Apa bedane gludhug, bledhek lan bledhek

Kilat

ing badai Iki minangka fenomena meteorologi sing luar biasa, ora mung amarga cahya sing bisa ditindakake ing langit wengi, nanging uga amarga kekuwatan sing luar biasa sing ana ing alam, sing ditampilake kanthi anané gludhug, bledhek lan bledhek.

Dheweke bisa uga mbebayani banget, mula dianjurake supaya diamati saka papan sing aman, nanging Apa sampeyan bisa ngerti bedane kilat lan bledhek? Lan apa gludhug kasebut? Sanajan katon padha, sejatine formasi rada beda. Mangkono, kanggo mbantu sampeyan ngenali siji lan liyane, kita bakal nerangake bedane.

Kilat

Gludug

Kilat minangka debit listrik sing kuat. Dawane udakara 1500 meter, sanajan bisa tekan luwih akeh. Nyatane, ana sing kacathet ing Texas tanggal 31 Oktober 2001 sing ukurane ora luwih utawa kurang saka 190km. Kacepetan bisa tekan lemah uga nyengsemake: udakara 200.000 km / jam.

Iki diprodhuksi ing mega sing berkembang kanthi vertikal sing diarani cumulonimbus, sing nalika tekan titik tengah ing antarane troposfer lan stratosfer (diarani troppopause), biaya positif saka awan sing kasebut narik kawigaten negatif, saengga nuwuhake sinar. Iki minangka panjelasan ilmiah babagan cara nggawe kilat.

Kilat kilat

Kilat kilat

Kilat minangka iluminasi sing bisa kita lakoni nalika badai listrik. Beda karo kilat, bledhek ora nate ndemek lemah.

Guntur

Lan pungkasane kita bakal ana gludhug, nanging ora ana swarane keprungu nalika ana prahara listrik nalika bledhek ngetokake hawa sing obah dadi luwih saka 28.000ºC. Hawa iki ngembang kanthi kecepatan dhuwur, mula ora suwe yen bisa nyampur karo hawa adhem ing lingkungan, nyebabake suhu mudhun banget.

Badai listrik

Muga-muga kita wis ngatasi keraguan sampeyan lan saiki sampeyan bisa mbedakake kilat, petir lan gludhug. Lan elinga, badai minangka tontonan alam sing luar biasa, nanging sampeyan kudu seneng kanthi ati-ati 😉.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lus reberger ngandika

    Gelar Celcius minangka ukuran kacepetan? Wiwit kapan?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Lus.
      Gelar Celcius minangka ukuran suhu.
      A Salam.