Badai luar angkasa, mungsuh Bumi sing bisu

Badai luar angkasa

Saben taun, ing Pasifik lan Atlantik, badai (utawa topan, yen kita ana ing Asia) bisa wujud sing ora kuwat, duwe kekuwatan sing dibutuhake kanggo ngrusak kabeh sing ana ing lakune. Nanging, Apa sing bakal kedadeyan yen badai angkasa tekan Bumi?

Iki, sanajan bisa uga (lan, kita ora bakal nolak, mesthine) mung ngipi elek, ana sing ora nyata, sayangé sawijining panaliten ujar liya. Ya ora, ya, nanging bisa uga.

Apa badai luar angkasa?

Kanggo ngerti kepiye carane digawe, kita kudu ngomong babagan Srengenge utawa, sing luwih spesifik, angin surya. Angin jinis iki nyebabake pangembangan Ketidakstabilan Kelvin-Helmholtz. Uga diarani gelombang Kelvin utawa ombak jeruk Kelvin-Helmholtz, kedadeyan nalika ana aliran ing cairan sing terus-terusan utawa yen ana bedane kecepatan ing antarane antarmuka antarane rong cairan.

Sanajan adoh saka 500 ewu kilometer, Katariina Nykyri, peneliti ing Pusat Penelitian Antariksa lan Atmosfer Florida, nuduhake manawa bisa ngasilake fluktuasi frekuensi ultra ing garis medan magnet Bumi lan sesambungan karo partikel ing sabuk radiasi.

Kepiye pengaruh dheweke menyang Bumi?

Angin surya mengaruhi swasana

Badai luar angkasa minangka bebaya nyata kanggo satelit komunikasi lan misi luar angkasa. Iki minangka »salah sawijining cara utama angin srengenge nggawa energi, massa lan momentum menyang magnetosfer; amarga iki, dheweke mengaruhi cara cepet tuwuh gelombang lan ukurane Kelvin-Helmholtz.

Ketidakstabilan sing disebabake dening plasma bakal nyebabake medan magnet Bumi, bisa nggawe pita energi termal udakara 67 ewu kilometer saka planet iki. Minangka elinga, penting banget kanggo ngerti mekanisme sing mengaruhi tuwuh lan sifat fenomena kasebut.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.