Apa kekeringan lan apa efek sing diasilake?

Kekeringan parah

Kita wis akeh krungu babagan kekeringan, istilah sing, nalika planet iki dadi panas, kita asring nggunakake ing papan-papan sing kurang udan. Nanging apa sejatine tegese wilayah tartamtu ngalami akibat kahanan garing lan kurang banyu? Apa efek kasebut lan apa akibat sing bisa ditrapake?

Ayo goleki masalah iki sing bisa mengaruhi kita kabeh.

Opo kekeringan?

Punika a anomali klimatologis transitory ing endi banyune ora cukup kanggo nyukupi kabutuhane tanduran lan kewan, kalebu manungsa, sing manggon ing papan kasebut. Iki minangka fenomena sing disebabake utamane amarga ora ana udan, sing bisa nyebabake kahanan garing lan kurang banyu.

Ana jinis apa?

Ana telung jinis, yaiku:

  • Kekeringan meteorologi: kedadeyan yen ora udan-utawa udan mung sethithik- kanggo wektu tartamtu.
  • Kekeringan pertanian: mengaruhi produksi palawija ing wilayah kasebut. Biasane disebabake amarga ora ana udan, nanging bisa uga disebabake amarga kegiatan pertanian sing kurang direncanakake.
  • Kekeringan hidrologis: kedadeyan nalika cadangan banyu sing ana ing sangisore rata-rata. Biasane, amarga kurang udan, nanging manungsa uga biasane tanggung jawab, kaya kedadeyan ing Laut Aral.

Apa akibaté?

Banyu minangka elemen penting kanggo urip. Yen sampeyan ora duwe, yen kahanan garing lan suwe uga dawa, akibate bisa nyebabake fatal. Sing paling umum yaiku:

  • Malnutrisi lan dehidrasi.
  • Migrasi massal.
  • Rusak habitat kasebut, sing nyebabake kewan kasebut ora bisa diatasi.
  • Badai lebu, nalika kedadeyan ing wilayah sing nandhang pasir lan erosi.
  • Konflik perang amarga sumber daya alam.

Ing endi kedadeyan paling akeh mangsa garing?

Wilayah sing kena pengaruh biasane kalebu ing wilayah kasebut Tanduk afrika, nanging mangsa garing uga nandhang lara ing Wilayah Mediteraniaing California, Perú, lan ing Queensland (Australia), antara liya.

Kekeringan

Mula, kahanan garing uga kalebu salah sawijining fenomena sing paling kuwatir sing kedadeyan ing planet iki. Mung kanthi ngatur banyu kanthi apik, kita bisa nyegah konsekuensi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.