungan suhu dhuwur. Ing kasus iki, kita ngomong babagan stroke panas sing umum, sing ora ditindakake saka upaya fisik. Suhu sing terus-terusan bebarengan karo lingkungan sing lembab, luwih seneng kedadeyan. Biasane kedadeyan ing wektu sing suwe, rong utawa telung dina.

Kanggo ngleksanani lan kegiatan fisik ing suhu dhuwur. Ing lingkungan sing anget, ing endi kegiatan fisik utawa kerjaan ditindakake, yaiku nalika ngalami kelainan iki amarga meksa kakehan awak. Kajaba iku, yen wong ora biasa suhu dhuwur, mula bakal ngalami efek.

Akeh sebab liyane sing uga kudu dipikirake. A klambi sing ora bisa ambegan sing nyegah penguapan kringet supaya awak dadi adhem. Dheweke konsumsi omben-omben alkohol sing mengaruhi disregulasi termal awak sing ngalangi supaya ora bisa digunakake kanthi bener. LAN dening dehidrasi, ora cukup hidrasi amarga kelangan cairan amarga kringet. Kanggo kabeh wong umume, nanging utamane kanggo atlit, titik hidrasi iku penting banget. Nalika ilang cairan kanthi laju sing cepet banget, penting ngombe sadurunge krasa ngelak, lan nganti awak nyedhot cairan, ana pigura wektu sing kudu dipikirake.

Faktor risiko

mancal sepedha

Sanajan bisa kedadeyan apa wae, nanging bocah, bayi lan wong tuwa sing paling rawan. Ing umur 4 taun utawa luwih saka 65 taun biasane njupuk wektu luwih suwe kanggo nyetel suhu.

Atlet sing main olahraga sajrone jam sibukntas, kaya mlaku utawa muter. Ing kasus kasebut, supaya ora kedadeyan, kaya sing wis dikomentari, hidrasi penting banget.

Ing wektu sing suwe ing suhu dhuwur, kurang AC. Eksposur srengenge kanthi tiba-tiba kaya nalika tekan pantai.

Penyakit kronis, kayata paru-paru, jantung utawa obesitas, duwe gaya urip utawa dadi korban stroke panas ing jaman mbiyen, jumlah panandhang saya tambah.

Lan kanggo ngrampungake, penting kanggo disorot sawetara obatanPenting, ndeleng leaflet utawa takon apoteker. Ana sawetara sing nyebabake nyemprotake pembuluh getih. Sing ngatur tekanan getih kanthi ngalangi adrenalin. Diuretik sing ngeculake natrium lan banyu menyang awak. Lan sawetara sing nyuda gejala kejiwaan, kayata antidepresan utawa antipsikotik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.