Teori Big Bang

Teori Big Bang

Kepiye wujud jagad raya? Apa sing nyebabake pembentukan lintang, planet lan galaksi? Iki minangka sawetara pitakon sing ditakonake jutaan wong sajrone sejarah. Khusus, ilmuwan pengin golek panjelasan kanggo kabeh fenomena sing ana. Saka kene lair Teori Bang amba. Kanggo sing durung ngerti, yaiku teori sing nerangake asal usul jagad iki. Uga nglumpukake panjelasan anane planet lan galaksi.

Yen sampeyan kepengin ngerti lan pengin ngerti kepiye jagad iki digawe, ing postingan iki, kita bakal crita kabeh. Apa sampeyan pengin ngerti teori Big Bang kanthi jero?

Karakteristik teori Big Bang

Ledakan sing nggawe jagad raya

Iki uga dikenal minangka Teori Big Bang. Iki minangka jagad sing njaga manawa alam semesta kaya sing kita kenal wiwit miliaran taun kepungkur kanthi bledosan gedhe. Kabeh prekara sing ana ing alam semesta saiki wis musatake mung siji titik.

Wiwit jeblugan, prekara iki wiwit saya akeh lan saiki isih ditindakake. Para ilmuwan tetep mbaleni manawa alam semesta terus berkembang. Amarga alasan kasebut, teori Big Bang kalebu teori alam semesta sing berkembang. Materi sing disimpen ing sawijining titik ora mung wiwit ngembang, nanging uga wiwit mbentuk struktur sing luwih kompleks. Kita ngrujuk marang atom lan molekul sing, mbaka sethithik, mbentuk organisme urip.

Tanggal wiwitan Big Bang wis diramalake dening para ilmuwan. Asal-usule kira-kira 13.810 yuta taun kepungkur. Sajrone tahap iki, alam semesta digawe, diarani alam semesta. Ing partikel kasebut, partikel kasebut mesthine duwe akeh energi.

Kanthi bledosan iki, proton, neutron lan elektron kaping pisanan dibentuk. Proton lan neutron diatur dadi inti atom. Nanging, elektron, kanthi muatan listrik, diatur ing sekitare. Kanthi cara iki perkara diwiwiti.

Formasi lintang lan galaksi

Formasi lintang lan galaksi

kita tata surya ana ing galaksi sing dikenal minangka Bima Sakti. Kabeh lintang sing kita kenal saiki wiwit mbentuk sawise Big Bang.

Bintang-bintang pisanan dipercaya wiwit mbentuk 13.250 milyar taun kepungkur. Udakara 550 yuta taun sawise bledosan kasebut mula katon. Galaksi paling tuwa diwiwiti 13.200 milyar taun kepungkur, mula uga tuwa. Tata surya kita, Sun lan planet dibentuk 4.600 milyar taun kepungkur.

Bukti alam semesta lan jeblugan sing berkembang

Ngembang jagad raya

Kanggo mbuktekake yen teori Big Bang bisa dingerteni, bukti kudu dilaporake manawa alam semesta saya berkembang. Iki minangka bukti babagan iki:

  • Paradoks Olbers: Peteng langite wengi.
  • Hukum Hubble: Bisa diverifikasi kanthi ngamati manawa galaksi kasebut obah saka siji liyane.
  • Homogeneitas distribusi zat.
  • Efek Tolman (variasi gloss permukaan).
  • Supernova adoh: Pelebaran temporal diamati ing kurva cahya.

Sawise jeblugan, saben partikel terus maju lan adoh saka siji liyane. Apa sing kedadeyan ing kene yaiku kedadeyan sing padha karo kedadeyan nalika nyebul balon. Minangka udara sing saya ngenalake, partikel udara bakal saya akeh nganti tekan tembok.

Ahli fisika teoretis wis bisa mbentuk maneh kronologi kedadeyan kasebut wiwit 1/100 detik sawise Big Bang. Kabeh prekara sing diluncurake kalebu partikel dhasar sing wis dingerteni. Ing antarane ana sing ditemokake elektron, positron, meson, baryon, neutrino, lan foton.

