Banjir bakal mbebayani jutaan wong sajrone 25 taun

Banjir ing Kosta Rika

Banjir minangka fenomena meteorologi sing kudu digunakake. Miturut panelitian sing diterbitake ing jurnal Science Advance, bisa ngancurake sajrone 25 taun sabanjure minangka akibat saka pemanasan global.

Nalika suhu mundhak, lan kajaba ana Mini Ice Age sing nyata, mula bakal ana owah-owahan pola presipitasi ing saindenging jagad.

Hujan biasane disambut, nanging nalika udan deres bisa nyebabake akeh masalah, ora mung saka wit sing tiba lan longsor, nanging uga bisa mateni akeh wong. Mangkono, penting kanggo ngerti wilayah sing paling rentan, tegese, wong-wong sing kudu tumindak proteksi. Kanggo nemtokake, peneliti nggawe simulasi pangowahan model iklim lan hidrologi ing level global sing ana gandhengane karo paningkatan suhu, kanthi njupuk distribusi populasi saiki.

Dadi, dheweke bisa ngerti umume Amerika Serikat, Eropa Tengah, Afrika Lor lan Kulon, uga India lan Indonesia kalebu salah sawijining wilayah sing paling parah dening banjir ing 25 taun sabanjure.

Pengaruh Topan Katrina

Yen ora ana tindakan sing kudu ditindakake, mayuta-yuta jiwa bakal ngalami risiko serius. Ing China wae, udakara 55 yuta wong bakal ngalami fénoména sing parah iki; lan ing Amerika Utara dheweke bakal wiwit 100.000 nganti sejuta saiki. Nanging, lan umume kedadeyan kasebut ing negara-negara berkembang, uga pusat kutha kanthi kapadhetan demografi sing dhuwur, bakal dadi masalah sing paling gedhe kanggo nglindhungi pedunung.

Iki kudu ditambahake manawa, sanajan sampeyan bisa nyuda emisi karbon dioksida, sing minangka salah sawijining sing tanggung jawab kanggo pemanasan global, ora ana sing bisa nyegah supaya ora kedadeyan.

Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa nindakake klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.