Apa sing kedadeyan ing Laut Mediterania?

Mediterania

El Segara Mediterania wis mesthi gampang banget. Beda karo liyane, kayata Laut Karibia, umpamane, dipakani dening Samodra Atlantik sing ngliwati selat, yaiku Gibraltar, udakara 20km. Yen bakal ditutup, ana kedadeyan sing wis kedadeyan nem yuta taun kepungkur, segara iki bakal ora ana maneh. Bener, saiki prakteke ora bisa kedadeyan maneh, nanging kasunyatane iku ora tanpa masalah.

Laporan sing ditindakake sajrone kerangka Rencana Nasional Adaptasi Perubahan Iklim, sing dipromosekake dening Menteri Pertanian lan Lingkungan, nuduhake efek sing wis dirasakake ing bagean iki, lan akibate bisa uga ana ing jangka pendek lan medium istilah

Apa owah-owahan sing kedadeyan ing Laut Mediterania?

Segara iki wiwit beda karo segara sing wis dingerteni nganti saiki. Karakterine saya akeh owah. Miturut laporan kasebut, anomali sing kedadeyan yaiku:

  • Suhu lumahing mundhak ing antarane 0,2ºC lan 0,7ºC saben dasawarsa Ing sawetara titik, kayata Cadangan Laut Kepulauan Columbretes, mundhak luwih dhuwur: 0,04ºC.
  • Segara mundhak antara 2 lan 10 mm miturut taun.
  • Ngurangi dhuwur gelombang (-0,08cm / taun), sing biasane disebabake swell ngisor nalika musim salju.
  • Pati sing akeh banget. Sajrone musim panas, kayata taun 2003, yen ing pirang-pirang wilayah, suhu permukaan segara 1ºC utawa luwih dhuwur, kewan laut angel banget; nyatane, populasi karang spesies C. caespitosa, sing urip ing Kepulauan Columbretes, mudhun antara 50 nganti 80% ing antarane taun 2003 lan 2012.
  • Penampilan spesies dudu asli, kayata ganggang abang, asale saka Samodra India nanging wis tekan Mediterania liwat Terusan Suez. Nanging ana liyane, kayata kura-kura abang kuping utawa lele singa (kanthi cara iki, bisa ngemot racun).
  • Ubur-ubur bakal nyebar. Kewan kasebut minangka bagean saka musim panas Mediterania, nanging nalika segara saya panas, katon sadurunge musim kasebut diwiwiti. Ing 2016, dheweke katon ing wulan April.

Apa sing diarepake kedadeyan ing sawetara taun ngarep?

Malta

Yen kabeh terus, suhu permukaan laut ing saubengé Semenanjung Iberia bisa munggah 2,5º lan 3ºC wiwit saiki nganti pungkasan abad iki. Minangka kanggo segara, bisa mundhak udakara 40 lan 60cm amarga asin uga mundhak ing 10m kaping pisanan.

Uga, samesthine bakal dadi asam. Lan iki bakal dadi ancaman serius kanggo karang, uga kanggo kewan liyane, kayata paus, amarga panganan utama yaiku krill, bakal dikurangi.

Sampeyan bisa maca laporan kasebut Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.