Segara Okhotsk

Segara Okhotsk

Dina iki kita bakal ngomong babagan segara sing adus ing pesisir negara Rusia lan Jepang. Babagan babagan Segara Okhotsk. Dununge ana ing sisih lor-kulon Samodra Pasifik ing pesisir Asia Lor Lor. Iki minangka segara sing wis dibentuk kanthi penasaran lan penting banget kanggo ekonomi saiki.

Ing artikel iki, kita bakal crita babagan kabeh ciri, tatanan lan pentinge Segara Okhotsk.

Karakteristik utama

Segara Okhotsk ing Rusia

Iki minangka segara sing adus ing pesisir negara Rusia lan Jepang. Jembar wilayahe 1.6 yuta kilometer persegi lan dununge ana ing sisih lor-kulon Samodra Pasifik. Iki nduweni watesan sing ditemtokake dening sisih lor garis pantai Siberia, ing sisih kulon karo pulau Sakhalin, ing sisih wétan dening Semenanjung Kamchatka lan Kepulauan Kuril. Pesisir sisih lor Pulo Hokkaido Jepang minangka wates kidul segara iki.

Formasi kasebut wis cukup penasaran wiwit dibentuk sajrone rong yuta taun pungkasan minangka asil saka umur es sing terus-terusan. Pembekuan lan pencairan sing terus-terusan ngasilake aliran sing cukup ing kali-kali ing bawana supaya bisa mandheg ing pesisir kasebut. Dasar laut ngisor ing sisih lor lan kulon, nanging entuk ambane luwih dawa nalika mangidul. Ing bagean cethek, rata-rata mung 200 meter. Nalika tekan sisih kidul, kita nemokake titik paling jero sing ana ing Parit Kuril. Wilayah paling jero iki udakara 2.500 meter.

Segara Okhotsk Nemen banget amarga duwe pesisir pesisir kanthi ciri khas sing dhuwur lan rocky. Biasane kaya tebing kanthi rocky lan dhuwure. Kali gedhe mili menyang pesisir iki sing menehi panganan lan kalebu Amur, Tugur, Uda, Okhota, Gizhiga lan Penzhina. Kita bakal ngrembug babagan sing pertama mengko amarga dadi anak perusahaan utama lan sing tanggung jawab nambahake banyu ing segara.

Kosok baline, ing pesisir Pulo Hokkaido lan Sakhalin, watake rada endhek. Perengane luwih cilik lan kurang katon watu. Iki nemtokake manawa salinitas luwih endhek ing banyu pesisir sisih lor lan lor-kulon. Gerakan arus Segara Okhotsk jarum jam. Biasane kedadeyan amarga dununge ana ing belahan langit sisih lor. Banyu anget salju saka Laut Jepang menyang sisih lor sing liwat Selat Tartary. Selat iki sing tanggung jawab misahake Sakhalin saka bawana.

Banyu iki uga ngliwati Selat Perouse sing dununge ing antarane Sakhalin lan Hokkaido. Bagean liyane sing mlebu Laut Okhotsk yaiku perairan segara sedheng sing asale saka Pasifik liwat saluran Kurile.

Iklim Segara Okhotsk

segara beku

Ayo ndeleng iklim apa ing segara iki. Iki paling adhem ing Asia Wétan. Sajrone musim salju, iklim lan rezim termal mirip banget karo segara Arktik. Yaiku kaya segara sing ana ing cagak sisih lor. Suhu sithik ing saindhenging taun. Wilayah sing dununge Lor, Lor, lan Kulon ngalami cuaca parah nalika musim salju. Iki amarga pengaruh sing ana ing bawana Asia ing iklim. Wis ing wulan Oktober nganti April kita nemokake suhu sing sithik banget kanthi rata-rata ing sangisor 0 derajat. Suhu kasebut terus-terusan lan terus suwe saya suwe saya segel.

Ing pérangan kidul lan kidul wétan duwé iklim segara sing luwih entheng amarga cedhak karo Samodra Pasifik. Rata-rata udan tahunan 400 mm ing sisih lor, 700 mm ing sisih kulon lan udakara 1.000 mm ing sisih kidul lan kidul-wétan. Sanajan sisih lor kurang udan, suhune luwih endhek lan segara saya beku.

Aspek ekonomi Laut Okhotsk

pulau kuril

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, segara iki ora mung penting saka sudut pandang biologis nanging uga saka sudut pandang ekonomi. Ayo luwih dhisik analisa keanekaragaman hayati laut iki. Iki minangka salah sawijining segara sing paling produktif ing saindenging jagad. Lan duwe saluran banyu sing bisa mbantu saluran gedhe jumlah banyu sing diiseni nutrisi sing luwih milih akeh urip. Kajaba iku, nduwe tukar arus laut sing kuat lan munggah perairan segara jero sing sarat karo nutrisi lan faktor sing apik kanggo pangembangan keanekaragaman hayati.

Flora diwakili utamane dening macem-macem jinis alga. Ganggang iki minangka kapentingan komersial sing apik kanggo pirang-pirang produk. Ing fauna, kerang, kepiting, landhes segara, lan liya-liyane. Kanggo spesies iwak sing penting banget komersial, kita duwe herring, pollock, cod, salmon, lsp. Sanajan proporsi luwih cilik, Segara Okhotsk uga dipanggoni dening sawetara mamalia laut, kalebu paus, singa laut lan segel.

Pancing iwak penting kanggo ekonomi Rusia. Pengiriman rutin sing nyambungake pelabuhan wétan Rusia ana ing Laut Okhotsk. Es musim salju sing nutupi segara beku iki minangka kendala lalu lintas segara, lan nalika musim panas dadi kabut. Sanajan duwe kapentingan komersial sing gedhe, mbebayani yen bisa mbukak wilayah kasebut. Bebaya liyane sing bisa diduweni nalika navigasi ing segara iki yaiku arus sing kuwat lan watu sing direndhem. Dheweke bisa nyebabake kerusakan kapal lan kacilakan sing ora dikarepake.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Segara Okhotsk lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.