Miami bisa mlebu banyu sadurunge pungkasan abad iki

Banjir Miami

Miami Kutha iki minangka pesisir sing dununge luwih saka limang yuta jiwa. Iklim ing kana ndadekake dheweke dadi salah sawijining papan wisata paling gedhe ing saindenging jagad, lan sapa, sing ora gelem urip ing wilayah sing suhu sithik taun iki?

Nanging papan sing apik iki mundhak udakara rong meter ing ndhuwur segara. Cilik banget yen sampeyan nganggep manawa samodra bisa munggah patang meter ing pungkasan abad iki. Dadi, mesthine bakal kecelakaan babar blas miturut panliten sing diterbitake ing jurnal 'Science'.

Peleburan tiang minangka proses sing, amarga paningkatan suhu, mula ora bisa ditahan. Panulis riset, Twila Moon, saka Universitas Colorado (Amerika Serikat), mikir manawa »bagean gedhe saka leleh ora bisa dibalekake lan minangka asil saka perubahan iklim sing ditindakake manungsa». Mesthi wae, kabeh es sing cair mau kudu menyang endi wae, menyang segara, nyebabake tingkat mundhak kanthi luwih maju.

Yen ora ana langkah sing efektif, »kita bakal weruh kepiye Miami ilang ing banyuWulan ujar. Sanajan ora mung Miami, nanging uga kabeh kutha sing ing dhuwur banget ing sadhuwure segara, kayata Venesia, Buenos Aires, Shanghai, utawa Los Angeles.

Jalan Raya Banjir Miami

Sampeyan uga kudu eling glasier minangka sumber banyu sing penting banget kanggo pirang-pirang wilayah ing jagad iki. Yen ilang, ekosistem kasebut bakal mati, sing bakal nyebabake migrasi manungsa kanthi gedhe, kanthi kabeh prekara iki (kemungkinan konflik bersenjata, kekurangan sumber daya dhasar, kenaikan rega panganan, lan liya-liyane).

Miturut perkiraan paling anyar, 52% gletser Swiss cilik bakal ilang sajrone 25 taun sabanjure, dene Kanada sisih kulon bakal tanpa 70% dhewe ing taun 2100.

Sampeyan bisa maca sinau Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.