Apa sing diarani spring

spring

Ing jagad iki ana macem-macem jinis panyimpenan banyu tawar. Salah sijine yaiku spring. Akeh-akehe dianggep papan suci ing budaya kuna tartamtu. Ana sumber sing disebar ing saindenging jagad lan saben wong duwe ciri khas sing khas. Umume wong duwe ciri khas umum yaiku banyune duwe kemurnian tingkat tinggi.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan spring, karakteristik lan jinis.

Apa sing diarani spring

spring banyu sing dilindhungi

70% lahan kasebut minangka banyu. Elemen penting kanggo urip iki ditampilake ing macem-macem negara lan disebarake ing macem-macem fitur geografis. Banyu iki bisa ditemokake ing segara, tlaga, kali, lan uga bisa beku ing glasier. Nanging, banyu uga ndhelik ing lemah, ing akuifer utawa kolam lemah. Ngerti jinis sumber kasebut bakal mbantu kita ngerti apa sumber banyu spring lan asal saka endi banyu sing mili kasebut.

Banyu semi asale saka aliran banyu saka lemah utawa ing antarane watu lan munggah ing ndhuwur. Sawetara banyu musim semi seep saka udan, salju, utawa watu igneous kanggo mbentuk banyu panas. Mula, aliran sawetara mata air bakal gumantung ing musim lan udan, nyebabake sumber sing disebabake dening rembul laut dadi garing nalika udan kurang. Kosok baline, sing duwe akeh lalu lintas bisa digunakake kanggo nyuplai penduduk lokal. Asal saka banyu spring yaiku sing ngidini kita nggawe macem-macem jinis.

Karakteristik banyu spring yaiku cukup murni supaya bisa dianggep pas kanggo konsumsi manungsa. Iki amarga banyune dipikolehi langsung saka wadhuk lemah. Akuifer sing diarani duwe peran protektif alami supaya banyu ora kena kontaminasi sumber banyu liyane (kayata kali utawa segara).

Nanging, banyu iki tundhuk kontrol kualitas sing ketat banget supaya bisa dikonsumsi. Kanggo ekstraksi lan komersialisasi banyu musim semi, perusahaan kudu didaftarkan ing Registrasi Kebersihan Pangan Umum sing dikelola dening AESAN (Badan Spanyol kanggo Keamanan Pangan lan Nutrisi). Sanajan mangkono, Spanyol isih duwe akeh perusahaan sing khusus kanggo banyu botol. Mung ing Castilla y León luwih saka 600 yuta liter banyu spring saben botol, sing makili mung 10,5% produksi nasional.

Jinis spring

panggonan alam karo banyu

Telung jinis sumber bisa dibedakake: sumber perennial, intermiten lan artesian. Ing perennial, banyu mau ana ing jerone ngisor meja banyu (zona jenuh), ing endi aliran banyu terus-terusan.

Ing spring intermiten, banyu katon nalika level banyu cedhak karo level banyu soko njero lemah; mula, banyune mung bakal mili nalika banyu ing njero lemah tekan level paling dhuwur, yaiku nalika musim udan. Akhire, Mata air Artesian minangka sumber gawean buatan manungsa. Iki dibangun minangka asil saka pengeboran sumur sing jero, lan level banyu soko njero lemah luwih dhuwur tinimbang lemah.

Saiki, amarga kegiyatan manungsa, akumulasi banyu soko njero lemah utawa akuifer lagi kena pengaruh serius. Eksploitasi banyu soko njero banyu sing gedhe banget ora entuk wektu sing dibutuhake kanggo regenerasi mandhiri, sing dadi nyuda jumlah banyu sing kasedhiya.

Uga, overexploitation saka banyu soko njero lemah mengaruhi kualitas. Yen kahanan iki terus, kita bisa uga kudu nonton akuifer sing regane garing. Para ahli ing wilayah kasebut ngelingake yen pangurangan sumber banyu soko njero lemah sing kasedhiya nguwatirake, lan bisa uga duwe risiko jutaan wong ing saindenging jagad.

Konsumsi banyu

banyu sehat

Kita kudu ngerti manawa musim semi duwe ciri khas sing ndadekake ekosistem cilik kanthi nilai biologis sing dhuwur. Ayo ndeleng apa kondhisi khusus:

  • Dheweke dununge ing lereng gunung lan dhasar canyon utawa struktur sing padha. Laut sing uga bisa katon ing sisih ngisor.
  • Dheweke digawe nalika reservoir lemah kebak minangka asil saka infiltrasi banyu. Banyu iki asale saka udan deres ing sawijining wilayah.
  • Sumbere bisa dadi permanen lan ephemeral gumantung karo jinis medan lan parang sing nggawe. Watu kasebut bisa nyaring banyu luwih utawa kurang. Sampeyan uga kudu nganalisa jumlah banyu sing ditampa saka tank resurfacing.
  • Sumber banyu panas uga dianggep minangka sumber. Siji-sijine aspek diferensial yaiku banyu bisa suhu luwih saka 40 derajat.

Kanggo ngonsumsi banyu saka sumber, proses perawatan banyu kudu luwih dhisik. Nalika banyu semi tekan tanduran perawatan sing dikoleksi lan / utawa diekstrak saka lingkungan alam, proses konversi diwiwiti. Kaping pisanan, partikel paling gedhe dicopot liwat saringan pasir. Ing tahap sabanjure, banyu ngliwati saringan karbon, ing endi klorin dicopot nganggo serapan, saengga banyune luwih murni. Mengko proses UV diaktifake kanggo disinfeksi banyu kanggo nggoleki mikroorganisme utawa bakteri sing bisa.

Flora lan fauna

Springs dudu wilayah sing duwe keragaman biologis paling gedhe. Banyu abadi biasane dadi habitat macem-macem iwak banyu tawar, kalebu iwak trout. Sawetara amfibi lan reptil tetep suwe banget, mamalia lan manuk bisa teka ngombe banyu, nyegerake awake dhewe utawa menehi panganan. Serangga luwih umum ing lingkungane.

Sumber semi sing luwih gedhe bisa nyengkuyung macem-macem jinis urip. Wong liya, amarga konsentrasi karbon dioksida utawa mineral ing perairan, ora bisa nyangga urip iwak utawa kewan liyane, nanging bisa nyedhiyakake bakteri lan mikroorganisme liyane. Nalika nerangake vegetasi, wiji kasebut bisa diubengi meh kabeh jinis, kalebu alas lan padang rumput, amarga wiji utawa ekosistem kasebut ora khas.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan musim semi lan pentinge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.