Desertifikasi ing Spanyol kidul wétan bisa saya parah ing taun-taun mbesuk

Gurun pasir ing Isla de Lobos

Wilayah Mediterania minangka salah sawijining sing paling rentan ing pasir. Kekeringan sing dawa lan awet, udan deres sing mboko sithik ngrusak lapisan ndhuwur lemah, mbabarake landasan dhasar, tanpa lali karo eksploitasi pertanian lan ternak, nyebabake efek pemanasan global bisa dirasakake bagean saka jagad.

Masalah kasebut bisa dadi luwih parah maneh ing taun-taun ngarep, lan bisa uga mengaruhi wilayah Mar Menor.

Apa sing diarani sepi?

Peta sing nuduhake wilayah sing paling rentan ing pasir

Desertifikasi minangka proses degradasi lemah sing terus-terusan minangka akibat saka variasi iklim lan kegiyatan manungsa. Iki minangka masalah sing nyebar amarga suhu global mundhak, sing ndadekake kahanane luwih parah kanggo masarakat sing, kanthi cara sawetara, nggunakke lahan kasebut.

Nanging, populasi manungsa saya akeh, uga kebutuhan omah, panganan, lan liya-liyane, dadi deforestasi, polusi kimia, konsentrasi kegiatan ekonomi ing wilayah pesisir, kegiatan industri, pariwisata, lan sapanunggalane sing dibahas ing wiwitan artikel nyebabake tekanan sumber daya alam sing gedhe banget.

Apa ana sing bisa ditindakake kanggo nyegah?

Wit pinus

Tanpa mangu. Ing pangandikan saka José Antonio Sánchez, delegasi College of Geologists Resmi ing Murcia menyang Europa Press, salah sawijining perkara sing bisa ditindakake yaiku "koordinasi manajemen sumber daya lahan lan banyu kanggo nglindhungi lemah saka erosi, salinisasi lan bentuk degradasi liyane, uga kanggo nglindhungi tutupan vegetasi."

Kajaba iku, proposes kanggo ngawasi lan ngontrol proses eksploitasi akuifer, kualitas banyu soko njero lemah, kajaba reboisasi kanggo ngindhari erosi lemah.

Kanthi cara kasebut, desakan bisa mandheg, ora mung ing Spanyol, nanging uga ing saindenging jagad.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.