NASA nemokake pitung planet sing bisa urip

Exoplanet ditemokake dening NASA

Gambar - NASA

Wis kedadeyan: kamanungsan, utawa sing luwih khusus, NASA ora nemokake luwih utawa kurang saka pitung planet sing goblok padha karo Bumi, sing tegese sawetara wong bisa duwe banyu cair, lan sapa ngerti, bisa uga urip.

Panemuan kasebut, tanpa mangu-mangu, salah sawijining sing paling penting ing sejarah pungkasan, amarga saiki luwih saka sadurunge kita bisa ngerti manawa kita ana ing Alam Semesta utawa yen pancen nuduhake karo makhluk liya.

Ing dina Rebo, 22 Februari 2017, salah sawijining teleskop NASA nemokake sistem tata surya kanthi pitu planet rocky. Lintang sing ngubengi orbit kasebut wis "dibaptis" TRAPPIST-1, lan planet b, c, d, e, f, g, h. Globe sing watu iki, sanajan durung bisa ndeleng langsung, Para ilmuwan wis nyuda saka ukuran lan jumlahe kanthi kepiye padhanging lintang nyuda saben lintang teka ing antarane Bumi lan Bumi.

Ing telu yaiku -e, f, bisa ana urip nalika ana ing zona lintang sing bisa dipanggoniKanthi tembung liyane, yen suhu cukup kanggo ana banyu cair. Planet b, c, lan d cedhak banget karo lintang, mula bisa uga panas banget, lan planet h, sing paling adoh, bisa uga adhem banget. Nanging, para ilmuwan ora nolak: Michaël Gillon saka NASA ujar manawa »bisa uga ana banyu ing salah sawijine".

Iki bisa dadi planet F miturut NASA

Gambar - NASA

Tata Surya sing apik tenan iki ana 40 yuta taun cahya saka Bumi, ing rasi lintang Aquarius, lan minangka planet f calon sing paling apik kanggo urip. Ukurane padha banget karo planet kita lan butuh sangang dina kanggo ngubengi lintang kasebut. Dadi imajinasi ora ana apa-apa kajaba mung skyrocket. Kepiye kahanan urip ing kana?

Amaury Triaud, salah sawijining panulis riset, saka Institut Astronomi Cambridge (Inggris) ujar manawa "yen awan awan kaya ing kene nalika surup. Bakal apik banget amarga asring banget planet liyane ngliwati langit sing katon kaping pindho luwih gedhe tinimbang rembulan». Sanajan mangkono, taun terestrial bakal suwene sangang dina, lan iku sistem tata surya sing bisa ditegesi minangka "kanthong".

Star Trappist-1 minangka kurcaci ultracold sing radius padha karo 12% Srengenge lan suhu udakara udakara 2300ºC, dibandhingake karo 5500ºC kanggo raja lintang kita. Amarga iki, suhu permukaan planet f bisa uga sawetara derajat luwih endhek tinimbang ing kene (14-15 ° C).

Ing kabeh, mung siji-sijine sing duwe jisim sing cukup kanggo njaga swasana, sing penting kanggo urip.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.