Alpha Centauri

Alpha Centauri

Stephen Hawking, Yuri Milner lan Mark Zuckerberg mimpin dewan direksi kanggo inisiatif anyar sing disebut Breakthrough Starshot, sing teknologi bisa digunakake kanggo nggayuh bintang tetanggan Bumi, Alpha Centauri. Uga minangka target sing relatif "gampang", amarga iki minangka salah sawijining lintang sing paling cedhak karo srengéngé, para astronom wis ngawasi tetanggan lintang kita kanggo kemungkinan planet sing kaya Bumi. Alpha Centauri minangka lintang sing paling cedhak, nanging yen kita ngomong babagan ruang, ora cedhak banget. Jarake luwih saka 4 taun cahya, utawa 25 milyar mil. Masalahe yaiku perjalanan ruang angkasa, kaya sing kita kenal, alon banget. Yen pesawat ruang angkasa Voyager sing paling cepet ninggalake planet kita kanthi kacepetan 11 mil per detik nalika manungsa pisanan ninggalake Afrika, saiki wis tekan Alpha Centauri.

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Alpha Centauri, karakteristik lan pentinge.

Sistem Alpha Centauri

alpha centauri lan planet

Iki minangka lintang sing paling cedhak karo srengenge lan mung katon ing belahan bumi sisih kidul. Iki minangka lintang paling padhang nomer telu ing Bumi lan kasusun saka sawetara lintang sing katon kaya siji titik cahya. Tanggane lintang sing paling cedhak karo srengenge yaiku telung lintang ing sistem Alpha Centauri.

Rong lintang utama yaiku Alpha Centauri A lan B, sing dadi pasangan binar. Rata-rata 4,3 taun cahya saka Bumi.. Lintang katelu yaiku Proxima Centauri. Alpha Centauri A lan B ketemu saben 80 taun ing orbit barycentric umum. Jarak rata-rata ing antarané kira-kira 11 satuan astronomi (AU utawa AU), kira-kira padha karo jarak sing kita temokaké antara Srengéngé lan Uranus. Proxima Centauri minangka seperlima taun cahya utawa 13.000 AU saka rong lintang liyane, jarak sing sawetara astronom takon apa kudu dianggep minangka bagéan saka sistem sing padha.

Alpha Centauri A minangka lintang paling padhang nomer papat sing katon saka Bumi, nanging gabungan cahya saka Alpha Centauri A lan B rada luwih gedhe, saengga ing pangertèn kasebut minangka lintang paling padhang nomer telu sing katon ing langit bumi. Lintang kuning Alpha Centauri A minangka jinis lintang sing padha karo srengenge kita, nanging rada gedhe. Amarga jarake karo Bumi, katon padhang ing langit kita. Suhu permukaané sawetara derajat Kelvin luwih adhem tinimbang Srengéngé, nanging diameteripun luwih gedhe lan area lumahing total nggawe kira-kira 1,6 kaping luwih padhang tinimbang Srengéngé.

Anggota paling cilik saka sistem kasebut, oranye Alpha Centauri B, rada cilik tinimbang srengenge kita lan nduweni jinis spektral K2. Amarga suhu sing luwih adhem lan mung setengah padhange Srengenge, Alpha Centauri B bakal sumunar dhewe minangka lintang paling padhang nomer 21 ing langit kita. Iki loro minangka komponen sistem sing paling padhang, ngubengi pusat gravitasi umum saben 80 taun. Orbit kasebut elips banget, kanthi jarak rata-rata antarane rong lintang kasebut kira-kira 11 AU, utawa jarak Bumi-Srengenge.

Lokasi lan lintang Alpha Centauri

lintang lan orbit

Sistem lintang iki minangka salah sawijining sistem lintang sing paling cedhak karo srengéngé, udakara 4,37 taun cahya saka srengéngé, sing padha karo 41.300 yuta kilometer.

Lintang sing mbentuk Alpha Centauri ana telu:

  • Proxima Centauri: lintang iki ngobong bahan bakar luwih alon, supaya bisa ana maneh. Ing wulan Agustus 2016, panemuan planet seukuran Bumi sing ngubengi zona sing bisa dienggoni ing sekitar Proxima Centauri, planet sing jenenge Proxima b, diumumake. Proxima Centauri ditemokake ing taun 1915 dening astronom Skotlandia Robert Innes.
  • Alpha Centauri A: Iki minangka lintang K-jinis oranye sing kalebu ing sistem lintang binar. Iku padhang, gedhe, lan dipercaya luwih tuwa tinimbang srengenge. Iki diklasifikasikake minangka kerdil kuning. Wis rotasi 22 dina.
  • Alpha Centauri B: Iki minangka lintang sing meh padha karo lintang paling gedhe kita, Srengéngé, kanthi tipe spektral G, lan muter ing orbit watara 80 taun. Dipercaya manawa dheweke lair ing wektu sing padha karo A.

Ilmuwan lan astronom nemokake bukti sing saling bertentangan kanggo orane planet dobel sing ana hubungane karo Bumi ing Alpha Centauri. Temuan kasebut ana hubungane banget karo panemuan exoplanet Alpha Centauri B ing taun 2012. Planet iki nduweni fitur sing padha karo Bumi. Anane exoplanet ngandhani yen kudu ana luwih akeh planet sing ngorbit ing sistem sing padha.

Apa ana urip?

kluster lintang

Potensi sistem iki kanggo dadi tuan rumah jagad sing nggawa urip mesthi narik kawigaten para ilmuwan, nanging exoplanet sing dikenal ora tau ditemokake ing kana, sebagian amarga cedhak banget kanggo para astronom ngamati obyek planet ing wilayah kasebut. Nanging ing makalah sing diterbitake Rebo ing Nature Communications, tim astronom internasional ngenali tandha pencitraan termal sing padhang saka zona sing bisa dienggoni Alpha Centauri A, amarga Teleskop Gedhe banget saka Observatorium Kidul Eropa (ESO). cabe.

Sinyal kasebut dipikolehi minangka bagean saka proyek Alpha Center Regional Near-Earth (NEAR), sing disumbang dening ESO lan Inisiatif Pengamatan Astronomi Terobosan. kanthi sumbangan kira-kira 2,8 yuta euro. Sing terakhir, sing didhukung dening miliarder Rusia Yuri Milner, nggolek planet rock sing ukurane bumi ing sekitar Alpha Centauri lan sistem lintang liyane sajrone 20 taun cahya saka kita.

NEAR mbisakake sawetara upgrade kanggo teleskop Chili, kalebu chronograph termal, kang mblokir cahya lintang lan nggoleki tandha panas saka obyek planet amarga padha nggambarake cahya lintang. Sawise nganalisa data 100 jam, nemokake sinyal ing sekitar Alpha Centauri A.

Planet kasebut durung dijenengi, lan ora ana sing dikonfirmasi. Sinyal anyar kasebut nuduhake manawa ukurane Neptunus, tegese kita ora ngomong babagan planet kaya Bumi, nanging bola gas panas sing gedhene kaping lima nganti kaping pitu luwih gedhe tinimbang Bumi. Ing kasus hipotetis sing duwe urip, bisa katon ing wangun mikroba sing digantung ing awan. Sinyal kasebut uga bisa disebabake dening liya, kayata awan bledug kosmik panas, obyek sing luwih adoh ing latar mburi, utawa foton sing kesasar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Alpha Centauri lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)