Badai kasebut nyebabake akeh kerusakan lan rong korban jiwa ing Murcia lan Alicante

Kebanjiran Kali Orihuela.

Kebanjiran Kali Orihuela. Foto: Manuel Lorenzo (EFE)

Hujan lan angin sing nyebabake kabeh sisih kidul-wétan semenanjung Iberia lan Kapuloan Balear nyebabake akeh kerusakan. Antarane kerusakan sing ditemokake kebanjiran kali, kerusakan bahan lan banjir ing omah, sekolah lan penutupan dalan lan paling akeh, rong wong tiwas.

Badai iki bakal mulai surut lan mundur esuk ing semenanjung, nanging isih ana ing Kepulauan Balearic lan sawetara wilayah Catalonia.

Banjir

Omah kebanjiran. Foto: Monica Torres

Pati kasebut wis kedadeyan ing Murcia lan Alicante. Ing kasus Muria, mayit wong lanang umur 40 taun digawa saiki menyang omah ing Los Alcázares. Iku kedadeyan dina Setu kepungkur nalika ana wong tuwa sing dikepengini kekuwatan perairan menyang teluk Finestrat.

Minangka kanggo kebanjiran, kita nemokake manawa kali Segura nalika ngliwati Orihuela ing Alicante lan Konfederasi Hidrografi Júcar mutusake kanggo nggawe debit ing wadhuk Bellús lan Beniarrés kanggo nyuda aliran sing tambah.

Kerusakan disebabake ing Murcia

Kanggo netepke kerusakan sing disebabake dening badai, presiden Murcia, Pedro Antonio Sánchez, wis mrentah rapat koordinasi kabeh personel darurat supaya bisa ngetung. Rapat kasebut uga dirawuhi dening delegasi Pamrentah, Antonio Sánchez-Solís.

Kajaba rapat, menteri interior, Juan Ignacio Zoido, wis lelungan menyang Murcia kanggo ngunjungi kabeh wilayah sing paling akeh kena pengaruh lan ngerahkan pasukan kanggo tugas darurat, keamanan lan pitulung.

Menteri Pertahanan nyebarke batalyon anyar saka Unit Darurat Militer (UME) sing bakal nulungi 160 pasukan sing dikepungake esuke ing Los Alcázares. Batalyon anyar kalebu udakara seket pasukan.

Kali Clariano

Kebanjiran Rio Clariano. Foto: Juan Carlos Cárdenas (EFE)

Udan deres banget nganti ing sedina wae udan 57% kabeh udan sajrone setaun. Iki nyebabake banjir ing 19 dalan ing kutha-kutha Murcia ing Cartagena, Torre Pacheco, San Javier, San Pedro del Pinatar, Águilas lan Mazarrón. Uga meksa penutupan rumah sakit ing meh kabeh wilayah, uga perguruan tinggi lan institusi ing 28 kotamadya lan telung universitas kasebut. Kanggo ngrawat wong-wong sing kena banjir, Pusat Kinerja Tinggi Infanta Elena, Palang Merah wis dipasang papan perlindungan kanggo udakara 200 wong sing ngungsi saka omahe ing Los Alcázares.

Sukarelawan Palang Merah.

Sukarelawan Palang Merah. Foto: Manuel Lorenzo (EFE)

Kerusakan disebabake ing Valencia lan Kapuloan Balearic

Provinsi Alicante lan Valencia isih duwe risiko tartamtu lan mulane 14 dalan tetep diilangi banjir. luwih adoh udakara 129 kotamadya wis nundha kelas uga papat kampus Universitas Elche Miguel Hernández.

Ing Valencia kali Clariano wis kebanjiran lan nyebabake banjir sawetara omah ing kutha Ontinyent lan dheweke kudu diusir. Kali Magro, anak sungai Júcar, wis nyathet banjir sing penting banget nalika ngliwati Real, Montroy lan Alcudia.

Banjir ing garasi.

Banjir ing garasi. Foto: Morell (EFE)

Saliyane, ing Kapuloan Balearic, Layanan Darurat wis nekani 148 insiden mung sajrone 12 jam. Ora ana insiden sing serius banget, nanging cukup uga ngethok kelas saiki lan sesuk ing 17 kotamadya amarga kangelan nyopir ing dalan.

Resiko durung rampung

Risiko banjir lan udan deres isih ana ing Alicante lan Valencia. Miturut Badan Meteorologi Negara, tandha abang tetep udan lan tandha jeruk ing pesisir amarga angin lan ombak sing kuwat luwih saka patang meter.

Presiden Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ngumumake manawa Pamrentahan bakal nyetujoni langkah-langkah ing Jumuah iki kanggo ngenthengake kerusakan sing disebabake dening badai iki lan tanggal 27 lan 28 November kepungkur.

Untunge, wiwit sesuk badai iki bakal mudhun ing sisih kidul wétan semenanjung, sanajan udan deres terus ing Pulo Balearic (utamane ing Mallorca lan Menorca) uga ing sisih lor-wétan Catalonia.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.