Apa ombak kadhemen ana hubungane karo perubahan iklim?

Lumaku salju

Ana kemungkinan manawa sampeyan ora mangu-mangu apa ana perubahan iklim utawa ora, sing kanthi logis amarga salju salju sing kedadeyan ing Spanyol saiki katon beda.

Nanging, gampang banget kanggo mbingungake istilah cuaca lan iklim. Dheweke duwe hubungan sing raket, nanging ora padha: dene sing pertama nuduhake angka-angka tartamtu ing sawijining panggonan, sing nomer loro nuduhake data sing padha nanging ing jangka panjang.

Ngelingi iki, ombak kadhemen lan panas, banjir, angin topan lan fénoména liyane sing asale ing swasana minangka prastawa tartamtu sing ora bisa nyegah pangowahan iklim nanging bisa ngowahi. Kaya sing diandharake dening meteorologi AEMET Ernesto Rodríguez Camino menyang portal kasebut Hypertextual, »Nalika ngalami perubahan ing iklim, diamati lan diproyeksekake mbesuk, salah sawijining prekara sing diamati yaiku owah-owahan fenomena ekstrim. Sampeyan bisa ngganti intensitas, frekuensi… fénoména jinis kadhemen cenderung kurang jumlah lan kurang kuat. Nanging ora ateges yen ditindhes lan yen muncul, perubahan iklim bakal dipertanyakan.

Sanajan gelombang adhem sing kita alami iki kalebu kedadeyan sing luar biasa, iki dudu kedadeyan kaping pisanan lan iki dudu kedadeyan terakhir. Ing sejarah paling anyar, kita nyoroti ombak paling adhem ing Spanyol:

  • Wiwit tanggal 13 nganti 29 Desember 2001: kanthi suwene 17 dina, suhu minimal yaiku -15ºC lan kena pengaruh ing 32 provinsi.
  • Saka tanggal 8 nganti 15 Februari 2012: kanthi suwene 7 dina, suhu minimum sing kacathet yaiku -20ºC. Iki kena pengaruh ing 30 propinsi.

Salju

Fenomena suhu sithik lan udan salju iki minangka salah sawijining prekara sing paling bisa diramal, saengga masarakat bisa diwenehi kabar luwih dhisik supaya bisa njupuk langkah sing dibutuhake lan bisa ngindhari masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.