Gambar lan Video: »badai» Lampu Lor Lor ing Kanada

Gambar - NASA

Lampu Lor minangka tontonan alam sing paling apik ing musim salju. Tontonan sing bisa dideleng wong Kanada sawetara jam sawise solstis mangsa lan NASA nyekel gambar kasebut kanthi band »awan-wengi» (DNB) instrumen VIIRS sampeyan (Suite Radiometer Imagin Infrared Imagin, utawa Radiometer Infrared Invisible ing basa Spanyol) saka satelit Suomi NPP.

DNB ndeteksi sinyal cahya surem kayata aurora, cahya hawa, suar gas, lan sinar bulan sing dibayangke. Ing kesempatan kasebut, dheweke ndeteksi "badai" aurora borealis ing sisih lor Kanada.

Kepiye cara aurora?

Aurora minangka fénoména sing khas ing kutub, lor lan kidul. Nalika kedadeyan ing tiang kidul, dheweke dikenal minangka aurora kidul, lan nalika kedadeyan ing tiang sisih lor, minangka lampu lor. Kalorone kedadeyan nalika angin surya tabrakan karo medan magnet Bumi. Nalika nindakake iku, energi digawe dawa lan akumulasi ing njero, nganti garis medan magnet nyambung maneh lan ujug-ujug ngeculake, nyurung elektron bali menyang planet iki.

Sawise partikel kasebut tabrakan karo sisih ndhuwur swasana, apa sing kita sebut aurora bakal diasilake, sing nyebabake langit ing wilayah kutub bisa diwarnai.

Video Lampu Lor ing Kanada

Saiki kita ngerti carane ngasilake, ayo padha nikmati. Kita bisa uga adoh saka kutub, nanging paling ora video kasebut mesthi bakal dianakake. Lan mesthine sing apik tenan iki:

Warga Kanada, tanpa mangu-mangu, diwiwiti musim paling adhem ing taun sing paling warna lan apik banget, apa ora? Lampu sisih lor narik perhatian banget, amarga sampeyan ngerti, yen sampeyan bisa nemokake, sampeyan bakal kaget. Gerakan lan warna katon saka impen, sing untunge, nyata.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.