Panyebab pemanasan global

pemanasan global

Abad kaping XNUMX lagi dadi abad ing endi kalorone owahan iklim amarga pemanasan global wis dadi loro ancaman nyata kanggo kabeh planet. Ing cilik saka anget global, el dhewe disebabake dening mundhak suhu sedheng samodra lan swasana amarga alam nyebabake lan utamane minangka akibat saka tumindak manungsa.

ing ilmuwan lan ahli Ing lapangan, dheweke wis puluhan taun sinau fenomena iki lan nyoba prédhiksi pangowahan iki bakal nyebabake kabeh planet iki ing sawetara taun lan yen isih ana wektu kanggo mungkasi efek ngancurake sing ngancam bakal nyuda urip alami ing Bumi. Banjur, aku bakal menehi komentar kanthi luwih rinci lan supaya sampeyan ngerti, apa sejatine panyebab global warming lan akibat sing bisa ditindakake ing jangka menengah lan dawa.

Panyebab alami pemanasan global

panyebab global warming

Miturut mayoritas sarjana perubahan iklim, sawetara panyebab pemanasan global ing planet iki bisa uga amarga sebab alami utawa sebab gawean disebabake tumindak manungsa dhewe. Ing cilik saka sebab alam, wis nyumbang kanggo pemanasan global planet nganti ewonan ewonan taun. Nanging, jinis penyebab iki ora cukup penting kanggo nyebabake perubahan iklim manawa kabeh planet lagi nandhang kasusahan saiki lan nyebabake ancaman serius kanggo kabeh jagad.

Kagiyatan surya

Salah siji panyebab alami pemanasan global sing luwih penting lan pengaruh sing negatif kanggo kesehatan planet iki, amarga ana kenaikan kegiatan surya nyebabake siklus pemanasan jangka pendek. Srengenge saya saya gedhe lan saya gedhe, mula, iki uga ngasilake luwih akeh radiasi surya sajrone kegiatan gabungan nuklir. Kita ngerti manawa sinar srengenge sing mbebayani dibelokake amarga lapisan ozon lan medan magnet Bumi. Nanging, kontribusi kasebut nyebabake perubahan iklim, amarga bagean saka radiasi iki tetep ana ing atmosfer sing disimpen ing bentuk panas lan nambah suhu rata-rata planet iki.

Uap banyu

Jenis alami liyane sing nyebabake pemanasan global ujar yaiku kenaikan kukus banyu ing swasana sing nyebabake suhu rata-rata saya suwe saya suwe saya tambah lan menehi pengaruh kanggo pemanasan dhewe. Uap banyu minangka gas omah kaca sing bisa nahan panas kanthi alami. Iki nyumbang kanggo efek omah kaca alami lan amarga uap banyu sing bisa urip kanthi suhu sing nyenengake kanggo mbentuk urip.

Masalahe yaiku nalika manungsa ngowahi bagean saka siklus banyu iki lan ngasilake uap banyu luwih akeh. Sampeyan bisa ujar manawa iki minangka salah sawijining panyebab pemanasan global sing katon artifisial lan alami bebarengan. Jumlah uap banyu atmosfer sing luwih gedhe, luwih akeh panahan panas.

Siklus iklim

Panyebab alami kaping telu saka pemanasan global yaiku amarga sing diarani siklus iklim sing biasane ngliwati planet iki kanthi rutin. Siklus kasebut kudu menyang sunar srengenge saka raja lintang. Kanthi cara iki, yen srengenge yaiku sumber energi sing drive ing iklim bumi, iku logis yen ana radiasi surya peran utama ing pangowahan suhu sing ditindakake kabeh planet.

