Planet Merkurius

Mercury Planet

Bali menyang kita Tata surya, kita nemokake wolung planet kanthi satelit dhewe-dhewe lan lintang kita yaiku Sun. Dina iki kita bakal ngobrol babagan planet paling cilik sing ana ing sekitar Matahari. Mercury Planet. Kajaba iku, iku paling cedhak karo kabeh. Jeneng kasebut asale saka utusan dewa lan durung jelas nalika ditemokake. Iki minangka salah sawijining limang planet sing bisa dideleng saka Bumi. Beda karo planet Jupiter iku sing paling cilik.

Yen sampeyan pengin ngerti kanthi jero babagan planet sing menarik iki, ing postingan iki, bakal dikandhani kabeh

Mercury Planet

Mercury

Ing jaman mbiyen dianggep planet Mercury mesthi madhep karo Srengenge. Kanthi cara sing padha karo Bulan karo Bumi, wektu rotasi padha karo wektu terjemahan. Mung 88 dina kanggo ngubengi srengenge. Nanging, ing taun 1965 impuls dikirim menyang radar sing bisa ditemtokake manawa puterane 58 dina. Iki nggawe rong pertiga wektu jarwane. Kahanan iki diarani résonansi orbit.

Minangka planet kanthi orbit sing luwih cilik tinimbang Bumi, mula cedhak karo Srengenge. Ndhaptar kategori planet paling cilik saka wolu ing tata surya. Sadurunge, Pluto paling cilik, nanging sawise dianggep minangka planetoid, Mercury minangka pengganti.

Sanajan ukurane sithik, Bisa dideleng tanpa teleskop saka Bumi amarga cedhak karo Srengenge. Pancen angel diidentifikasi kanthi padhange, nanging ing wayah sore bisa katon kanthi srengenge surup ing sisih kulon lan katon gampang ing cakrawala.

Karakteristik utama

Nyedhot karo Srengenge

Iki kalebu klompok planet ing njero. Iki kasusun saka bahan sing tembus lan rocky, kanthi kombinasi internal sing beda-beda. Ukuran senyawa kabeh padha. Nduweni ciri sing luwih relevan kaya planet Venus. Lan minangka planet sing ora duwe satelit alami sing muter ing orbit kasebut.

Kabeh permukaane digawe saka watu padhet. Mangkono, bebarengan karo Bumi minangka bagean saka papat planet paling gedhe ing tata surya. Miturut ilmuwan, planet iki wis ora ana kegiyatan pirang-pirang yuta taun. Permukaané padha karo rembulan. Fitur fitur kawah kawangun saka tabrakan karo meteorit lan komet.

Kosok baline, duwe permukaan sing lurus lan lurik kanthi struktur sing padha karo tebing. Dheweke bisa nggayuh atusan atusan kilometer lan tekan udakara mil. Inti planet iki Metallic lan radius udakara 2.000 kilometer. Sawetara panliten negesake manawa pusate uga digawe saka besi cor kaya planet kita.

Ukuran

Merkurius ing tata surya

Dene ukuran Mercury, ukurane rada gedhe tinimbang Bulan. Terjemahané paling cepet ing kabèh tata surya amarga cedhak karo Srengéngé.

Ing permukaan kasebut ana sawetara formasi kanthi sudhut sing katon ing macem-macem negara pengawetan. Sawetara kawah luwih enom lan ujung jagged luwih jelas amarga kena pengaruh meteorit. Wis cekungan gedhe kanthi pirang-pirang cincin lan kali lahar sing akeh.

Antarane kabeh kawah ana sing misuwur ukuran diarani Carlori Basins. Dhiametere ana 1.300 kilometer. Kawah ukuran iki kudu nyebabake proyektil nganti 100 kilometer. Amarga pengaruh meteorit lan komet sing kuat lan terus-terusan, cincin gunung kanthi dhuwur nganti telung kilometer wis digawe. Minangka planet cilik, tabrakan meteorit nyebabake gelombang seismik sing kesah menyang ujung planet iki, nggawe wilayah sing kebingungan. Sawise kedadeyan kasebut, pengaruh kasebut nggawe kali lava.

Bangunan iki nduweni tebing gedhe kanthi digawe adhem lan ukurane saya suwe saya sithik. Amarga sebab iki, kerak keriput digawe saka tebing sing dawane dawa lan dawa sawetara kilometer. Bagéan sing apik ing permukaan planet iki ditutupi dataran. Iki diarani ilmuwan minangka zona intercrater. Dheweke mesthi kawangun nalika dhaerah kuno dikubur dening kali lava.

Temperatura

Dene suhune, dikira yen cedhak karo srengenge iku paling anget. Nanging, iki ora ngono. Suhu bisa nganti 400 derajat ing wilayah sing paling panas. Kanthi duwe rotasi sing alon banget, bisa nyebabake akeh wilayah ing planet iki dipayungi saka sinar srengenge. Ing wilayah sing adhem kasebut, suhu kurang saka -100 derajat.

Suhuane beda-beda, bisa lunga antara -183 derajat Celcius ing wayah wengi lan 467 derajat Celcius nalika awan, iki nggawe Mercury minangka salah sawijining planet paling panas ing Tata Surya.

Penasaran planet Merkurius

Kawah merkuri

  • Merkur dianggep minangka planet sing paling akeh kawah ing Tata Surya. Iki amarga pirang-pirang pasrawungan lan kesandhung karo komet lan asteroid sing ora bisa dietung lan nyebabake pengaruh ing permukaan. Umume acara geologi kasebut dijenengi miturut seniman terkenal lan panulis kondhang.
  • Kawah paling gedhe sing diduweni Merkurius diarani Caloris Planitia, kawah iki bisa duwe diameter sekitar 1.400 kilometer.
  • Sawetara panggonan ing permukaan Mercury bisa dideleng kanthi katon kisut, iki amarga nyusut sing digawe planet nalika adhem inti. Asil kontraksi planet minangka inti dadi adhem.
  • Supaya bisa ngamati Merkuri saka Bumi, mula kudu surup, yaiku sadurunge sunar srengenge utawa sanalika sawise surup.
  • Ing Mercury, sampeyan bisa ndeleng rong sunar: Pengamat ing papan-papan tartamtu bisa mirsani fenomena sing luar biasa iki nalika srengenge katon ing cakrawala, mandheg, bali maneh saka papane, banjur munggah maneh ing langit kanggo nerusake lakune.

Kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan planet sing apik iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.