Sawetara petungan sing luwih anyar nuduhake manawa hidrogen lan helium minangka produk utama jeblugan kasebut. Unsur sing luwih abot banjur dibentuk ing lintang-lintang. Nalika semesta ngembang, radiasi residu saka Big Bang tetep adhem nganti tekan suhu 3 K (-270 ° C). Jejak radiasi latar mburi gelombang mikro sing kuwat dideteksi dening para astronom radio ing taun 1965. Iki nuduhake ekspansi alam semesta.

Salah sawijining keraguan ilmuwan yaiku ngatasi manawa alam semesta bakal berkembang tanpa wates utawa bakal kontrak maneh. Prakara peteng nduweni wigati banget.

Panemune lan teori liyane

Jinis unsur sing ana ing jagad raya

Teori manawa alam semesta saya berkembang dirumuske ing taun 1922 dening Alexander Friedmann. Dheweke adhedhasar teori relativitas umum Albert Einstein (1915). Banjur, ing taun 1927, imam Belgia Georges Lemaître nggawe karya ilmuwan Einstein lan De Sitter lan nggawe kesimpulan sing padha karo Friedmann.

Mula, para ilmuwan ora nemoni kesimpulan liyane, mung yen jagad raya iki saya ngrembaka.

Ana teori liyane babagan penciptaan jagad raya sing ora pati penting karo teori iki. Nanging, ana wong ing jagad iki sing percaya lan nganggep dheweke bener. Kita dhaptar ing ngisor iki.

  • Teori Crunch Gedhe: Teori iki minangka landhesane kasunyatan manawa ekspansi jagad iki bakal saya alon nganti wiwit mundur. Babagan kontraksi alam semesta. Kontraksi iki bakal mungkasi implosion gedhe sing dikenal kanthi jeneng Big Crunch. Ora akeh bukti sing ndhukung teori iki.
  • Semesta osilasi: Babagan semesta kita sing ayun ing Big Bang lan Big Crunch sing tetep.
  • Negara sing stabil lan nggawe terus-terusan: Iki negesake manawa jagad raya berkembang lan kapadhetan tetep tetep amarga ana prekara sing digawe terus-terusan.
  • Teori inflasi: Iki adhedhasar karakteristik sing padha karo Big Bang nanging ujar manawa ana proses wiwitan. Proses kasebut diarani inflasi lan ekspansi jagad raya luwih cepet.

Pungkasan, ana sawetara wong sing mikir manawa alam semesta digawe dening Gusti Allah utawa sawetara makhluk gaib.

Kanthi artikel iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan tatanan jagad lan ekspansi kita. Apa sampeyan mikir manawa ing sawijining jagad iki bakal mandheg?

Artikel sing gegandhengan:
Antimatter

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis Pulido ngandika

    Ing asal saka Semesta
    Ana macem-macem teori lan hipotesis babagan Asal-Usul Alam Semesta, nanging tumrape aku, alam semesta iki unik, lan mesthi ana, yen uga wis ana lan bakal ana; lan mesthi ana ing transformasi sing terus-terusan, lan kita kalebu bagean kasebut; ing endi wektu ora ana, yen ora transformasi dadi wayahe saiki, ing endi ana pangowahan sing kita urip; Yen sampeyan nggoleki alam semesta kanggo mbesuk utawa mbesuk, sampeyan ora bakal bisa nemokake, amarga mung ana lan saiki ana ing jiwa, jiwa, pikiran lan pikiran kita. Pangukuran wektu mung nggawe organisasi manungsa. Ora ana sing bisa mikir ing jaman biyen utawa pindhah, yen ora ana ing pikirane apa sing wis kita rasakake lan daftarkan minangka transformasi saka apa sing dadi saiki, ing proses transformasi lan evolusi terus terang, ing endi kita ngarep-arep supaya urip luwih apik. Manungsa iku dudu sing bakal mungkasi Semesta; lan dheweke mung bakal dadi agen transformasi suntingan, kanggo nggoleki kualitas urip sing luwih apik kanggo awake dhewe. Yen ing sawijining dina, manungsa bisa nggawe kekuwatan sing bisa ngrusak planet iki, dheweke kudu ngetik inti kasebut kanggo njeblug, lan kanca sing dak tresnani, dakkira pancen mokal lan ora bisa ditindakake, lan tumindak ngrusak awake dhewe sejatine. Iki carane dakdeleng!