Sebab-sebab global digawe panas

karusakan planet bumi

Sanajan sebab alami nyebabake peran utama kanggo pemanasan global planet, nanging kalebu sabab Ponggawa global warming sing nyebabake kerusakan paling gedhe ing Bumi. Umume sebab gaweane manungsa yaiku asil saka saya akeh diarani gas omah kaca disebabake tumindak manungsa. Efek omah kaca iki disebabake dening emisi karbon dioksida lan iki minangka panyebab utama pemanasan global saiki. Jenis emisi iki wis dadi bebaya lan ancaman nyata kanggo panguripan planet lan mulane sing paling ahli ngupaya solusi langsung kanggo ngalahake efek sing ngrusak kaya ngono.

Tambah ing emisi gas omah kaca

Emisi karbon dioksida iki minangka asil kobong bahan bakar fosil. LAN yaiku umume kobongan iki amarga saka produksi listrik lan dening gas sing saben dina nggunakake mobil ing dalan jagad. Bareng wis pirang-pirang taun, populasi Bumi saya akeh, saya akeh sing bakal kobong. bahan bakar fosil, mengaruhi lingkungan lan pemanasan global kanthi negatif, tekan wektu nalika suhune cukup dhuwur nyebabake masalah serius ing kabeh populasi donya.

Kita kudu ngerti dinamika atmosfer minangka sesuatu sing terus-terusan fluktuasi amarga konsentrasi macem-macem gas sing ana ing atmosfer. Paling penting, kanthi CO2, keseimbangane ora mesthi padha, amarga ana akeh makhluk urip sing nindakake fotosintesis lan nggunakake gas iki kanggo urip.

Deforestasi

Panyebab global sing digawe manungsa yaiku pemanasan global yaiku gundhul alas saka pirang-pirang alas planet iki, nyebabake karbon dioksida munggah ing saindenging atmosfer. Wit ngowahi CO2 dadi oksigen liwat proses fotosintesis lan duweke gundhul alas nyuda jumlah wit sing kasedhiya kanggo ngowahi CO2 dadi oksigen. Asil iki luwih gedhe Konsentrasi CO2 ing swasana, sing nyebabake paningkatan pemanasan global lan mula mundhake suhu.

Deforestasi uga nyebabake nyuda keanekaragaman hayati amarga fragmentasi lan karusakan saka habitat alam saka akeh spesies. Tingkat deforestasi ora mandheg lan diarepake ing taun 2050 luwih saka separo alas alas Amazon bakal rusak.

Keluwihan pupuk

El kakehan pupuk ing tetanen minangka salah sawijining sebab sing penting kanggo nambah gedhe ing suhu rata-rata planet iki. Pupuk kasebut ngemot tingkat dhuwur oksida nitrogen,   luwih mbebayani tinimbang karbon dioksida dhewe. Nalika populasi saya akeh lan saya akeh, mula ana tambah butuh pangan, mula ana paningkatan ing kebon sing ditandur lan mula, luwih gedhe nggunakake pupuk ing wong-wong mau.

Produksi lan pasokan panganan ing tingkat global mbutuhake panen kanthi cepet sing dadi pupuk, herbisida, pestisida, fungisida lan kabeh sing ana gandhengane kanggo ngoptimalake tuwuh lan pangembangan. Sampeyan kudu mikir jangka panjang lan miwiti nggunakake produk lokal sing ora mbutuhake pupuk lan emisi gas omah kaca sajrone transportasi minimal.

Gas metana

masalah perubahan iklim

Salah sawijining sebab pungkasan kanggo nyemak pemanasan global lan sing kudu dipikirake yaiku gas metana. Jenis gas iki nduweni serangkaian efek efek omah kaca sing luwih gedhe tinimbang CO2 dhewe. Metana uga diproduksi liwat dekomposisi sampah TPA lan ing kabeh perkara sing ana gandhengane karo masalah pupuk kandang. Bahan organik ing dekomposisi lan ora ana oksigen ngasilake gas metana. Gas iki uga nambah konsentrasi lan tenaga kanggo nyimpen panas gedhe banget.

Kaya sing wis sampeyan deleng lan diverifikasi, pancen ana akeh sebab sing nyebabake pemanasan global nambah lan mbebayani planet iki jangka menengah. Sanajan penyebab pemanasan global alami duwe pengaruh Nalika anget kaya ngono, iku sababe gaweyan manungsa kanggo ngrampungake ing wektu paling cendhak.

