Albedo Bumi

Nggambarake Albedo

Salah sawijining faktor sing nyebabake pangaturan suhu ing tingkat global yaiku albedo bumi. Iki dikenal minangka efek albedo lan minangka parameter sing pengaruhe banget suhu, mula kena pengaruh owahan iklim. Sampeyan kudu ngerti efek albedo kanthi apik supaya bisa nggawe kesimpulan lan nggawe rencana sing bisa nyuda efek albedo. pemanasan global.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa albedo Bumi lan kepiye fluktuasi lan ngowahi suhu global. Kepiye fenomena iki mengaruhi perubahan iklim?

Apa albedo Bumi?

Albedo Bumi

Kita wis ujar manawa efek iki mengaruhi suhu global kanthi cara tartamtu. Albedo minangka efek sing kedadeyan nalika sinar srengenge nyerang permukaan lan sinar kasebut bali menyang njaba angkasa. Kaya sing kita ngerteni, ora kabeh sinaran surya sing mengaruhi planet kita tetep utawa diserap dening bumi. Bagéan saka radiasi surya iki dibayangke maneh ing swasana kanthi ana mega, lan liyane tetep ing swasana dening gas omah kaca lan sisane teka ing permukaan.

Dadi, gumantung karo warna permukaan sing sinar srengenge tiba, jumlah sing luwih gedhe bakal dibayangke utawa jumlah sing luwih akeh bakal diserap. Kanggo warna peteng, tingkat penyerapan sinar matahari luwih dhuwur. Ireng minangka warna sing bisa nyedhot panas paling akeh. Kosok baline, warna sing luwih entheng bisa nggambarake radiasi surya sing luwih akeh. Ing kasus iki, target yaiku target sing paling dhuwur. Iki sebabe sadurunge ing desa-desa mung katon omah putih. Iki minangka cara kanggo ngisolasi omah saka suhu panas sing dhuwur amarga kurang panyerepan panas.

Kanggo pesawat kabeh permukaan planet lan tingkat penyerapan lan refleksi sinar surya nggawe albedo Bumi. Gumantung saka warna sing utama utawa macem-macem jinis permukaan sing ana ing planet iki, kita bakal nyedhot radiasi surya kedadeyan utawa kurang. Kasunyatan kasebut duweni pengaruh gedhe marang perubahan iklim kaya sing bakal dingerteni ing artikel iki.

Albedo lan perubahan iklim

Ngurangi albedo amarga pemanasan global

Mesthi sampeyan kepengin ngerti apa pengaruh iki karo perubahan iklim lan pemanasan global. Albedo Bumi pengaruh gedhe banget, saliyane kabeh gas omah kaca lan konsentrasi ing atmosfer. Kutub ing bumi duwe efek albedo sing jelas banget, amarga lumahing putih babar blas amarga anane tutup kutub. Iki tegese bagean gedhe, yen ora akeh, saka sinaran surya sing tiba ing lumahing cagak bakal dibayangke maneh lan ora disimpen panas.

Saliyane, permukaan kanthi nada sing luwih peteng kayata segara, segara lan uga alas, bisa ditemokake tingkat panyerepan sing luwih dhuwur. Iki amarga segara wernane peteng kaya pucuk ndhuwur. Amarga jumlah radiasi surya sing kurang, kacepetan luwih dhuwur.

Hubungan antara albedo Bumi lan perubahan iklim yaiku yen nalika tutup es es kutub, jumlah sinar surya sing bali menyang angkasa njaba saya mudhun. Bagean sing lebur yaiku ganti warna saka cahya dadi peteng, mula panas liyane bakal diserap lan suhu bumi bakal saya tambah. Iki kaya whiting sing nyakot buntute.

Kita ningkatake suhu ing jagad amarga tambah akeh gas omah kaca sing njaga panas ing swasana lan, mula tutup tutup kutub nyawiji, sing nyebabake efek adhem amarga ana bayangan sinar srengenge sing impinged ing lumahing.

Alas dianggep minangka dhemit

Efek Albedo

Amarga manungsa mesthi seneng banget, yen dheweke krungu yen alas duwe tingkat penyerapan sinar surya sing luwih dhuwur, mula tangane bakal sirahe. Ora mung kedadeyan kasebut, nanging uga kabeh perkara sing ora dingerteni. Ora kabeh ekstrim uga kabeh liyane. Coba delengen, sejatine alas bisa nyedhot luwih akeh radiasi surya, mula suhu bakal nambah. Luwih, amarga tutup es kutub nyawiji, bakal diganti permukaan laut, dadi luwih peteng lan, mula nambah panyerepan.

Sanajan, sanajan iki kedadeyan, kita kudu eling yen alas ngemot jutaan spesies tanduran sing nindakake fotosintesis lan sing bakal ngresiki swasana kita, nyuda konsentrasi gas omah kaca sing wis diluncurake menyang atmosfer. Ora mungkin manungsa bisa nggayuh alas kasebut kanthi mung nyalahake informasi sing durung bisa diobati utawa ora dingerteni kanthi bener.

Kajaba iku, ana akeh panliten sing nyengkuyung pengaruhe masarakat alas akeh nalika ana udan. Umume akeh alas, jumlah udan luwih akeh, sing dadi dhasar kanggo kahanan garing lan kurang global amarga owah-owahan iklim. Sanajan ora sopan, kabeh pancegahan mung sithik, nanging wit uga nyedhiyakake oksigen sing kita ambegan lan tanpa iki ora bisa urip.

Solusi kanggo masalah kasebut

Refleksi salju lan srengenge

Sampeyan ora kudu demoni wit-witan kasebut utawa nggawe ekstrim. Sing penting yaiku nyuda konsentrasi gas omah kaca ing swasana nggunakake energi terbarukan lan ngowahi kabiasaan konsumsi kanggo ngowahi sistem ekonomi. Iki bakal nyebabake gas sing ora nahan panas ing atmosfer, mula cagak Bumi ora bakal lebur. Yen cagak ora ilang, jubin sing nyedhot panas ora bakal mundhak, uga ora bakal munggah saka segara.

Yen nandur lan nambah jembar alas, kita uga bakal luwih suda konsentrasi gas omah kaca ing atmosfer.

Muga-muga perubahan iklim ora terus maju lan masarakat ora terus setan alas amarga prekara iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis ac ngandika

    Artikel informatif liyane sing apik banget, mulang babagan konsep sing dibutuhake iki… Sugeng GERMAN P.