  2.   Carlos A. Pérez R. ngandika

    Komentar kudu katon (aja diterbitake iki)

  3.   Anyi ngandika

    Aku percaya marang Gusti Allah. Coba jelasake saiki teori babagan kepiye carane kita mbentuk ing rahim wanita lan kenapa wong lanang sing nggawe wanita meteng, yen kita nggawe bing bang amarga manungsa liya lair saka jinis

  4.   Jaime Ferrés ngandika

    Kayane aku percaya yen nggawe titah Universe cocog banget karo teori Big Bang. Gusti Allah wis ana sadurunge Big Bang, lan dheweke sing nyebabake big bang: Panjenengane sing nggawe kabeh prekara lan kabeh energi ing wektu kasebut. Banjur wiwit ana ekspansi sing hebat, lan adhem sing diterangake para ilmuwan.
    Nanging Gusti sing nitahake nerangake kenapa bledosan kasebut.
    Ing Kitab Suci diterangake nganggo basa kiasan yen tumitah digawe kanthi bertahap. Deskripsi alegori kasebut cocog karo panjelasan Big Bang.

    1.    Leongm21 ngandika

      Yen Gusti Allah mung nitahake Adam lan Hawa ing wiwitan kabeh, lan dheweke ngasilake lan mengko anak lan putune, nanging Gusti Allah ora setuju karo hubungan antarane kulawarga, kepiye kabeh kedadeyan?

  5.   Benito Albares ngandika

    Big bang nggawe alam semesta, urip katon ing wujud organisme mikro, organisme mikro berkembang (bakal nerangake kabeh duweke nanging kayane pikiran sampeyan ora menehi akeh) organisme nemokake manawa cara reproduksi sing paling efektif yaiku kanthi cara viviparous. 2 organisme diperlokake lanang lan wadon, sperma lan endhog bisa digawe lan nggawe makhluk urip liyane. ING Tembung liya sing ora digawe dening BANG BIG, BANG BIG NGANGGO UNIVERSE lan kita ora digawe dening iki.

  6.   Gusti Yesus Kristus dhisik ngandika

    Campuran teori.
    Gusti Allah: Aku iki Alfa lan Omega. (Big Bang) Purwaning Dumadi: Ciptaan Semesta. Wiwitane Gusti Allah nitahake langit - (yaiku alam semesta amarga langit dudu lapisan Ozone biru) - ... lan peteng - (peteng) - nutupi balok jurang- (kosong) - .. Gusti Allah ngandika: ana cahya lan ana cahya (elektron. Neutron. Proton) ... lan dheweke misahake saka peteng (bledosan lan ekspansi) menyang cahya sing diarani awan lan wengi sing peteng (saka bledosan kasebut, produk utama muncul yaiku hidrogen lan helium (nggawe banyu) banjur sisan sing dingerteni saka Kitab Suci ... Gusti Allah duwe makhluk luar angkasa sing diarani arkanel lan njaluk sukarelawan lan Luz Bella "Lucifer" ditawakake supaya liwat resolusi spiritual manungsa sing diciptakake bisa nggodha milih sing ala lan ala ... total sing saiki kita lakoni Reptilian ngunjungi galaksi kaping telu lan ninggalake informasi yen Gusti Allah sing kita yakini Alam, hawa, banyu, bumi, geni, lan liya-liyane ... kita kebak teori lan ditemtokake dening manungsa sing mung duwe bukti yen kita lair lan mati wiwitan lan pungkasan Alpha lan Omega big Bang