Sawetara dina kepungkur bisa uga negesake manawa taun 2015 wis ana paling monjo kabeh sejarah ing kabeh planet. Kasunyatan sing kuwatir banget iki ditambah karo sing saya asring kedadeyan cuaca ekstrem angin topan, puting beliung utawa siklon kudu ngilangi kesadaran saka kedadeyan kasebut masarakat jagad kanggo golek solusi sanalika bisa.

Ngadhepi kahanan sing alus iki, pamrentah saka kakuwasan gedhe ing jagad kudu cepet tumindak lan mungkasi perubahan iklim lan anget global yen planet iki nandhang sangsara saben dina.

Artikel sing gegandhengan:
Apa efek pemanasan global?
Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

45 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Nglaim Proyek Pangaturan lan Pangaturan Saldo Atmosfer
    Panganggit Rolando Escudero Vidal
    Aku kira wis wayahe ngobrol babagan Pneumoponics. Ujug-ujug dina-ku wis pirang-pirang. Aku ora pengin yen mung lebu ing angin, aku nuwun sewu amarga ora ujar manawa, ndeleng manungsa nandhang sangsara akibat pamanasan global. Mesthi, sawetara bakal ujar manawa aku ujar bodho. Kabeh wong duwe hak ngandhani apa sing dipikirake. Nanging, bakal dadi menarik yen dheweke nuduhake yen aku ngomong bodho. Yen mangkono, ujug-ujug aku ngerti babagan sing nggawe aku ngomong bodho. Banjur aku bisa matur nuwun. Nanging, buktine kasebut logis, lan nduweni dhasar nyata.
    Apa iku radhang paru-paru? Pneumoponics minangka metode, sistem sing kalebu tanduran panganan, yaiku sayuran sing ana ing udara liwat oyot. Uga bisa diarani penemuan. Sing wis dipatenake ing INDECOPI, ing pungkasan taun 2014. Minangka sistem sing jelas nuduhake manawa sayuran diwenehi panganan mung dening oyot lan godhong mung kanggo ngusir gas sing diprodhuksi ing njero tanduran, minangka akibat saka proses kimia sing ana ing njero ati. Lan salah sawijining gas, lan sing paling akeh, yaiku oksigen. Cara iki, ditrapake kanthi proporsi sing akeh, bisa ngatasi pemanasan global kanthi gampang. Lan, ora mung ngrampungake masalah, nanging uga bisa mbantu manungsa ngontrol swasana, ningkatake pertanian, lsp. Wiwit sayuran nggunakake macem-macem jinis gas minangka panganan. Mbok kabeh jinis gas ing atmosfer.
    Apa adhedhasar penemuan iki? Penemuan iki adhedhasar Teori Radicular, sing ditulis karo buku kanthi irah-irahan Project Reconversion and Control of Atmospheric Equilibrium, ditulis dening Rolando Escudero Vidal. Teori iki adhedhasar akeh kasunyatan lan prekara-prekara sing bisa dimangerteni kanthi alami. Teori iki ujar manawa sayuran diwenehi panganan mung saka oyot. Godhong kasebut mung kanggo ngusir gas sing diproduksi dening proses kimia sing ana ing njero ruangan.
    Nanging tujuan dhasar proyek iki yaiku kanggo ngatasi masalah atmosfer sing mengaruhi umat manungsa. Amarga alasan iki, ing dina-dina pisanan wulan Maret, dikabarke menyang Negara Peru, kanthi menehi ringkesan ringkesan La Neumoponia menyang Gedung Pamrentahan, atas jenenge Presiden Republik. Volume ing jeneng Menteri kementerian ing ngisor iki: Menteri Lingkungan Hidup, Menteri Pertanian, Menteri Ekonomi, Menteri Luar Negeri, lsp. Uga kanggo Kongres Republik, atas jenenge Presiden Kongres, Ibu Ana María Solórzano, sing miturut La Primera, cukup menehi komentar babagan iki. Volume uga dikirim menyang Universitas Agraria.

