Amfibi, sing kalah gedhe saka perubahan iklim

amfibi1

Sanajan perubahan iklim nyebabake ancaman nyata kanggo kabeh flora lan fauna ing planet iki, ana spesies sing kena pengaruh luwih saka liyane. Salah sawijining spesies sing bakal nandhang sangsara paling gedhe efek sing ngancurake saka pemanasan global bakal kabeh amfibi ing planet iki.

Kerugian paling gedhe bakal ana ing saindenging Spanyol, ing endi akeh spesies bakal punah amarga suhu dhuwur lan proses aridifikasi sing bakal dialami macem-macem wilayah ing semenanjung. Khusus, bagean Andalusia Wétan Iki bakal dadi korban sing gedhe amarga wilayah kasebut sensitif banget karo perubahan suhu.

Amfibi sing saiki lagi manggoni Bumi kalebu spesies sing bisa tahan saka perubahan iklim sing kedadeyan atusan taun kepungkur. Nanging, keruwetan lan akselerasi perubahan iklim saiki iku nyebabake akeh spesies amfibi ilang kanthi cepet. Amfibi minangka salah sawijining spesies sing paling kena pengaruh perubahan iklim sing tiba-tiba dheweke luwih rawan tinimbangsampeyan spesies kewan liyane.

rana

Sayang, sawetara efek saka perubahan iklim pedunung amfibia wiwit nandhang lara kasebut. Kanthi cara iki, suhu dhuwur sing kedadeyan ing taun-taun pungkasan nyebabake larva dadi ora bisa ngrampungake metamorfosis nyebabake nyuda populasi amfibi. Saliyane masalah sing jelas lan nyata sing mbebayani spesies iki, anget global sing ngalami planet nyebabake habitat sing amfibi berkembang diowahi banget lan kena kontaminasi sing nduwe pengaruh negatif marang panguripan amfibi dhewe.

Kaya sing sampeyan ngerteni, perubahan iklim Minangka masalah nyata yen kabeh Bumi ngalami lan mulane solusi kanggo masalah iki kudu ditindakake kanthi cepet.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.