Puerto Rico lan Kepulauan Virgin, rusak kabeh sawise prahara Topan Maria

Topan Maria

Topan Maria bakal dikenang minangka salah sawijining mangsa paling ngrusak ing taun iki. Sawise Irma, sing paling becik yaiku ora ana siklon sing malih wujud, amarga karusakane nyebabake banget. Nanging, paling ora saiki, fenomena cuaca ora bisa dikendhaleni.

Mula, badai tropis bisa saya kuwat, prekara sing bisa ditindakake kanthi luwih cepet amarga suhu samodra mung saya gedhe. Dadi, Maria sayang, wis bisa terus nyebabake akeh masalah ing pulau-pulau ing Laut Karibia, utamane Puerto Rico lan Kepulauan Virgin.

Kerusakan ing Puerto Rico

Topan Maria, sing saiki ana ing pesisir lor Republik Dominika, wis ngancurake banget. Kanthi angin 250 kilometer per jam, secara harfiah nyapu kabeh sing ana ing lakune. Kerugian material kasebut pancen gedhe banget, miturut wali kota kutha pantai Catañi, "butuh pirang-pirang wulan, nganti pirang-pirang wulan sadurunge bisa pulih saka iki."

Gambar lan video sing asale dramatis: wit-witan dicabut, omah dirusak, tanah longsor, dalanan dibuwang sampah… Isih wingi, Kamis, 21 September, pulau kasebut terus waspada kanggo banjir.

Kerusakan ing Kepulauan Virgin

Kapuloan Virgin AS ora apik banget. María ninggali pendhudhuk tanpa listrik, lan dalane ora bisa dilewati. Diperkirakan nganti 70% bangunan ing Santa Cruz, kutha sing 55.000 jiwa, ngalami karusakan.

Kaloro wilayah, loro Puerto Rico lan Kepulauan Virgin, wilayah bencana wis diumumake dening Omah Putih. Siklon kasebut nyebabake paling ora 34 wong mati, 15 korban tiwas ing Puerto Rico, 15 ing Dominica, telu ing Haiti lan siji ing Guadeloupe.

Sampeyan saiki menyang endi?

Lacak Badai Maria

Gambar - Screenshot

Angin Maria, saiki dadi topan kategori 3, Dheweke bisa tekan Bahama awan iki. Sanajan bisa dikuatake ing dina-dina mbesuk, ora mungkin bakal ndemek pesisir Amerika Serikat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.