  2.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Nglaim Proyek Pangaturan lan Pangaturan Saldo Atmosfer
    Panganggit Rolando Escudero Vidal
    Lan apa akibate pemanasan global? Akeh lan serius banget. Perlu dielingi manawa akeh karbon dioksida nglumpukake ing atmosfer. Gas iki duwe karbon. Karbon nglumpukake panas lan ngirim menyang lingkungane, lan ing atmosfer yaiku bumi. Yen ana sing digawe panas dadi saya saya amba lan nalika saya gedhe saya lemes. Lan ing kasus iki, kerak bumi dadi saya panas. Mula lagi tuwuh. Lan yen ngembang, mula saya ringkih.
    Konsekuensi proses iki yaiku retakan sing katon ing pirang-pirang panggonan. Salah sawijining papan yaiku Callejón de Conchucos sing dak tresnani. Fenomena sing mengaruhi kutha Piscobamba, Socosbamba lsp. Lan siji-sijine solusine, yaiku ninggalake papan kasebut. Ora ana liyane. Bisa uga, papan-papan kasebut mung kari kari setaun.

    1.    carolina ngandika

      yaiku dioksida

    2.    Francisco Garcia ngandika

      Aku setuju, iki bisa dadi langkah sabanjure kanggo hidroponik lan aeroponik, sing saiki sukses banget minangka metode produksi pertanian. Secara pribadi, aku percaya manawa manungsa wis nyadari karusakan sing kudu "didandani" kanthi golek alternatif anyar, tanpa lali yen tanduran minangka wiwitan produksi energi ing biosfer.
      matur nuwun lan niliki mengko

  3.   Jose Maria ngandika

    Ana akeh panyebab pemanasan global, akeh masalah amarga pemanasan global, akeh wong sing bisa mati, cagak mencair, bisa uga ana akeh banjir, amarga saka iku, masarakat ora mikir apa sing bisa kedadeyan.

  4.   Enrique jr ngandika

    Wong ora padha ora mikir, nanging ora menehi wigati tumrap apa sing bisa kedadeyan yen ana musibah sing dilarang dening Gusti Allah lan dheweke bakal ngerti apa sing ora penting kanggo planet iki.

  5.   pink ngandika

    haha iku bener.

  6.   luis ngandika

    Nitrogen lan oksigen ing udhara sing ana hubungane karo permukaan sing panas banget (KANGGO GAMPANG ENGINIR AIRCRAFT), diowahi dadi nitrous oxide, sing ditanggepi ing stratosfer karo ozon, ing tumindak radiasi dawane gelombang kurang saka 0,31 mikrometers, nyebabake kekurangan lapisan ozon.
    Napa jutaan penerbangan taunan ora nate disebutake? Pak dhuwit minangka pria sing kuat !.

  7.   utamane ngandika

    masarakat bodho banget yen ana banjir amarga pemanasan global aku bisa nuwun sewu

    1.    Monica santos ngandika

      Halo Lalo.
      Apa sing mesthi ana masalah yen mengko utawa mengko bakal nyebabake kita (luwih akeh). Kajaba, yen langkah-langkah sing efektif banget kanggo ngindhari, mesthi wae.
      A Salam.

  8.   Agustin Chavez ngandika

    Masalah pemanasan global, akeh wong sing kuwatir amarga ana faktor konsekuensi sing mengaruhi swasana, nanging ora nindakake apa-apa, penting masyarakat, entitas pamrentah lan non-pemerintah, pengusaha, lembaga pendidikan lan kabeh wong sing pengin mandheg utawa nyuda masalah kasebut. sing kita adhepi, ayo miwiti kampanye sing ningkatake kesadharan babagan perawatan lan perlindungan lingkungan lan saengga bisa nyegah akeh epidemi, penyakit, lan anané perubahan karbon dioksida.

