Bentenipun perubahan iklim lan pemanasan global

 

Bentenipun perubahan iklim lan pemanasan global

Dheweke asring digunakake minangka sinonim kanthi cara sing salah, istilah perubahan iklim lan pemanasan global tegese rong bab sing beda-beda. Cetha yen rong konsep kasebut nuduhake musibah sing dialami kabeh planet amarga tangane manungsa lan wong-wong sing kudu obat kanthi cepet.

Aku bakal nerangake kanthi cetha ing ngisor iki apa kalebu saben istilah satemah sampeyan wis jelas.

Nalika ahli nggunakake istilah perubahan iklim, deleng pangowahan sing signifikan ing iklim sing mengaruhi aspek kayata suhu, udan utawa angin lan kedadeyan kasebut pirang-pirang dekade. Nanging, anget global nuduhake kenaikan suhu rata-rata ing saindenging planet.

Anget iki disebabake dening konsentrasi gas omah kaca sing ana ing swasana lan dhewe ora liya aspek sing diarani perubahan iklim.

polusi jagad

Ora ana sangsi manawa perubahan iklim iku masalah nyata lan kabeh planet iki dadi anget kanthi cepet. Miturut sawetara data sing bisa dipercaya, suhu rata-rata planet wis mundhak luwih saka 7 derajat saindhenging abad pungkasan. Para ilmuwan prédhiksi suhu rata-rata bakal nambah 1.1 derajat nganti 6.4 derajat saindhenging abad XNUMX, data kasebut pancen kuwatir sing bakal nyebabake perubahan cuaca sing mbebayani banget.

Efek negatif saka perubahan iklim kasebut kedadeyan saben dina lan ing wilayah apa wae ing planet iki. Ing pirang-pirang panggonan, udan saya gedhe lan nyebabake banjir, dene ing wilayah liyane ing Bumi, kosok baline kekeringan abot . Gelombang panas nalika musim panas yaiku saya asring, nyebabake akeh wong sing tiwas lan akeh kobongan alas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   La Cala (@calamtz) ngandika

    Halo, cathetan sing apik, mung yen sampeyan nggawe kesalahan nalika sampeyan ujar manawa suhu mundhak 7 derajat ing abad kepungkur, sing bener yaiku 0.7, aku bakal menehi link iki sing bisa migunani.

    http://ciencia.nasa.gov/ciencias-especiales/15jan_warming/