Hawane segara

Hawane segara nalika musim semi

Mesthi sampeyan nate weruh angin laut ing kulit sampeyan lan sampeyan kepingin ngerti kepiye carane nggawe lan kenapa. Bumi lan banyu terus-terusan anget lan adhem amarga beda suhu sing ana antara awan lan wengi. Nalika udhara ing lumahing dadi luwih panas saka awan, awan bakal munggah, nggawe angin segara.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan angin segara?

Kepiye cara nggawe?

Formasi angin segara

Hawane segara dikenal kanthi jeneng virazón. Amarga beda suhu antara awan lan wengi, lumahing dadi panas lan adhem kanthi siklik. Iki nyebabake permukaan Bumi, nalika dadi panas luwih saka normal lan sadurunge ana segara, Ngasilake arus udhara sing panas.

Nalika udhara panas mundhak, amarga luwih anget tinimbang lumahing segara, mula jurang tekanan kurang. Hawa mundhak saya dhuwur nalika saya panas lan hawa adhem sing cedhak karo permukaan segara ninggalake papan kanthi tekanan dhuwur, pengin ngenggoni papan sing ditinggalake udhara sing wis munggah. Amarga alesan iki, massa udara kanthi tekanan paling dhuwur ing segara cenderung pindhah ing zona tekanan ngisor sing ana ing cedhak lahan kasebut.

Iki nyebabake hawa saka permukaan segara mlebu ing pesisir lan luwih adhem, biasane luwih nyenengake nalika musim panas, nanging nalika adhem adhem.

Kapan dheweke digawe?

Angin segara

Hawane segara mbentuk kapan wae. Sampeyan mung kudu srengenge dadi panas ing lumahing suhu sing luwih dhuwur tinimbang hawa ing saubenge segara. Dina kanthi angin sithik ing umume, bisa uga ana angin segara luwih akeh, amarga lumahing bumi saya panas maneh.

Hawan sing paling kepenak dirasakake dibentuk nalika musim semi lan musim panas amarga sunar srengenge luwih panas ing lumahing segara lan banyune isih adhem wiwit musim salju. Nganti suhu laut mundhak amarga efek aklimatisasi, angin segara bakal luwih terus.

Kekuwatan angin sing digawe angin bayu gumantung saka kontras suhu. Bedane luwih gedhe antara suhu ing lumahing loro, saya banter kacepetan angin, amarga ana akeh udara sing pengin ngganti jurang tekanan rendah sing ditinggalake kanthi munggah hawa sing luwih anget.

Ciri khas angin segara

angin segara mlaku

Hawane segara cenderung nyebul jejeg menyang pesisir lan bisa tekan 20 mil metu segara. Amarga ana kontras suhu sing kuat ing antarane permukaan lemah lan segara, tenaga maksimum angin laut tekan sawise awan, nalika srengenge dadi panas banget. Kacepetan angin uga gumantung karo orografi wilayah kasebut. Sanajan umume umume dadi angin sing entheng lan nyenengake, yen orografi luwih gedhe, angin bisa nganti 25 knot.

Kadhangkala, konveksi sing ana ing ndhuwur suhu bumi lan asor sing kuwat digawa saka udhara saka segara, mbentuk awan sing tuwuh kanthi vertikal (diarani cumulonimbus) sing bisa nyebabake kahanan kahanan ora stabil atmosfer lan badai listrik sing kuwat bisa kedadeyan udan gedhe ing wektu sing cendhak. Iki minangka asale saka sawetara badai musim panas sing kondhang: sing mung 20 menit, ninggalake waterpout sing bisa nyebabake kerusakan serius.

Pulo lan monsoons

awan sing tuwuh kanthi vertikal

Pulo kasebut uga duwe pengaruh angin segara ing saindenging pesisir. Biasane, dheweke uga puncak sawise awan. Iki tegese kabeh papan sing paling cocog kanggo ndhelikake prau ana angin mudhun lan luwih angel golek papan ing endi angin segara ora nyebul utawa luwih lemah.

Kanthi efek sing padha nyebabake angin segara, sawetara monsoon dibentuk. Efek pendhudhukan hawa sing adhem iki ing zona tekanan rendah sing ditinggalake dening hawa anget sing mundhak, mundhak dadi ukuran sing luwih gedhe, ndadekake angin luwih kuat lan mbentuk awan sing saya padhet lan luwih mbebayani. Awan kasebut nuli udan deres kaya saiki monsoons ing wilayah cedhak Himalaya.

Ing mangsa panas, massa udhara ing Asia Tenggara panas lan saya gedhe, dadi tekanan ing permukaan bumi sing sithik. Wilayah iki diganti hawa sing adhem saka lumahing segara sing adhem saka Samodra India. Nalika udhara iki kontak karo wilayah sing luwih anget, tekan ing pagunungan sing dhuwur lan wiwit munggah nganti tekan wilayah sing luwih dhuwur lan adhem, nyebabake udan deres banget.

Wilayah kasebut

adoh soko pantai

Kita wenehi jeneng terral amarga ana gandhengane karo angin segara, sanajan kahanan lan pengaruhe pancen beda. Ing wayah wengi, lumahing bumi adhem amarga srengenge ora menehi efek apa-apa. Nanging, lumahing segara luwih apik ngreksa panas sing diserep sedina muput karo srengenge. Kahanan kasebut nyebabake angin bisa nyebul menyang arah sing ngelawan, yaiku saka dharatan nganti segara. Iki kedadeyan amarga suhu udhara sing cedhak karo permukaan segara luwih dhuwur tinimbang lumahing daratan lan ngasilake area kanthi tekanan atmosfer sing luwih murah. Mula, hawa paling adhem ing lumahing bumi kepengin nutupi tekanan rendah iki lan ngasilake angin segara ing arah laut-daratan.

Nalika udhara paling adhem saka lemah kasebut tekan udhara sing luwih anget saka lumahing segara, mula hawa kasebut digawe sing diarani terral. Angin luwih anget mlebu segara.

Kanthi informasi kasebut, mesthine wis dadi luwih jelas kenapa angin segara kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.