  9.   Ivanka ngandika

    hello,

    Aku nyaranake COWSPIRAC dokumenter kanggo mbukak diskusi sing menarik babagan topik iki, amarga miturut dokumenter kasebut, penyebab utama pemanasan global yaiku tanggung jawab ternak sing khusus, sing ana gandhengane karo cara mangan. Lan alasane gampang: mangan daging mbutuhake sumber daya sing akeh banget lan yen sampeyan ndeleng menu restoran, pasokan daging umume total. Iki minangka prekara sing durung dingerteni, lan kanggo menehi sumbangan, umume MANUSIA kudu ngowahi pola konsumsi karo panganan sing enak kaya panganan, salah sawijining bentuk kesenengan sing paling gedhe. Nganalisa subyek, ing njaba refleksi dokumenter sing serius sing dakkandhakake, bisa dingerteni tanpa dipikirake. Iki minangka subyek sing alus lan ora bisa disentuh, amarga kepala industri ternak duwe pengaruh gedhe ing babagan politik ing saindenging jagad. Dokumentasi kasebut angel, ora nyenengake, lan kita pengin ora duwe dhasar, nanging ringkes manawa masalah pemanasan global ana gandhengane langsung karo kabutuhan pangowahan saben wong ing jagad iki, kanthi owah-owahan sikap ora mung ing langit-langit nanging uga tuwuh empati sing luwih gedhe tumrap kabeh sing ngubengi. Muga-muga sampeyan seneng lan muga-muga bisa diwujudake kanthi tepat wektu. Kita ora bisa terus ngolok-olok veganisme amarga ana sing militan lan ngganggu, kita kudu nganggep opsi alami minangka cara urip sing sopan tumrap jagad sing wis menehi kabeh prekara. Wayahe menehi bali. Salam.

    1.    M ngandika

      Sampeyan uga kudu digatekake manawa salah sawijining panyebab deforestasi paling gedhe yaiku, saliyane ingon-ingon ternak, kebon kanggo ndhukung ewu wong. Lan sampeyan uga kudu ngetrapake pupuk.

  10.   cristhian ngandika

    Masyarakat minangka wong pertama sing disalahake kanggo ngrusak lingkungan, amarga panas banget, swasanane rusak lan kita sing bakal ngrusak nalika nuduhake alas, motong wit, asap akeh kena pengaruh, lsp.

  11.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Kabeh proses cuti alam tetep, sing kudu sampeyan tindakake yaiku menehi arah sing tepat kanggo sisa-sisa kasebut.

  12.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Nggoleki pelaku ora ngatasi masalah, nanging luwih becik nggunakake cara sing cocog.

    1.    Monica santos ngandika

      Setuju kabeh.

  13.   Jorge Ventura ngandika

    Dheweke ujar manawa kita ora ngerti apa sing diduweni nganti ora bisa ilang, mula bakal kedadeyan nalika polusi ngluwihi planet iki, mula bakal akeh teknologi sing bakal digunakake yen ngorbanake awake dhewe menyang planet sing luwih ora bisa diganti tinimbang kabeh dhuwit lan teknologi. ALLAH nyisihaken planet sing sehat kaya awak yen ora ngurus awak lan awake dhewe nyebabake penyakit sing ora bisa dibalekake liwat cara mangan, mula kudu luwih duwe budi babagan tumindak ing urip, mula wis ngerti yen ora kudu rereged, ora kudu ngotorake kali lan segara, mula kita kudu golek ambisi dhuwit, nanging kabeh wong ngerti polah tingkahe lan kita kudu nindakake bagean yaiku tumindak sing bener

  14.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Masalah apa wae bisa dirampungake.

