Ing Altocumulus

 

altocumulus

 

Kita terus karo review macem-macem jinis awan sing katalog dening Organisasi Meteorologi Dunia (WMO). Ing kesempatan iki, kita bakal miwiti nganalisa awan tengah lan miwiti karo njlentrehake ciri, genesis, lan rasa penasaran liyane altocumulus.

 

Jinis awan iki diterangake minangka bank, lapisan lancip utawa lapisan awan putih utawa abu-abu, utawa putih lan abu-abu, sing bayangane kalebu jubin, massa bunder, rol, lan liya-liyane. nyebar lan sing bisa uga ora bisa nyawiji; paling saka unsur cilik disebar kanthi rata, ukurane umume antara 1º lan 5º.

 

Biasane digawe saka tetesan banyu. Nalika suhu sithik banget, kristal-kristal es dibentuk. Genesise kaya ing ngisor iki, nalika massa udhara gedhe, disurung dening sistem frontal, munggah ing level tengah (4-6Km.) Lan sabanjure kondensasi. Sabanjure, mega kasebut dibentuk dening massa udhara sing ora stabil, sing menehi tampilan kumuliform. Biasane kalebu bagean saka ngarep adhem lan ngarep sing anget. Ing kasus pungkasan, dicampur ing siji lapisan karo Altostratus, kanthi tambahan ekstensi ewonan kilometer persegi.

 

Minangka kanggo menehi pitunjuk babagan cuaca sing bakal teka, dingerteni manawa ana sing terisolasi nuduhake cuaca sing apik. Saliyane, yen katon tambah utawa dicampur karo Altostratus, tegese kasebut jarak ngarep utawa prahara. Ing kasus kasebut, bisa menehi curah hujan. Dheweke ora kudu bingung karo Cirrocumulus, Altocumulus luwih gedhe, utawa uga karo Stratocumulus, amarga Altocumulus luwih cilik.

 

Foto sing paling apik yaiku awan iki lampu latar, kaya ing foto utama, dheweke nuduhake penampilan sing hebat. Ing wayah esuk utawa sore, rinciane luwih disenengi. Kanthi lensa "Wide Angle", dheweke dijupuk kabeh kamulyan. Nalika surup srengenge, dheweke malih dadi abang.

 

Altocumulos bisa kedadeyan ing 4 jinis (Stratiformis, Lenticularis, Castellanus lan Floccus) lan 7 spesies (Translucidus, Perlucidus, Opacus, Duplicatus, Undulatus, Radiatus, Lacunosus).

 

sumber: AEMET


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.