Badai ing Atlantik

tambah badai ing Atlantik

Amarga owah-owahan iklim lan kenaikan suhu rata-rata global, kita ngalami owah-owahan sing beda ing pola atmosfer lan samudra. Ing kasus iki, Samudra Atlantik menehi peringatan babagan owah-owahan sing ditindakake amarga owah-owahan iklim. Ing badai ing Atlantik lagi nambah lan karo wong-wong mau tatanan saka angin topan lan angin topan pasukan.

Ing artikel iki kita arep kanggo pitutur marang kowe endi sing dadi sabab saka Tambah ing badai ing Atlantik lan apa jalaran saka owah-owahan iklim ing Samudra Atlantik saya tropis.

Badai ing Atlantik

badai ing Atlantik

Samudra Atlantik menehi peringatan. Iki minangka ringkesan saka owah-owahan dinamika atmosfer sing diamati ing taun-taun pungkasan sing mengaruhi sisih lor Macaronesia, wilayah sing kalebu Azores, Kapuloan Canary, Madeira lan pulo gurun, lan kidul-kulon Semenanjung Iberia. Kabeh nuduhake iklim wilayah kasebut dadi tropis.

Wiwit tekane sajarah ing taun 2005 saka badai tropis Delta menyang Kapuloan Canary, jumlah siklon tropis sing ngliwati wilayah kasebut. wis tambah akeh sajrone 15 taun kepungkur. Siklon iki minangka wilayah iklim tekanan rendah sing abot lan ora nuduhake prilaku khas badai mid-latitude utawa siklon ekstratropis sing biasa kita alami ing bagean planet iki. Nanging, dheweke nuduhake ciri sing luwih mirip karo siklon tropis sing biasane mengaruhi Karibia ing sisih liya Atlantik.

Nyatane, fénoména iki saya tambah mirip siklon tropis ing struktur lan alam. Dadi, Pusat Hurricane Nasional AS wis nambah riset lan ngawasi DAS kita ing taun-taun pungkasan, lan menehi jeneng klompok fenomena kasebut sing ora penting.

Tambah badai ing Atlantik

siklon ing Atlantik Kidul

Anomali kasebut ing ndhuwur saya tambah ing limang taun kepungkur. Kita duwe sawetara conto sing penting:

  • Hurricane Alex (2016) Iki kedadeyan ing sisih kidul Azores, kira-kira 1.000 km saka Kapuloan Canary. Kanthi angin sing tetep maksimal 140 kilometer per jam, tekan status angin topan lan lelayaran kanthi cara sing ora biasa ngliwati Atlantik Lor. Iki dadi badai pisanan sing dumadi ing Januari wiwit taun 1938.
  • Badai Ophelia (2017), Topan Saffir-Simpson Kategori 3 pisanan ing Atlantik wétan wiwit cathetan wiwit (1851). Ophelia entuk angin tetep maksimal luwih saka 170 kilometer per jam.
  • Hurricane Leslie (2018), angin topan pisanan teka supaya cedhak karo pesisir semenanjung (100 km). Iki nyerang Portugal nalika esuke kanthi angin nganti 190 kilometer per jam.
  • Hurricane Pablo (2019), angin topan paling cedhak tau kawangun ing Eropah.
  • Kaya pasang surut pungkasan, Badai Tropis Theta ngancam Kapuloan Canary, mung 300 kilometer saka kabeh pulo kasebut.

Saliyane kasus kasebut, ana dhaptar dawa sing ngiringi amarga padha banget anomali lan mengaruhi wilayah kasebut. Kanthi cara iki, frekuensi saya tambah dadi setaun sajrone limang taun kepungkur, lan malah luwih saka sepisan sajrone rong taun kepungkur. Sadurunge 2005, frekuensi ana siji saben telung utawa patang taun, tanpa makili bebaya signifikan impact.

Anomali ing musim 2020

siklon tropis

Keanehan iki cocog karo kedadeyan nalika musim angin topan wiwit wulan Juni nganti November taun iki. Prediksi wis nuduhake musim sing aktif banget kanthi puncak 30 siklon, rekor sing bener. Tegese menehi jeneng nggunakake aksara Yunani, ngluwihi mangsa 2005 sajarah.

Ing sisih liya, musim kasebut uga ditondoi dening angin topan aktif utama Kategori 3 utawa luwih dhuwur. Nyatane, gabung patang musim pisanan kanggo pisanan wiwit cathetan wiwit (1851) sing paling siji Kategori 5 angin topan wis kawangun ing limang mangsa consecutive. Sing terakhir iki konsisten banget karo proyeksi owah-owahan iklim, angin topan sing paling kuat sacara proporsional luwih kuat lan luwih kerep.

Studi owah-owahan iklim

Sampeyan kudu eling yen tambah akeh badai ing Atlantik lan tropisisasi ing bagean donya iki ana hubungane karo efek saka owah-owahan iklim. Jawabane ya, nanging luwih akeh riset dibutuhake.. Ing tangan siji, kita kudu ngerti hubungane karo acara sing diamati, lan ing Spanyol kita isih ora duwe kapasitas teknis kanggo nindakake jinis studi atribusi operasional sing ditindakake ing negara liya. Apa sing bisa ditindakake yaiku hubungan adhedhasar studi babagan proyeksi skenario iklim ing mangsa ngarep sing nganggep yen fenomena kasebut luwih kerep kedadeyan ing cekungan kita.

Iki ngendi kita bisa mbangun sesambetan, sanajan riset luwih dibutuhake kanggo ngenali lan luwih nyaring spesifik saka acara mangsa iki kanggo nambah planning kanggo adaptasi kanggo owah-owahan iklim diantisipasi. Nalika iku bener iku bisa sing ora tau tekan intensitas sing luwih dhuwur kayata kategori 3 utawa luwih dhuwurBadai lan badai tropis cilik uga dadi masalah khusus amarga pengaruh gedhe ing pesisir AS lan kudu ditambahake yen ing Spanyol kita durung siyap kanggo iki.

Karakteristik liyane sing kudu ditimbang yaiku nuduhake kahanan sing durung mesthi ing ramalane. Beda karo wilayah tropis, ing ngendi jalur siklon dipengaruhi dening faktor sing luwih bisa diprediksi, amarga siklon kasebut wiwit nyedhaki garis lintang tengah kita, mula kena pengaruh faktor sing kurang bisa ditebak, nambah kahanan sing durung mesthi. Aspek penting liyane yaiku potensial kanggo impact paling nalika padha miwiti kanggo berkembang dadi badai mid-latitude, transisi sing dikenal minangka transisi ekstratropis, sing bisa nyebabake dheweke nggedhekake jangkauane.

Pungkasan, penting kanggo uga nganggep kahanan sing durung mesthi ing tren sing ana ing fenomena sing kita ucapake. Nalika kabeh owah-owahan iki tansah dianggep minangka referensi kanggo cathetan sajarah saka 1851, iku nyatane saka 1966 sing cathetan iki. bisa dianggep pancen padhet lan bisa dibandhingake karo jaman saiki, amarga iku wiwitan saka apa bisa. Mirsani karo satelit. Mulane, iki kudu tansah dieling-eling nalika nganalisa tren sing diamati ing siklon tropis lan angin topan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan panyebab kenaikan badai ing Atlantik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.