New York bakal mandheg investasi ing bahan bakar fosil

Bill de Plasio, Walikota New York

Bill de Plasio, Walikota New York.
Gambar - REUTERS

Salah sawijining kutha paling gedhe ing Amerika, New York, bakal miwiti perang kanggo ngatasi perubahan iklim. Kepiye carane? Nindakake tindakan legal marang ExxonMobil, ConocoPhilips, Chevron, Royal Dutch Shell lan BP, sing dadi perusahaan minyak paling penting, ora mung ing Amerika Utara, nanging ing saindenging jagad.

Iki wis diputusake dening Bill de Blasio, walikota Demokrat ing New York lan sing katon minangka antitesis Donald Trump, paling ora saiki.

De Plasio langsung lan kuat: »Perusahaan bahan bakar fosil ngerti pengaruh iklim, lan sengaja nyasarake masarakat kanggo nglindhungi bathi. Kudu mbayar». Tujuane jelas: tanggung jawab perusahaan minyak gedhe kanggo karusakan sing ditindakake nganti saiki, lan uga entuk ganti rugi finansial supaya kutha kasebut luwih aman lan tahan tahan munggah segara lan badai tropis '.

Perubahan Iklim pancen nyata. Tes katon meh saben dina. Cathetan suhu historis rusak, fenomena meteorologi sing mbebayani dibentuk. Ngelingi iki, penting investasi kanggo energi sing resik lan bisa dianyari, lan aja nganti nindakake bahan bakar fosil. Nanging, lan kepiye carane bisa uga, perusahaan sing darmabakti kanggo ngekstrak minyak nolak manawa iki nyumbang kanggo perubahan iklim. Supaya luwih pas, ExxonMobil, Chevron lan Royal Dutch Shell ujar "jenis litigasi iki ora nyumbang kanggo perkara kasebut."

Hurricane harvey

Lan aku kepengin weruh: apa sejatine minyak sing "sengaja" pungkasane tekan segara, kaya kedadeyan ing Galicia 15 taun kepungkur, ora mengaruhi lingkungan? Apa mobil bensin utawa diesel pancen ora ngimbangi keseimbangan swasana alam?

Kayane saiki wayahe ganti akeh perkara. Lungguh lan ngomong babagan sing paling cocog kanggo kita, minangka manungsa, nanging uga kanggo bentuk urip liyane. Amarga kita ora dhewekan ing planet iki.

informasi luwih lengkap Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.