Musim panas iki dadi sing paling apik nomer loro ing Spanyol

srengenge panas panas

Wingi, Jumuah, 22 September, musim panas rampung. Badan Meteorologi Negara, Aemet, wis negesake manawa wis dadi musim panas paling panas nomer loro ing Spanyol. Wiwit cathetan diwiwiti, mung taun 2003 sing ditampilake minangka musim panas paling panas ing negara kasebut. Suhu rata-rata negara kasebut yaiku 25ºC. Sanajan global, kaya biasane, data kasebut beda-beda, suhu rata-rata ing taun iki yaiku 24,7ºC. Iki tegese rata-rata wis 1ºC luwih dhuwur tinimbang musim panas sadurunge antarane 6 lan 1981.

Perlu digatekake manawa nilai global beda amarga kalebu wilayah sing beda-beda. Yen ora, musim panas kalebu "ing peringkat" uga paling anget ing saindenging jagad. Malah wis ngluwihi nilai-nilai ing taun 2015 lan paling dhuwur ing taun 2016, ana prekara sing jero banget, sing ora dikarepake bisa kedadeyan. Sawise luwih anget tinimbang musim panas sing normal, musim gugur iki diwenehake minangka salah sawijining sing paling anget.

Tinjauan babagan reaksi raksa ing thermometers

 

thermometers digunakake kanggo ngukur suhu

Wis ing wiwitan, ing Juni, diwiwiti minangka wulan paling anget wiwit taun 1965. Kanthi suhu rata-rata 3ºC luwih dhuwur tinimbang rata-rata wulan iki wiwit wiwitan cathetan. Juli lan Agustus uga luwih anget tinimbang normal, kanthi suhu 0 lan 9ºC luwih dhuwur tinimbang rata-rata.

Ing sisih kidul negara kasebut, wis ana cathetan suhu. Suhu udara bandhara ing bandara Córdoba kanthi suhu 46ºC paling dhuwur. 9ºC ing bandara Granada utawa 45ºC tekan Jaén. Iki minangka sawetara cathetan rekaman, saliyane karo gelombang panas sing kuwat, ing sawetara kutha nyathet suhu ing ndhuwur 7ºC sajrone dina-dina sabanjure.

Sanajan iki, ing babagan udan, kita bisa ngomong babagan musim panas "udan". Kanthi udan rata-rata ing Spanyol saka 79 liter saben meter persegi, luwih dhuwur 7% tinimbang rata-rata sing ana.

Kita ngarepake musim gugur dadi luwih lembab, amarga ing saldo taunan luwih akeh karung tinimbang umume, 12% ing ngisor iki. Lan suhu, sing diarepake antara 0 lan 5ºC luwih dhuwur tinimbang rata-rata.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.