Apa tornado paling gedhe ing sejarah?

tornado

ing tornados Iki minangka fenomena meteorologi paling kuat lan kuat sing bisa dibentuk ing planet iki. Planet sing, dideleng saka angkasa, bakal menehi perasaan yen tenang, nanging sejatine pancen ora kaya ngono; paling ora, ora ing sawetara wilayah ing donya, kaya ing Amerika Serikat. Bukti iki, kita duwe cathetan sing isih ana ing siklon iki, sing bisa nyebabake kerusakan uga korban jiwa.

Yen sampeyan pengin ngerti apa sing dadi tornado paling ngancurake ing sejarah, Aja lali artikel iki.

Amerika Utara, lan utamane Amerika Serikat, duwe sejarah puting beliung sing ngrusak, utamane ing kutha-kutha kaya Mississipi, Oklahoma utawa Moore. Ing ngisor iki kalebu:

  • Regina puting beliung: ing taun 1912 angin topan kena kutha Saskatchewan, ing Kanada. Suwene kurang saka telung menit, nanging tiwas 30 wong lan ewonan omah rusak.
  • Tri-State Tornado: Ing tanggal 18 Maret 1925, puting beliung EF5 dibentuk ing Missouri (AS). Ngliwati Missouri, Illinois kidul lan ilang ing Indiana, mateni 695 wong.
  • Talladega TornadoIng taun 1932, Kabupaten Talladega (Alabama) nggawe puting beliung Kategori 4 lan ngrusak kabupaten kasebut, mateni XNUMX wong.
  • Tornado Oklahoma: 3 Mei 1999 minangka dina tragis ing Oklahoma. Dina iku ana 76 tornado sing tiba ing dina kasebut, salah sijine kalebu EF5, sing pungkasane bakal dadi loro kutha lan mateni 44 wong.
  • Puting beliung Joplin: tanggal 22 Mei 2011 ngancurake 20% kutha Joplin (AS) lan 160 wong tiwas saliyane kerusakan material sing ora bisa dietung. Iki minangka salah sawijining sejarah paling anyar ing Amerika Serikat.

Puting beliung F5

Puting beliung minangka fenomena sing bisa ngrusak, nanging ana sawetara sing kepincut banget saengga pengin nyedhak supaya bisa ditliti kanthi tuntas: yaiku ngoyak badai (utawa diburu).

Secara pribadi, aku seneng gabung karo sampeyan, sanajan mung sepisan ing urip. Nanging hei, saiki wayahe ngimpi bisa kaleksanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.