Tanggalan Zaragoza

Tanggalan Zaragoza

Dina iki kita bakal ngerti tanggalan sing rada istimewa sing nduwe kaendahan lan pesona amarga ora fokus karo ilmu pengetahuan nanging duwe ramalan suwene setaun tanpa ana ilmiah sing kaku. Babagan babagan Tanggalan Zaragozano. Iki minangka publikasi tahunan Spanyol sing nyakup ramalan meteorologi lan astronomi sajrone taun tanggalan lan tanpa jinis ilmiah sing ketat.

Ing artikel iki, kita bakal nyritakake kabeh sejarah lan karakteristik tanggalan Zaragozano.

Asal saka tanggalan Zaragozano

Kalender Zaragoza 2018

Edisi kaping pisanan saka tanggalan Zaragoza digawe kaping pisanan ing taun 1840. Disiapake dening astrolog Spanyol Mariano Castillo y Ocsiero. Ora ngganggu, kajaba sawetara taun nalika Perang Sipil Spanyol kedadeyan, wis dijlentrehake lan diowahi. Ing meh kabeh edhisi, potret sing padha karo astrologi katon nuduhake pangripta. Said astrolog yaiku pria kanthi penampilan sing elegan banget. Rambute pancen ruffled lan duwe ekspresi serius.

Saiki, buku kasebut ora dicithak kanthi fisik, nanging bisa dituku kanthi online. Nanging, isih duwe desain sing padha kanggo tutup lan isine. Kalender jeneng Zaragozan apa wae panganggit saka Zaragoza. Iki digawe kanggo ngurmati astronom Spanyol Victoriano Zaragozano lan Gracia Zapater. Ahli astronomi iki lair ing Puebla de Albortón ing abad kaping XNUMX lan saiki misuwur banget. Lan dheweke ngerti akeh babagan astronomi lan nggawe almanak saingan kanggo ilmuwan Spanyol liyane sing misuwur amarga sinau ing ilmu astrologi, matematika lan sejarah alam. Kompetisi kasebut yaiku Jerónimo Cortés.

Sejarah tanggalan Zaragozano

almanak

Sejarah tanggalan Zaragozano diwiwiti sawise edhisi kaping pisanan. Difusi kasebut tekan kabeh sudhut Spanyol ing rong format sing didedikake nalika semana. Kalender iki kalebu a sheet dilipat dadi setengah sing paling laris lan model liyane yaiku publikasi kanthong ukuran leaflet lempitan.

Saiki kita wis biasa duwe informasi babagan ramalan cuaca ora mung kanggo negara kita, nanging uga kanggo kabeh ndonya. Sampeyan bisa ngerti ramalan cuaca amarga macem-macem model kompleks sing nyinaoni grafis, foto satelit, formula matematika lan akeh ilmu liyane. Thanks kanggo teknologi iki, meteorologi pirang-pirang dina bisa diprediksi kanthi akurat. Nanging, kebutuhan kanggo ngerti cuaca iku dudu perkara anyar. Kabutuhan kasebut wis ana wiwit jaman biyen. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa nyoba supaya ngerti apa sing bakal kedadeyan sadurunge.

Sadurunge, meteorologi bisa dingerteni kanthi niteni pratandha langsung sing bisa diamati ing papan kasebut lan variabel meteorologi kayata awan, angin lan suhu sing nalika semana ditliti. Sampeyan uga kudu ngandelake pengalaman sing dialami wong tuwa utawa ramalan sing nggawe dheweke luwih anget lan loro kayata tanggalan Zaragozano. Kaya kedadeyan saiki, wong-wong sing darmabakti kanggo tetanen sing ngupayakake khusus kanggo nulis lan ngerti kepiye taun ngarep yen bisa milih wektu nyebar lan panen kanggo ngoptimalake panen. Dina iki akeh wong dheweke melu pengamatan kasebut sanajan nindakake kanthi cara sing luwih penasaran tinimbang karo tujuan ilmiah.

Kalender iki wis digunakake lan digunakake wiwit didhasarake minangka buku ing sisih amben kanggo para petani amarga panen bisa ngalami kahanan cuaca sing beda. Kekeringan, badai lan fase rembulan mengaruhi panen lan amarga tanggalan Zaragozano bisa dingerteni luwih akeh.

Karakteristik utama

prediksi

Rega pertama kalender iki ing taun 1840 mesthine wis reais amarga mata uang sing kasedhiya nalika semana. Ora nganti 28 taun mengko peseta dikenalake ing Spanyol minangka tender sah. Rega asline mung udakara 15 sen ing taun 1920 (sing saiki padha karo euro). Nalika pirang-pirang taun kepungkur, regane saya mundhak meh 20 duros utawa 100 peseta utawa 0,60 sen. Saiki regane 1.8 euro. Kaya sing sampeyan ngerteni, tren nambah rega kanggo produk sing padha wis saya suwe saya suwe saya suwé wis pirang-pirang taun.

Ing taun 1900, tanggalan Zaragozano didol kanthi banter ing alun-alun utama kutha lan kutha. Umume pelanggan yaiku petani lan udakara 1.270.000 kopi sing didol. Dina iki mung 300.000 kopi sing didol. Kaya sing diarepake, kanthi majune ilmu pengetahuan, kalender jinis iki nduweni akibat sing luwih nostalgia lan konservatif minangka kecenderungan penasaran tinimbang ketelitian ilmiah.

Yen kita nganalisa kanthi apik sawetara kaca sajrone sejarah, tanggalan iki bisa nuduhake macem-macem elemen ing saben jaman. Contone, ing wiwitan taun 1883, peringatan bisa diukur supaya ora diapusi tanggalan liya sing nuladha. Conto liyane yaiku sampul lan bagian njero tanggalan Zaragozano wiwit taun 1936. Ing edhisi iki, ana harta karun pariwara sing didhelikake lan nuduhake macem-macem masalah sing ditindakake masarakat nalika semana. Aja lali yen ing wektu kasebut cedhak karo Perang Sipil Spanyol ukara kayata Viva Franco! bisa dideleng ing isine. lan ¡Arriba Spanyol!

Ing tengah-tengah perang, ora disaranake adohake dhewe saka rezim sing menang lan ditulis ing sampul proklamasi kasebut, nalika semana bener-bener politik lan kenaikan penjualan sengaja disukai. Sajrone pirang-pirang taun, pariwara ing tanggalan Zaragoza saya suwe saya suda nganti ora ana. Kita pengin menehi luwih penting lan publisitas kanggo tanggalan iki kalebu rega adol kanggo masarakat. Sampul saiki bisa uga padha karo taun-taun kepungkur lan bakal terus dadi simbol pesona.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan tanggalan Zaragozano lan ciri-cirine.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.