Kepulauan Balearic pengin nahan perubahan iklim kanthi nglarang mobil-mobil diesel wiwit taun 2025

Mobil ing dalan gedhe

Ing wektu iki bisa uga katon kaya ide sing rada ambisius, nanging kayane ana kemungkinan sing apik bakal dadi kasunyatan yen ora ana sing ngalangi: Pamrentah Nusantara bisa nglarang mobil-mobil diesel wiwit taun 2025 berkat rancangan undang-undang sing bakal mengaruhi registrasi anyar lan mobil sewaan lan pengunjung sing teka ing pulau kasebut kanthi kendaraan kanthi transportasi laut.

Karo kabeh, ngarepake duwe misi 90% luwih sithik ing taun 2050, soko sing pancen apik banget amarga pabrik tenaga panas nusantara, Murterar, sing dununge ing Alcúdia (Mallorca), nyebabake 54 wong sing durung diwasa sadurunge taun dilaporake Koran Mallorca.

Ing taun-taun pungkasan, utamane wiwit 2016, armada kendharaan ing Kepulauan saiki saya akeh. Kendaraan, umume diesel, sing ora mung disebar dening wong sing pengin plancongan sing apik, nanging uga ngasilake gas sing ngregeti hawa sing dihirup para warga setaun. Kanggo supaya kahanan ora saya parah, apa sing bakal ditindakake yaiku nglawan perubahan iklim sing nglarang mobil sing mbukak solar.

Langkah-langkah saka hukum perubahan iklim

Nanging uga, tanduran Es Murterar samesthine bakal ditutup sethitik demi sethitik: klompok 1 lan 2 ing taun 2020, lan klompok 3 lan 4 ing taun 2030. Nanging iki ora mung: direncanakake ngganti lampu umum, lan instalasi panel surya ing taman mobil lan ing gudang anyar. Ing negara Pulo Formentera, sampeyan uga bisa matesi jumlah mobil sing teka ing musim panas, amarga iki minangka pulau sing rada cilik sing ngubengi, ing wulan Agustus, udakara 50.872 kendaraan saben dinane.

Masalahe yaiku pamrentah pusat, Madrid, sing duwe tembung pungkasan. Lan sawise ditolak nutup Es Murterar, sapa ngerti apa sing bisa kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.