    1.    M ngandika

      mutusake masalah, nanging ora mbalikke

  15.   aktuaris dening rl Atisal ngandika

    Bumi wis diowahi kanthi ora ati-ati lan kurang ilmu nalika ngawasi jaman, ora ana kekarepan kanggo nyegah kerusakan sistem langit, sampeyan kudu ndeleng ing ndhuwur kanggo ndeleng reaksi ing ngisor iki, kabeh manungsa waé, ndeleng lan munggah lan munggah kanggo ndeleng liyane lan liyane lan liyane ing ngisor iki

  16.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Kepiye CO2 bosok
    Cetha yen CO2 bakal bosok nalika batubara digawe panas. Indikator sing jelas kasunyatan kasebut yaiku rong kedadeyan sing kedadeyan: nalika musim semi udan deres. Yen musim panas teka banjur udan, udan saya gedhe, udan deres. Ngopo iki Apa sing kedadeyan yaiku nalika musim semi sunar srengenge isih ana ing posisi sing isih ora bisa panas banget. Kosok baline, nalika musim panas, sinar kasebut langsung tekan swasana lan dadi panas banget. Iki minangka bukti yen CO2 bosok kanggo dadi panas, mbebasake oksigen. Banjur oksigen gabung karo hidrogen, ing atmosfer sing akeh, mbentuk banyu, H2O. Banjur udan.

  17.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Huaycoloro
    Huaycoloro minangka papan sing dununge ana ing provinsi Huarochirí. Yen jenenge asale saka rong jeneng Kech-huas: huay-ghó lan loj-ro, iku papan sing bisa mbebayani. Huay-ghó minangka jinis ula cilik lancip, dawane udakara 30 sentimeter utawa luwih kurang saka 4 milimeter. Gerakane mudhun ing lemah. Urip ing ngisor lemah. Bisa dipérang dadi loro lan loro-lorone isih urip. Saben wong mlaku dhewe-dhewe lan mlebu ing lemah sing dipanggoni.
    Huayco asale saka jeneng ula iki, mula sifat-sifat kasebut meh padha karo ula-ula cilik. Amarga pedunung kuna ing papan kasebut menehi jeneng papan miturut apa sing diawasi. Lan huayco pindhah kanthi cara sing beda-beda, kaya ula cilik, lan yen dibagi bisa terus beredar.
    Lan sing ujar "manuk beo" iku asale saka jeneng "loj-ro" yaiku jeneng Kech-hua panganan sing kaya sup, nanging kenthel, campuran pirang-pirang barang: sayuran, kentang, kacang buncis, daging, lsp. . Huayco nalika tekan papan sing bisa mandheg akumulasi wujud kaya panganan sing kasebut ing ndhuwur. Saka iku jeneng Huaycoloro lair.

  18.   juan jhair ngandika

    Yen sinar ultra violet liwati, kita bakal ngobong nganti mati

  19.   Gino Gallo ngandika

    Pancen sedhih sawise sawetara taun, kita bakal mati dibakar, yen ora nindakake apa-apa, kudu nggawe wong sadhar supaya ora nggunakake pabrik maneh. Coba gaweyan kanggo mbiyantu lingkungan. Tulung kanca, ayo nyoba mandheg iki sadurunge wis kasep. Daur ulang tanduran wit lan bisa nambah umur menungso Tulung tulung 🙁

  20.   Gino Gallo ngandika

    sampeyan kudu ngindhari iki

  21.   Rolando Escudero Vidal ngandika

    Panyebab pemanasan global bisa uga akeh. Nanging ana cara sing bisa ngatasi masalah kasebut; Proyek kanggo Reconversion lan Kontrol Konten Atmosfer utawa Pneumatik.

  22.   apik tenan ngandika

    Jancok, level apa.

  23.   luis ngandika

    informasi apik banget

  24.   donais sebastian herrera madinah ngandika

    Urip ing planet iki apik banget yen kita ngrusak sadurunge mangsa anak-anake teka, jagad apa sing bakal ditinggalake, ora bisa dadi kabeh, kanggo nglawan konminasi, hei, kita manungsa, dudu kewan, ayo ngurus jagad malah kewan sing njaga

  25.   MATTHEW-YT ngandika

    LUCU… ..

