Werna pelangi

Werna pelangi

Ora ana sing luwih ayu tinimbang tangi esuk lan ndeleng pelangi, bebener? Fenomena kasebut minangka salah sawijining sing paling menarik, luwih-luwih yen mung kedadeyan ing Venus lan ing planet Bumi.

Kepiye cara nggawe? Sing kalebu Werna pelangi lan ing urutan apa katon? Saka iki lan liya-liyane Kita bakal ngobrol ing kene, kanthi spesial, babagan salah sawijining fenomena meteorologi sing paling narik kawigaten lan isih narik kawigaten manungsa saiki.

Mripat manungsa, bisa ndeleng fenomena sing luar biasa

Spektrum cahya sing bisa dideleng

Kanggo ngerti apa, kepiye carane dibentuk lan warna pelangi sing katon, aku ora pengin miwiti artikel tanpa dakwartakake sadurunge. carane mata kita ndeleng. Kanthi cara iki, sampeyan bakal luwih gampang mangertos lan, yen mbesuk ndeleng maneh, sampeyan bakal seneng banget.

Pracaya utawa ora, mripat manungsa minangka salah sawijining karya alam sing paling apik (ya, sanajan sampeyan kudu nganggo lensa kontak). Mripat kita sensitif banget marang cahya (kanthi cara iki, putih, yaiku kanthi warna abang, ijo lan biru), nanging sing katon siji warna sejatine warna liyane. Nopo nopo Amarga padha nyedhot bagean saka cahya sing madhangi obyek kasebut, lan nggambarake bagean liyane sing luwih cilik; Kanthi tembung liyane, yen ndeleng obyek putih, sing sejatine kita waca yaiku warna dhasar spektrum sing dicampur, ing sisih liyane, yen ndeleng obyek ireng, iku amarga nyerep kabeh radiasi elektromagnetik saka spektrum sing katon.

Lan apa spektrum sing katon? Ora luwih saka spektrum elektromagnetik sing bisa dingerteni mripat manungsa. Radiasi iki dikenal minangka cahya sing bisa dideleng, lan iku sing bisa kita tingali utawa mbedakake. Mripat sehat sing sehat bakal bisa nanggapi dawa gelombang saka 390 nganti 750nm.

pelangi apa?

Fenomena sing apik iki kedadeyan nalika sinar srengenge ngliwati partikel banyu sing cilik sing mudhun ing swasana., mula nggawe busur warna ing langit. Nalika sinar dicegat irungnya banyu, bosok dadi warna spektrum sing bisa dideleng, lan ing wektu sing padha, bisa mbelok; Kanthi tembung liyane, sinar srengenge dibiji maneh nalika mlebu ing irungnya lan nalika metu. Amarga alasan iki, balok maneh mlaku kanthi cara sing padha tekane. Kajaba iku, bagean saka cahya sing diuripake nalika mlebu ing gulung katon ing jero, lan dibi maneh nalika godhong.

Saben gulung katon siji warna, dadi sing katon, diklompokake kanggo nggawe salah sawijining tontonan alam sing paling apik.

Apa warna pelangi?

ing Werna pelangi ana pitu, lan warna pertama pelangi iku abang. TOkaton ing urutan iki:

  • Rojo
  • Jingga
  • Amarillo
  • Ijo. Ijo menehi dalan kanggo sing diarani warna kadhemen.
  • Azul
  • Indigo
  • Violet

Nalika kedadeyan?

Pelangi Kelakon kasebut kedadeyan nalika udan (biasane biasane mendhung), utawa nalika asor atmosfer dhuwur banget. Ing kalorone kasus kasebut, bintang raja katon ana ing langit, lan kita bakal tansah mapanake ing mburine.

Apa ana pelangi sing dobel?

Werna pelangi

Pelangi kaping pindho ora umum, nanging bisa dideleng saka wektu ke wektu. Bahan-bahan kasebut dibentuk saka sinar srengenge sing mlebu ing sisih ngisor gulung banjur bali sawise menehi rong bouncing internal. Kanthi mangkono, sinar kasebut nyebrang lan metu saka gulung kanthi urutan mbalikke, ngasilake 7 warna pelangi, nanging kuwalik. Sing nomer loro iki katon luwih ringkih tinimbang sing pertama, nanging bakal katon luwih apik tinimbang sing nomer telu, yen ora ana rong pot internal sing ana telu.

Ruangan sing katon ing antarane lengkungan diarani »Zona Peteng Alejandro".

Penasaran babagan pelangi

Pelangi katon saka segara

Fenomena kasebut wis kedadeyan pirang-pirang yuta lan mayuta-yuta taun, nanging kasunyatane nganti telung abad kepungkur, ora ana sing nyoba menehi panjelasan ilmiah. Nganti saiki, iki dianggep minangka hadiah sing diparingake Gusti Allah marang manungsa sawise Banjir Universal (miturut Prajanjian Lawas), uga katon minangka kalung sing bakal ngelingake Gilgamesh babagan banjir (miturut "Epic Gilgamesh"), lan kanggo wong Yunani dheweke minangka dewi utusan antarane langit lan bumi sing diarani Iris.

Anyar iki, ing taun 1611, Antoinius de Demini ngajokake teori kasebut, sing banjur disempurnakake dening René Descartes. Nanging dudu wong-wong sing mbukak teori resmi pembentukan pelangi, nanging Isaac Newton.

Ilmuwan hebat iki bisa ditampilake kanthi bantuan prisma manawa cahya putih saka srengenge ngemot warna abang, oranye, kuning, ijo, biru, indigo lan violet. Werna pelangi.

Apa sampeyan nate weruh pelangi dobel? Apa sampeyan wis ngerti warna-warna pelangi?

Temokake mega PĂ­leo, sing apik banget kanthi warna pelangi:

Artikel sing gegandhengan:
The PĂ­leo Clouds, kamulyan liyane ing langit

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   rohanliz ngandika

    ! carane nggoleki

  2.   Beatriz Bermudez ngandika

    Apa luwih becik sampeyan kudu ngerteni luwih saka pelangi sing apik sing nggambarake warna-warna sing apik kayata warna ungu lan biru utawa cincin ... .. kaya sing diasilake kanthi solusi mutlak kanthi sinar

  3.   Yaqob Mizrahim Zarza. ngandika

    Lan aku sinau hermeneutika, lan subyek warna iku apik tenan kanggo aku, sawijining fenomena alami srengenge kanthi tetes udan lan panjelasan ilmiah. matur nuwun

  4.   Yaqob Mizrahim Zarza. ngandika

    Menarik kanggo ngerti kanthi cara ilmiah, pigmen warna pelangi.