Gurun pasir ing Spanyol

Gurun pasir ing Spanyol

Ara-ara samun? Ing Spanyol? Mokal. Utawa mungkin ya? Kasunyatane yaiku ing akeh negara, utamane ing sisih kidul lan ing wilayah Mediterania, udan saya sithik. Iki kudu ditambahake pengaruh sing ditindakake manungsa ing lemah. Lan sing paling ala yaiku saiki dadi kasunyatan sing luwih jelas thanks kanggo panaliten sing wis diterbitake ing jurnal 'Science of the Total Environment'. Wis wiwit dadi komentar dadi topik sing wis ditliti.

Lan kayane kita isih ora pengin nyadari serius masalah kasebut. Desertifikasi ing Spanyol dadi kasunyatan, mula miturut panliten iki 20% wilayah kasebut wis dadi ara-ara samun.

Kanggo nggayuh kesimpulan iki, digunakake rong alat: peta kahanan dharatan lan set model simulasi ing saben lanskap padang pasir. Thanks kanggo analisis iki, para ilmuwan saka Pusat Penelitian Ilmiah (CSIC) sing luwih dhuwur bisa ngerteni faktor apa sing campur tangan ing proses kasebut, amarga owah-owahan iklim yaiku faktor iklim sing paling mengaruhi wilayah.

Sanajan asil kasebut ora bisa digeneralisasi, amarga miturut Jaime Martín Valderrama, peneliti ing Stasiun Eksperimen Zona Gersang ing Almería, »perlu ditliti luwih akeh kasus kanggo nutupi kasuisi sing ditawakake wilayah Spanyol lan ngidini ngidini nganalisa analisis ing macem-macem papan ", sejatine ora bakal rumangsa miwiti tumindak saiki. Wenehi langkah supaya ora luwih akeh lemah.

Gurun pasir ing Spanyol

Untunge, Spanyol minangka salah sawijining negara sing wis mlebu Konvensi Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo nglawan pasamunan, sing diwiwiti tanggal 26 Desember 1996. Nanging kita, ing omah, ing kebon kita uga bisa nindakake sawetara perkara, minangka aja sampah banyu lan digunakake maneh yen bisa, lan gunakake produk asale organik lan ora akeh mineral (bahan kimia).

Sampeyan bisa maca sinau Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.