  26.   Lucia Paredes ngandika

    manawa masarakat mandheg ngapusi lan ngrungokake ilmu.

  27.   Moisés Ugido Cedeño ngandika

    Penyebab utama pemanasan global yaiku ternak, gas metana saka sapi, kanthi stiercol lan kembung, luwih akeh rereged tinimbang kabeh CO2 sing diproduksi dening kabeh manungsa, deforestasi gedhe sing dibutuhake kanggo suketan sing mbutuhake akeh papan lan sumber daya, gawé sithik ...

    Apa sampeyan pengin mbantu nyegah pemanasan global? Ojo mangan daging.

    Aku uga nyaranake nonton dokumenter sapi sing wis diterangake kanthi jelas

  28.   Alberto Compagnucci ngandika

    Luwih saka nggawe komentar, aku pengin takon. Ngluwihi sebab-sebab sing didhaptar minangka pemanasan global, apa kita bisa mlebu siklus iklim sing ora ana referensi sejarah? Aku ngrujuk marang gerakan bumi, sing dawane siklus udakara udakara 25.000 taun lan mesthi wae, amarga suwene, kita ora duwe referensi lan meteorologi sing kurang. Miturut apa sing wis dak rungu, umure udakara 12.000 taun nalika jaman es lan kebeneran, cocog karo durasi setengah siklus presentasi. Apa bisa nyedhaki wektu sing ora ana referensi? Kajaba iku, kudu dipikirake, yen ngerti manawa orbit Bumi ing sekitar srengenge pancen minangka elips, presentasi kasebut ngasilake pangowahan jarak antarane fokus elips kasebut lan mulane modifikasi lan bisa dibayangke, sanajan nanging ora sebagian, ing owah-owahan iklim sing diamati?

  29.   Mitra Ines ngandika

    Mangan kontolku, aku bakal tetep polusi.

  30.   milton-chan ngandika

    yen sampeyan duwe, conchetumare masturbasi jaran

  31.   milton-chan ngandika

    yen sampeyan duwe, conchetumare masturbasi jaran

  32.   diego saavedra gonzalez ngandika

    Ya, iki mbantu aku akeh, matur nuwun, nanging ana riset sing ujar manawa pemanasan global minangka mitos lan iki wis kedadeyan 3 kali.

  33.   Carlos Carrera ngandika

    Aku vato Aku pengin nggawe jelas yen aku ya priya

  34.   Carlos Carrera ngandika

    Aku vato Aku pengin jelas yen aku iki vato, aku priya

  35.   Naomi ngandika

    Kepiye cara nggunakake informasi iki ing karya utawa skripsi yen ora ana pangarang utawa paling ora siji universitas sing ndhukung ilmu sing dituduhake, iki nggawe aku jengkel ing kaca web, ing endi referensi utawa situs wong sing nindakake riset utawa lapangan, plagiarisme total.

  36.   Malena ngandika

    Aku mikir manawa kita kudu nylametake jagad iki kanthi mungkasi kabeh iki

  37.   DMM ngandika

    Hai, piye kabarmu Mangga bukak situsku (kanggo sekolah lan gurune digawe). Nuduhake lan kaya.
    Matur suwun sanget.
    https://calentamientoglobaloaxaca802278490.wordpress.com

  38.   Alex Gonzales Herrera ngandika

    Ora bener, aku bakal nyelehake ing dhaptar amarga akeh, mung amarga ala banget, aja mlebu ing situs iki, ora babar pisan.

  39.   Camila Osa ngandika

    Kayane aku ora menehi katrangan manawa salah sawijining pelaku paling gedhe yaiku industri ternak, sing nyebabake akeh gas omah kaca, ngluwihi pembakaran bahan bakar fosil. Gas-gas sing dipancarake kewan ingon-ingon sing nyebabake gas omah kaca lan yen kita gabung karo deforestasi bisa tuwuh panganan kanggo nggemuk ternak, efek saka pemanasan global saya akeh.