Banjir ing Jerman

banjir ing jerman

ing banjir ing Jerman dheweke saiki wis ngatasi kabeh warta dina iki. Lan ora mung kurang bencana sing kedadeyan ing negara iki. Paling ora ana 120 wong sing tilar donya lan atusan wong liyane ing Eropa Kulon ilang sawise sawetara banjir paling parah sajrone puluhan taun. Udan rekor nyebabake kali kebanjiran kali, ngrusak wilayah kasebut.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh warta babagan banjir ing Jerman lan bebaya sing kita alami amarga ana perubahan iklim.

Banjir ing Jerman

rusak omah

Ing Jerman, ing ngendi korban tiwas saiki wis ngluwihi 100, Angela Merkel ngajak perang kanthi tekad nglawan perubahan iklim. Paling ora ana 20 wong sing tilar donya ing Belgia. Walanda, Luksemburg lan Swiss uga kena pengaruh. Akeh faktor sing nyebabake banjir, nanging swasana anget sing disebabake dening perubahan iklim nambah kemungkinan udan ekstrem.

Jagad iki wis anget udakara 1,2 ° C wiwit umur industri diwiwiti lan suhu bakal terus mundhak, kajaba pamrentah ing saindenging jagad iki nyuda emisi.

Ana wong tuwa nyoba mlebu kutha sing meh rusak. Dheweke ujar yen putune uga ana, nanging dheweke ora bisa nemokake sedulure. Malah panguwasa ujar manawa dheweke ora yakin pirang-pirang wong sing ilang. Ora ana sinyal telpon ing wilayah kasebut lan komunikasi meh ora bisa ditindakake. Nanging korban pati saiki diarepake bakal nambah, lan suwe-suwe, skala bencana iki dadi luwih jelas.

Ing sadawane Kali Ahr, ana sisa-sisa omah sing kebanjiran, jembatan sing rusak, perkemahan, lan taman trailer. Kanggo akeh wong sing manggon ing kono lan wis verifikasi karusakane, meh ora bisa mbayangake ngresiki lan miwiti maneh. Kira-kira 15.000 polisi, tentara lan layanan darurat wis dikepungake menyang Jerman kanggo mbantu nggoleki lan nylametake.

Ing Belgia, gambar banjir sing dramatis nuduhake kendaraan sing digiring liwat lurung-lurung Verviers. Amarga ana risiko nyolong, kurfew sewengi wis ditetepake.

Liege minangka kutha paling gedhe nomer telu ing Belgia sawise Brussels lan Antwerp, sing dikongkon evakuasi dina Kamis. Pejabat lokal ujar manawa sing ora bisa mangkat kudu pindhah menyang lantai paling dhuwur ing gedhonge. Kali Meuse sing nglewati kutha iki wiwit dina Jumuah esuk, kanthi jumlah kebanjiran ing sawetara wilayah.

Perubahan Iklim lan banjir ing Jerman

karusakan saka banjir ing Jerman

Para ilmuwan ngutuk para politisi amarga ora nglindhungi warga negara saka kedadeyan cuaca ekstrem, kayata banjir ing sisih lor Eropa lan kubah panas ing Amerika Serikat. Wis pirang-pirang taun, dheweke ramalan amarga ana perubahan iklim sing digawe manungsa, udan musim panas lan gelombang panas bakal dadi luwih kuat. Hana Cloke, profesor hidrologi ing Universitas Bacaan, ujar: 'Pati lan karusakan sing disebabake dening banjir ing Eropa minangka tragedi sing kudune bisa dihindari”. Forecasters ngetokake peringatan awal minggu iki, nanging ora cukup perhatian kanggo peringatan kasebut lan persiapane ora cukup.

Kasunyatan manawa sisa-sisa ing Hemisfer Lor ngalami gelombang panas lan geni sing durung nate kedadeyan sadurunge, bisa ngelingake masarakat yen ing jagad sing luwih anget, iklim kita bakal luwih mbebayani.

Para ilmuwan ujar manawa pamrentah kudu nyuda emisi karbon dioksida sing nyumbang kanggo kedadeyan ekstrem lan nyiapake cuaca sing luwih ekstrim. Nanging, ing Inggris, sing ngalami banjir parah dina Senin, Komite Penasihat Perubahan Iklim Pamrentah bubar ngandhani marang para menteri manawa persiapan negara kasebut kanggo cuaca ekstrem luwih ala tinimbang limang taun kepungkur. Ngandika pamrentah mung nemokake seperlima komitmen nyuda emisi.

Mung minggu iki, pamrentah Inggris ngandhani wong-wong sing ora prelu nyuda penerbangan amarga teknologi iki bakal ngatasi masalah emisi, lan umume ahli percaya yen iki judi.

Udan deres

kebanjiran kali Ahr

Hujan deres terus kuwatir ing saindenging Eropa. Perhatian para panguwasa saiki fokus ing Austria lan bagean-bagean saka Bavaria ing sisih kidul Jerman. Media Austria nglaporake manawa tim penyelamat darurat ing wilayah Salzburg kudu nylametake sawetara wong saka omahé, ing sawijining dalan kutha dibanjiri udan deres.

Miturut Reuters, petugas pemadam kebakaran ing Wina, ibukutha Austria, ujar manawa jumlah curah hujan sing tiba sajam ing Setu wengi ngluwihi rekor pitung minggu sadurunge. Ing Bavaria, paling ora ana siji wong sing tilar donya ing banjir kasebut.

Perlu dielingi manawa ora kabeh kedadeyan ekstrem bisa disebabake amarga perubahan iklim kita isih durung cukup bukti. Kejadian cuaca ekstrem wis ana pirang-pirang yuta taun lan durung ana gandhengane karo perubahan iklim. Nanging, ana korélasi antara paningkatan suhu rata-rata planet lan paningkatan fenomena meteorologi ekstrem kaya banjir ing Jerman.

Apa bisa dihindari?

Wis akeh kritik yen pamrentah Jerman ora nggunakake kabeh sumber daya sing kasedhiya, kalebu televisi umum, kanggo nglaporake kedadeyan kasebut nalika banjir. Sekawan dina sadurunge tragedi serius ing Jerman, sistem kasebut dilaporake ngirim peringatan menyang negara kasebut lan Belgia. Nanging, ora ana gunane ngirim tandha yen wong ora ngerti polah kabiasaan banjir lan dheweke ora siyap kanggo bencana kaya ngono, ora nyimpen panganan, banyu lan kebutuhan pokok liyane. Para ahli nerangake manawa, ing kasus apa wae, angel diusir sawetara jam saka papan sing cedhak cekungan kali lan ing lembah kaya kutha Schulder.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan banjir ing Jerman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.