Apa Laut Mati bisa ilang?

Gambar Segara Mati

Sawetara sudhut isih ana ing planet iki, ing endi manungsa bisa ngrasakake lanskap sing bisa nguntungake kaya Laut Mati. Konsentrasi uyah sing konsentrasi dhuwur bisa nyegah urip segara ing njero segara kasebut, nanging menehi rasa lega tumrap wong sing nandhang penyakit. Sanajan papan sing luar biasa iki bisa uga sawetara dina diitung.

Tim ahli saka Survei Geologi Israel lan Universitas Ibrani Yerusalem, kanthi kolaborasi para profesional liyane saka macem-macem negara, wis nemokake bukti gersang banget ing jerone Segara Mati, sing bisa nuduhake pangowahan utama lanskap ing mangsa ngarep yen suhu terus munggah.

Panliten kasebut, sing wis diterbitake ing jurnal »Huruf Ilmu Bumi lan Planet», adhedhasar jumlah uyah arupa halite, yaiku mineral sedimen sing mbentuk nalika banyu uyah nguap, sing wis ditemokake ing intine uyah endhepan sing diekstrak 450 meter saka dasar laut (udakara 1.150 meter saka lumahing). Minangka peneliti nerangake, halite mung cepet nalika banyune kurang.

Sawise mriksa umur lan periode pembentukan fragmen kasebut, dheweke bisa ngerteni manawa level Segara Mati mudhun kanthi dramatis sajrone rong periode glasial: sing pertama antara 115.000 nganti 130.000 taun kepungkur, lan sing nomer loro udakara 10.000 taun kepungkur. Sajrone interval kasebut levele mudhun meh 500 meter, lan kedadeyan kaya ngono kadang nganti puluhan taun.

Segara mati

Suhu mundhak luwih saka 4 derajat sadhuwure rata-rata ing abad kaping XNUMX, yaiku sing dipercaya para ilmuwan sing bakal kelakon maneh ing abad iki. Nanging, ora ana sing bisa mandheg proses kasebut, »model iklim prédhiksi ariditas luwih gedhe ing wilayah kasebut»Para peneliti ujar.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.